Att spegla det jag gillar.

Tema orange..

Från en årstid nära dig.. sommaren alltså, skitåret 2020.. vid Sergelgatan i Stockholm med sitt plank..

Kanske finns det ett begynnande våld..

Karatetjejer kanske..

Aha, dom försöker bara öppna 'papperskorgen' där.. utan att behöva röra handtaget, i dessa Coronatider..

Hade jag försökt samma hade jag hamnat på ortopeden, kanske psyket också..

Seger över materien..

Tack för mig!

Inlagt 2020-11-05 23:14 | Läst 571 ggr. | Permalink
Här var det orange. Jo man försöker olika nya trick i dessa tider, fast öppna locket med foten hade jag nog avstått ifrån, det är som du säger risk att man hamnar på ortopeden. Fast sedan i mars trycker jag nu på dörröppnare och hissknappar med nyckeln, man har nog andra knep att inte röra, men foten har jag nog ännu inte använt utan det är nog tråkigare som en servett. Igår så fick vi influensavaccinet så nu den vaccineringen iaf gjord
Nisse Larsson 2020-11-06 06:54
Tack för infot om att använda nyckeln för dörröppnare och hissknappar. Kanske man ska gå ned i källaren och slöjda en pinne för ändamålet? Hälsningar NL
light 2020-11-06 07:17
Jag tackar också!
pdahlen 2020-11-06 07:18
Tycker det går bra med nyckeln, man låser, trycker med nyckeln på hissknappen, tycker med nyckeln i hissen och sedan med nyckeln på dörröppnaren så är man ute
Svar från ehrsa 2020-11-06 09:02
Hej! Ja, det var lite som en överdos med orange utefter gatan där.. Numera har dessa 'handtagsförsedda' papperskorgar även en fotplatta nedtill, där man kan öppna papperskorgen med ena foten.. det känns bra! Jag trycker också på knappar med nyckel, eller använder engångshandskar, om dörrar går inåt buffar jag på dom med ena axeln.. Men egna porten nere på marknivån kräver handske.. Det finns 24 lägenheter i min port och sammanlagd mängd människor som springer ut och in där är okänt.. Grannen till höger om mig hade Corona i våras, han och flickvännen tillhörde de eländiga skidåkarna som kom från skidåkning i Alperna kring sportlovet.. så även om man själv sköter sig så kan smittan ändå komma så nära.. Tack! Peter.
Hälsn!
Fina bilder - karatetjejjer kanske klarar sig i storstaden. Det behövs kanske karategubbar också. Visste inte att dom smällt upp ett plank så där. Tack för infot. Hälsningar NL
Svar från ehrsa 2020-11-06 09:10
Hej! Bra ordning på dessa tjejer, så mycket ansträngning för att slänga lite skräp Coronasäkert.. Det finns hopp! Ja, några karategubbar kan inte skada.. eller? Det orange planket har funnits där en tid nu, men är nu ommålat till en mörkare röd nyans! Hela fastigheten på den sidan håller på att totalrenoveras. Tack! Nils-Erik.
Hälsn!
Trevliga och framförallt kul bilder (med kul text)! 😂
Svar från ehrsa 2020-11-06 09:12
Hej! Ja, här var det sommar och fint väder och Coronan var på tillbakagång.. nu är det annorlunda.. Tack! Ragnar.
Hälsn!
Hej Fint tema med kul bilder!
/ Bengt H.
Svar från ehrsa 2020-11-06 09:15
Hej! Ja, det där planket med sin starka färg bjöd på en hel del motiv! Nu är den ommålad till en mörkare röd nyans.. men det finns nog motiv även då.. Vi får hålla ut och och spana runt på 'våra' gator.. Tack! Bengt.
Hälsn!
Passande färgstarka bilder i gällande pumpatid. Bra att tjejerna har "greppet" inne ifall något svin skulle få idéer..Gillar bilden med knutna revolvern, den kan man tolka lite hit och dit som man vill.
Mvh/Gunte..
Svar från ehrsa 2020-11-06 09:51
Hej! Så sant, tänkte faktiskt inte på 'pumpatiderna'.. :-) Ja, tjejer behöver nog ha en viss kunskap i självförsvar, tyvärr! Det stärker också självförtroendet.. Det här var ju supertjejer som dessutom var noga med att inte skräpa ner.. heder åt dom! Så tänkte jag också om den knutna revolvern, det går att tolka in en hel del där.. inte minst efterdyningarna i valet i USA.. Tack! Gunte.
Hälsn!
Roligt tema och bildserien med "Karatebrudarna" var extra kul, kanske en liten vink om att det är fint med färgbilder också.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2020-11-06 16:39
Hej! Ja, de här bilderna kräver att färgen finns där.. Numera så har planket målats om till mörkrött.. okänt varför? Tjejerna var imponerande för sin vighet, men också för att dom absolut inte ville skräpa ner! Tack! Stig. Ha det så bra!
Hälsn!
Glatt, färggrant och trevligt! Brandgult hette det fö på min tid. Och tjejerna var både målmedvetna och viga, alla sätt är bra utom dom tråkiga. Hälsningar/ Björn
Svar från ehrsa 2020-11-06 16:44
Hej! Ja, här var det fortfarande sommar.. bilderna togs i juli.. Brandgult hette det för mig också.. Undrar om dagens ungdom känner till det namnet..? Heder åt tjejerna som jobbade lite extra för att få slänga sitt skräp! Så där vig har jag nog aldrig varit.. Tack! Björn.
Hälsn!
Hej jan.
Här är de "smæk" på färgerna - gillor.
Vi går inte någonstans utan både servetter och en liten handdesinfektionsmedel i fickorna.
Men dessa tjejer visade sig vara både uppfinningsrika och smidiga.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från ehrsa 2020-11-06 22:13
Hej! ja, det här 'bygg-planket' bjöd på en hel del motiv under sommaren! Nu är 'planket' ommålat till en mörkt röd färg och 'lyser' inte lika mycket.. Tjejerna var trevligt! Dom imponerade på mig, både för hur 'viga' dom var, men också hur noggranna dom var att slänga sina sopor.. Heder åt dom! Tack! Erik.
Hilsen!
Härligt att få se lite färg i denna gråa tid.
Kul serie på tjejerna.
Ja, man försöker undvika att pilla på saker med fingrarna nu.
ing-marie
Svar från ehrsa 2020-11-06 22:31
Hej! Ja, här är vi tillbaks till juli.. det känns långt bort.. Då var pandemin nästan borta, var känslan.. Nu är vi nästan tillbaks till vårens elände.. det är trist! Själv så trycker jag oftast på hissknappen med min dörrnyckel eller drar i ett dörrhandtag med en handske på ena handen, tar inte heller i några ledstänger på t.ex T-banan.. där nästan inga åker längre, på tidiga eftermiddagen.. precis som jag gjort nästan hela det här året, och det har gått bra hittills.. men lite knäpp blir man nog.. Tjejerna var mysiga med sin effektivitet här, och roligt att dom var så noga med att skräpet skulle ner i papperskorgen! Heder åt dom! Min HP-dator är nu på sitt andra varv hos 'InfoCare'.. eftersom kameran/webbkameran inte fungerade efter förra reparationen.. webbkameran slutade fungera redan efter ett halvår efter att datorn inköptes.. Det lustiga var att den var 'avbockad' att fungera, efter den förra reparationen.. Men det var ett 'fusk' där den uppenbart inte har kontrollerats.. ändå ikryssad som att den fungerade.. pinsamt! Reservdel är beställd har jag hört av 'Marina' som ringde upp mig för ett par dagar sen.. (Marina = HP- kundsupport), hon suckade.. Det är nått med HP:s service som inte riktigt fungerar, för många 'samarbetspartners/bolag' som har hand om det istället för att HP sköter det själva.. men det kanske är billigare om andra sköter servicen.. hoppas din dator (båda..) fortfarande fungerar bra! Tack! Ing-Marie.
Hälsn!
Kul med färgtema och särskilt bilderna där tjejerna försöker öppna papperskorgen!
Hälsningar, Bjarne
Svar från ehrsa 2020-11-08 21:41
Hej! Ja, det här 'byggplanket' bjöd lite extra på motiv under sommaren, numera är det ommålat till mörkrött.. Tjejerna imponerade med sin vilja att slänga det lilla skräpet.. heder åt dom! Tack! Bjarne.
Hälsn!