Att spegla det jag gillar.

Stadsnatur..

Ibland visar den upp sig lite extra, på platser där man inte förväntar sig! Många visar överdådigt blommande fält där den ena 'okända' arten efter den andra av fjärilar visar upp sig.. Där skulle jag också ha varit om jag vore en fjäril.. Men ibland visar sig även fjärilarna inne bland betongen.. Och just här är det ett fint exemplar av fjärilen Påfågelöga som rörde sig obehindrat på en gata mitt på centrala Södermalm i Stockholm, här var det på Högbergsgatan nära Götgatan och inte en blomma i sikte.. Fjärilen var fin även här, och kanske ännu mer exotisk än ute på ett blommande fält..

Tack för mig!

Inlagt 2020-08-09 13:36 | Läst 271 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Matchar den skrovliga väggen i både färg och form. Dessutom en kontrast mellan vacker skörhet och ful grå betong..Hoppas det finns någon blomstrande bakgård i närheten så den får lite näring..
Trevliga bilder och bitvis lite fint skuggspel
Mvh/Gunte..
Svar från ehrsa 2020-08-09 14:17
Hej! Ja, det går nog ingen nöd på den här egentligen, dom är bra flygare och det finns också en och annan balkong med sina blommor.. Ganska nära också till Medborgarplatsen med sin blomsterhandlare på torget där.. Tycker också att den var extra fin här, med de stora kontrasterna jämfört med en blomsteräng.. skugga och ljus gjorde det extra fint! Den fick 'glänsa' här helt enkelt.. Tack! Gunte.
Hälsn!
Fjärilen blir extra vacker mot den grå betongen, i synnerhet när delar av den blir belyst av lite solljus. Jag gillar nog puffbilden bäst, men som Gunte hoppas jag det fanns en blomlåda eller något annat i närheten där den kunde rasta.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2020-08-09 19:40
Hej! Ja det var så jag kände, kontrasten med den gråa betongen och lite skuggning gjorde fjärilen ännu mer exklusiv! Många insekter har väl ett fantastiskt luktsinne både för att hitta föda men också en partner.. men jag vet inte hur det är just med en fjäril som Påfågelöga? Men jag tror dom kan lukta sig till sin föda på skapligt håll.. Tack! Lena.
Hälsn!
Hehe ja men Jan, skulle du inte hellre trivas på en grön stor äng än i en stad om du vore en fjäril? ;)

Fina bilder iallafall :)

Särskilt den sista i det ljuset där!
Svar från ehrsa 2020-08-09 21:42
Hej! Jo, det var ju det jag skrev.. Men den var ovanligt fin där den satt med sina färger och i lite 'halvskugga', den stack verkligen ut just där..Tack! Joakim, i alla fall.. :-)
Hälsn!
Joakim88 2020-08-10 09:28
hehe jo jag vet att du skrev det ;)
Hej Jan.
Så länge du har dina ögon med dig, som du har här, kan du hitta lite natur överallt. Den sista tar första priset i denna serie - på grund av skuggorna tror jag.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från ehrsa 2020-08-09 21:45
Hej! Ja, fjärilen blev extra fin vid den annars gråa putsen här.. den stack verkligen ut extra mycket med sina färger, och ljuset var fint med lite 'halvskugga' dessutom! Tack! Erik.
Hilsen!
Det är nog fen nya generationen som kommer nu när det är varmt, jag fotade just påfågelsöga igår och har sett flera stycken också idag. Särskilt snyggt när den sitter just på gränsen mln sol och skugga! Hälsningar/ Björn
Svar från ehrsa 2020-08-10 10:14
Hej! Ja, den var fin den här fjärilen där den råkade sitta, den bjöd på en fin kontrast på flera sätt både med ljus och halvskugga, och skillnaden mellan den vackra fjärilen och den gråa putade fasaden som den satt på blev också som en 'kontrast'! Den framhävde sig själv extra bra där.. Ett bra exempel på att 'plötsligt' händer det.. jag skulle normalt aldrig ha promenerat där för att fota fjärilar, det existerar ju inte! :-) Låter fint med fjärilarna hos dig, det är ju lite 'slutklämmen' på sommaren nu, så man får njuta så länge det nu går.. Tack! Björn.
Hälsn!
Väldigt vacker fjäril. Intressant att den är bland betongen. Men det finns väl kanske lite grönska i närheten. Snyggt fångat!

MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2020-08-10 10:19
Hej! Ja, ibland blir man överraskad! Man förväntar sig inte en vacker fjäril så här inne på en gata på Söder.. Men det finns nog lite grönska och blommor bland innergårdarna och på balkonger så det går nog ingen nöd på den, tror den har ett välutvecklat doftsinne också så att den kan lukta sig fram till maten.. Kul i alla fall! Tack! Johnny.
Hälsn!
Påfågelögat gör sig bra mot nästan alla bakgrunder och mot den den grå betongen framträder sen mycket fint. Kul att du passade på att ta de bilderna.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2020-08-12 21:21
Hej! Ja, visst blev bilderna bra! På en blomsteräng är den ju också väldigt fin, men just här bland betongen så blev det som att den stack ut extra mycket! Kontrasterna mellan en vacker fjäril och grå puts här och även kontrasterna i ljuset tror jag gjorde det extra bra! fotat med Z50 + Z DX 50-250 mm. Tack! Stig. ha det så bra!
Hälsn!