Att spegla det jag gillar.

Tecken i skyn..

Hmm.. ser lite annorlunda ut.. så här tätt brukar inte kondensslingor ses i skyn.. högt upp dessutom..

Aha.. fyra JAS på väg norrut.. på mission..

Men kondensslingor behöver ju inte alltid gå i blått.. de kan ju vara färgade i rött också..

Tack för mig!

Inlagt 2018-03-27 19:23 | Läst 1536 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Du kan du! Riktigt fint!/ Björn T
Svar från ehrsa 2018-03-27 19:44
Hej! Tack! Björn. Till och med sånt här kan bli vackert ibland.. :-)
Hälsn!
Det var verkligen annorlunda kondensationsstrimmor. Jag tycker farten kommer fram väldigt bra. Extra plus för de röda strimmorna på slutet. Tror inte jag sett något dylikt!
Hälsningar, Bjarne
Svar från ehrsa 2018-03-27 21:14
Hej! Ja, det kändes lite annorlunda med dessa strimmor, dom skilde sig från vanliga mängden av spår i skyn.. kändes som det måste dokumenteras! Tack! Bjarne.
Hälsn!
Intressant och bra plåtat! Jag har inte sett så röda kondensstrimmor ialla fall inga som avtecknat sig så tydligt som särskilt andra nerifrån. Bra att du har översiktsbilder också som dokumentation!
Svar från ehrsa 2018-03-27 22:12
Hej! Det var verkligen speciellt med de här röda strimmorna/strimman som egentligen är vit, men givetvis blir röda när den låga solen gav det här fina skenet! Det händer nog nån gång då och då att jag ser detta, men den här gången kändes det som det var ett extra vackert ljus! Dessutom gick planet i en fin diagonal över min kvällshimmel.. Tack! Måns.
Hälsn!
Måns H 2018-03-27 23:09
Jag tittade igenom egna bilder och har någon med färgad kondensstrimma men hittade ingen med den här intensiva kulören.

Som du påpekar så är det givetvis den låga solen (och den därmed sammanhängande långa strålgången genom lufthavet med dess innehåll av vattenånga med mera) som åstadkom färgen, ingen rökbomb inblandad!
Svar från ehrsa 2018-03-27 23:43
Intressant, tack för forskningen! Numera kikar jag lite extra när solen går ner.. det blir verkligen fint ibland!
Hälsn!
Men vad coolt med röda kondensslingor! Snyggt fotat!

Hälsar
Eva
Svar från ehrsa 2018-03-27 22:16
Hej! Ja, det kändes ovanligt! Men jag tror mig se detta nån gång då och då, men kanske att ljuset ändå var extra fint just den här kvällen.. Dessutom flög planet så fint diagonalt över kvällshimlen! Tack! Eva.
Hälsn!
Snygga streck mot en vackert blå himmel
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2018-03-27 23:46
Hej! Visst är himlen väldigt vacker ibland! Att det dessutom kommer flygplan också behöver inte alltid försämra bilden.. tvärtom! Tack! Stig.
Hälsn!
Hej Jan.
Kondenslinjer på himmelen er altid fascinerende og dem her er ingen undtagelse.
Med venlig hilsen fra Erik.
Svar från ehrsa 2018-03-28 12:00
Hej! Ibland kan dessa linjer också bli riktigt vackra, speciellt vid röda solnedgångar som här! Tack! Erik.
Hilsen!
Snyggt, många fina varianter, något annat flygande som variation
Svar från ehrsa 2018-03-28 12:01
Hej! Ja, det är bra att variera sig.. :-) Tack! Peter.
Hälsn!
Snyggt gjort! Kondesslingorna kan ibland tillföra rätt mycket till en bild som t ex den sista. Men även enbart slingorna mot blå himmel samt med flygplanen blev ju häftigt.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2018-03-28 12:07
Hej! Ja, det kändes ovanligt med båda dessa tillfällen! Har aldrig sett 4 JAS flyga så här, med strikt kurs norrut.. säkert någon övning i norr på gång.. Den vackra röda slingan var också något extra, dels att den färgades så härligt rött, men också att planet flög så fint diagonalt över 'min' kvällshimmel, det gjorde sig bra på bild! Tack! Lena.
Hälsn!
Intressant att få se 4 JAS plan samtidigt även om dom är högt upp, förstår att man börjar undra när man ser 4 kondensslingor så tätt tillsammans vilket inte är vanligt :)
Mvh
Fredrik
Svar från ehrsa 2018-03-31 13:01
Hej! Ja, man undrar när man ser dessa slingor så tätt, samtidigt som dom är så högt upp at man inte ser planen med blotta ögat! Men ganska vackert också.. Inte förrän hemma i datorn gick det att förstora så mycket att jag kunde se att det var JAS.. fotat med 80 - 400 mm. Tack! Fredrik
Hälsn!