Att spegla det jag gillar.

Spåren finns där..

Sedan länge ett försvunnet bolag från Sverige.. men kvar finns dess skylt.. Tror den blev K-märkt, med sin mosaikdesign.. ganska fantastiskt! Tankade själv där nån gång på 70-talet.. Nu är det som vanligt en bostadsfastighet som står där, sedan ganska många årtionden.. Hur tråkigt som helst!

Ringvägen, nära Skanstull, Södermalm..

Tack för mig!

Inlagt 2015-05-31 22:47 | Läst 3148 ggr. | Permalink
Så kul, den skylten har jag inte sett...men den ska jag allt kolla efter.
Fint inprickad rödklädd figur i sista bilden! :)
Svar från ehrsa 2015-06-02 14:22
Hej! Ja, det känns lite ovanligt med att en 'skylt' för ett så kommersiellt bolag som BP fått stå kvar! Har ett svagt minne om att det var en del stridigheter om ifall den skulle rivas eller ej.. Känns bra att den blev kvar tycker jag! Den är lätt att hitta ovanför Eriksdal där.. Tack! Lena.
Hälsn!
Fina sommarfärger också på cisterna Jan! Grönt och gult, som maskrosor på gröna fält, fast på höjden förstås! Gillar både bilderna och motiven!/ Björn T
Svar från ehrsa 2015-06-02 14:24
Hej! Björn. Den här macken antar jag att du också minns, den var lite ovanlig med sin stora mosaikskylt. Tack! Björn.
Hälsn!
Det bolaget kommer man ju ihåg:) Tror dock aldrig jag tankade hos dem, men säkerligen var jag där och tiggde klistermärken. Sista bilden blev allt bäst. Rött, gult och grönt fungerar inte ihop i min värld, men här fungerar det av någon anledning.
Svar från ehrsa 2015-06-02 14:26
Hej! Ja, BP minns man, tyvärr rätt så aktuell med sitt jätteoljeutsläpp utanför Texas kust för några år sedan bland annat.. Vet att jag också hade klistermärken från BP i form av en grön gubbe! Tack! Ingemar.
Hälsn!
Tankningställena inne i stan har drastiskt minskat, inte för att jag har behov av att tanka där men kanske inte så kul för de som ev. behöver betat vägtull för att åka iväg och tanka.
Skylten där var fin, bra att den fick vara kvar.
Svar från ehrsa 2015-06-02 14:30
Hej! Margareta. Det stämmer det här med tankningsställena, det finns nog inte så många kvar nu.. Snart är det väl bara Katarinabergets OK-mack kvar, men den försvinner nog vartefter Slussen byggs om tror jag, det är synd! Den är en 'klassiker'.. minns faktiskt när OK hette IC.. tror jag i alla fall.
Hälsn!