Att spegla det jag gillar.

Tecknen börjar komma nu..

Tecknen på att våren har gått över till sommar.. Vädret har ju rätt länge nu indikerat full sommar, men det räcker ju inte helt.. I morse (09:30..) hörde jag för första gången i år det plaskande ljudet från rinnande vatten när jag satt på min balkong med min frukost.. Fontänen nedanför mitt boende har idag satts igång.. och kommer att höras varje dag in i september någon dag, från 09 - 21:00.. Nu väntar jag på den slutliga bekräftelsen på sommar.. 'mina' Tornseglare.. dom kommer den 20:e maj! :-)

Från idag.. Känns som Penséerna snart rymmer.. jisses vad fort dom har vuxit i år..

Fontänen..

Tack för mig!

Inlagt 2018-05-14 13:43 | Läst 864 ggr. | Permalink
Här hoppade våren nästan över, jag hann då i alla fall knappt märka den. I dag känns det verkligen som att det är sommar och den är så välkommen.
Vad härligt att kunna höra fontänen.
ing-marie
Svar från ehrsa 2018-05-14 19:29
Hej! Trots 'ledighet' så känns det som jag också ändå lyckades missa en del av våren.. Tussilagona när försvann dom..? Jag har inte sett en enda.. Sen blev det nästan för mycket med allting på en gång.. fick nog en släng av vårtrötthet.. Och nu är det full sommar, förutom Tornseglarna då.. Här var det på gränsen till lite för varmt idag tycker jag.. ändå är det bara mitten på maj.. Min 'portabla' AC går för fjärde kvällen i rad nu, och som sagt vi är inte ens inne i någon av sommarmånaderna.. Plasket är rätt mysigt.. Tack! Ing-Marie.
Hälsn!
Skön grönska du ser från din balkong och Penséerna ser ut att trivas så det är säkert ett sommartecken så gott som något.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2018-05-14 19:37
Hej! Ja, det känns som grönskan är som 'skirast' just nu, risken är väl att den når sin kulmen rätt så tidigt i år.. gäller nog att det kommer lite dagar med regn också framöver, det kan ju inte vara såna här sommardagar hela tiden, då blir det nog problem.. Känns som sommaren trots utdragen vinter kom extra tidigt i år.. klimatet har varit lite mystisk hittills, detta år.. Tack! Stig Ha det så bra!
Hälsn!
Å vad härligt med blommor på balkongen! Hos mig är det ingen ide’ med blommor för rådjuren äter upp rubbet!

Hälsar
Eva
Svar från ehrsa 2018-05-14 19:40
Vad tråkigt att Rådjuren är så glupska.. Du får sätta lite rejäla krukor på piedestaler/pelare så att inte Rådjuren når dit.. det kan också vara fint.. och så en stege för att vattna.. Blommor livar verkligen upp efter en lång och utdragen vinter.. Tack så mycket Eva!
Hälsn!
Du bor fint med utsikt och att få höra porlande vatten på lite håll är inte fel! Fina bilder på ett område som ser välskött ut.Att du har en mysig balkong har jag förstått från tidigare bilder men det ser jag här också / Björn T
Svar från ehrsa 2018-05-15 13:24
Hej! Det finns faktiskt lite 'trevnad' att få höra det porlande vattnet ända upp på balkongen och delvis in i lägenheten om jag har tyst där.. I brist på en nära bäck så får en fontän duga gott! Annars så är det rätt fint här, alldeles intill hela Tantolunden dessutom, ändå ligger faktiskt Hornsgatan på andra sidan fastigheterna du ser till höger på bilderna, men det märks knappt, fastigheterna är en bra buffert mot trafiken där, dessutom blåser det nästan alltid från sydost till väst vindar vilket gör att luften kommer oftast nere från Årstaviken hit, och inte från Hornsgatan.. :-) I morse passerade säkert 10 Tornseglare förbi här på himlavalvet så nu får man anse att det verkligen är full sommar här! Alla flyttfåglar har anlänt, Tornseglarna är alltid de sista! Men det kan ha varit en 'förtrupp' av Tornseglare som ska vidare, dom flög inte riktigt runt bland fastigheterna här som de Tornseglare gör som också bor just här.. jag får se ikväll, då visar det sig om även 'mina' Tornseglare har anlänt, det är då dom brukar flyga runt extra mycket här.. De jag såg kanske redan är uppe i Uppsala nu eller längre.. Tack! Björn.
Hälsn!
Du har så mysigt på din balkong. Jag kan avslöja att jag såg tornseglare på Öland den 10 maj på kvällen när vi satt ute. Två stycken flög runt ovanför oss en stund. De borde anlända vilken dag som helst :-)
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2018-05-15 13:12
Ahh, visst ja du har varit där! Visst ses dom tidigare söderut så är det alltid! Men Tornseglare flög faktiskt förbi utanför mig i morse när jag åt frukost på balkongen!! :-) Tror jag såg sammanlagt 10 stycken, men är inte säker på att det är 'mina' Tornseglare som också häckar här, dom flyger alltid lägre och nära fastigheterna här, dessa jag såg flög högre upp och kanske 'bara' var de 'först anlända' och som ska vidare norrut.. Det visar sig fram mot kvällen, det är då som dom alltid visar upp sig med 'balkongnära' flygningar'.. Kul ändå att se att den här dagen så har faktiskt Tornseglare anlänt, även om dom kanske inte var 'mina'! De är det slutliga beviset på att det är full sommar, och alla 'flyttfåglar' har nu anlänt.. Den kraftfulla och tidiga sommaren i år kanske t.o.m. har lyckats locka hit så 'tidsstabila' flyttare som Tornseglare, lite för tidigt.. Kanske en liten indikation på lite förändrar klimat.. Egentligen borde Tornseglarna dyka upp om 5 dagar..
Fina bilder! Fem dagar kvar nu.

MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2018-05-15 13:01
He he.. Såg säkert 10 Tornseglare nu i morse när jag åt frukost här.. 'Ur led är tiden'.. dom är 5 dagar för tidiga, det har aldrig hänt förut! :-) Men, jag är inte säker på att någon av dem tillhör 'mina' Tornseglare som håller till och flyger runt här i kvarteret, de här flög högre upp och verkade mera att dra vidare.. Får se ikväll om de är här och flyger runt.. då är det 'mina' Tornseglare som är här, annars var det bara en förtrupp som ska vidare norrut.. Härligt ändå att dom faktiskt nått hit, då är det verkligen sommar!!! :-) Alla fåglar är på plats, vädret likaså.. Tack! Johnny.
Hälsn!