Att spegla det jag gillar.

Tiden rusar på..

Drygt en vecka av december har redan gått.. snart är vi inne i 2019.. Men i mitt 'närområde' så händer inte så mycket fågelmässigt, de som finns här har jag väl sett under större delen av hösten.. men det är trevligt det också! Så här är några av de arter jag ser här i Tantolunden på Södermalm, fotade under senare delen av november.. Fotat med 200-500 mm.

En hel del blandade bilder här..

Solros i förändring..

Steglits..

Sidensvansar var är ni.. 'komsi komsi'...

Gråsiskorna ses eller hörs vid varje promenad..

Hur svårt kan det va..

..att fylla på fågelmataren..? Sorry, hoppas ägaren kommer snart..!

Nere i Årstaviken.. Häger och Skarvar..

Rödhaken tänker nog stanna över vintern..

Även den gillar äpplen ibland..

Nötskrikorna letar Ekollon, eller gömmer dom..

Ibland äts ju Ekollonen också..

En ung Duvhök kom och landade i trädet framför mig.. det händer ju inte så ofta, även om jag ganska ofta ser dom flyga förbi..

Efter ett par minuter så flög den iväg, säkert på jakt..

Tack för mig!

Inlagt 2018-12-08 11:47 | Läst 455 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Många fina bilder. Steglits är ju alltid så fina, den första har en fin ljus bakgrund. Fin den med de många ?pilfinkarna?. Duvhök har jag ännu inte fått fatt i
Svar från ehrsa 2018-12-08 12:37
Hej! Ja, jag ser mycket av de 'vanliga' arterna här varje gång jag går ut, och jag får nog räkna in även Duvhöken där, men dom överraskar ofta när dom kommer så man hinner inte riktigt med, här var det 'lyxigt' att den kom och landade nära mig.. det är bra! Sparvarna är Gråsparvar! Grå hjässa = alltid Gråsparv! Brun hjässa = alltid Pilfink! Tack! Peter.
Hälsn!
Du hittar alltid mkt vackert med telet på dina promenader, fåglar naturligtvis men också fina detaljer. Tycker inte jag ser särskilt många fåglar när vi promenerar men jag förstår ju att det mest beror på vad uppmärksamheten är riktad och att liksom känna igen beteendet på lite håll så jag ser det mödan värt att försiktigt ta mig närmare. En fördel är såklart att ha 100 - 400 med. Senaste tiden är det mest 16-35 som suttit på. Nötväcka, gråsparv, pilfink och nötskrikan är fåglar jag ofta ser i Korsheden, steglits har jag aldrig sett och rödhake är längesen. Gillar dina fågelbilder, vackra men samtidigt på något sätt enkla och opretentiösa. Många hälsningar/ Björn T
Svar från ehrsa 2018-12-08 18:31
Hej! Det känns verkligen som det många gånger är ett 'koncentrat' av fåglar här, och det får man nog tacka kolonilottsägarna för, det finns en hel del växtlighet med olika fröer som gynnar många fåglar, en del har dessutom lite fågelmatning vid sina små stugor, och sen är det alltid så att 'fåglar drar fåglar'.. även om det är olika arter så gillar fåglar att det finns andra fåglar också i närheten, det finns en trygghet i det, det är fler som håller utkik och kan varna för höken.. Duv eller Sparvhök.. jag har flera gånger stått inne bland ett flertal olika småfåglar när 'höklarmet' går.. Någon art har fått syn på en hök och varnar på sitt sätt med ett skarpt läte, och alla andra arter tystnar och drar blixtsnabbt iväg in i nått buskage.. Det är en varning som är nått helt annat jämfört med om någon vill varna för att jag kommer gående.. Går jag ut i skogen så ser jag aldrig många av de arter jag ser här, det är rätt fascinerande! Den här årstiden med de korta dagarna så hinner man inget mer än att flanera runt här i närområdet, sen är det mörkt.. Jag kommer sällan iväg före 12:00 ska kanske sägas.. När jag upptäcker arter som är intressanta så är det nästan alltid deras läten som gör mig uppmärksam.. Steglitser t.ex. dom 'småpladdrar' hela tiden.. även när dom flyger så pladdras det.. även om nån sitter ensam så pladdras det, fast det inte ens är vår.. :-) Jag tror det finns två Rödhakar uppe i lunden just nu, en på norra sidan och en på södra sidan.. dom stannar säkert över vintern nu! Tack! Björn.
Hälsn!
Häger/skarvbilden sticker ut, den fångade mitt öga! Fint!
Svar från ehrsa 2018-12-08 18:36
Hej! Ja, när man går på gångvägarna på södra sidan av Tantolunden så kan man plötsligt se dessa sjönära fåglar, bara genom att titta ut över viken.. det är trevligt! Tack! Ragnar.
Hälsn!
Toppen bilder! Vilket ljus du lyckats fånga i dina bilder. Mycket vackert.
Den andra bilden av löven på den taggiga grenen i motljus får en att nästan känna den varma solen.

MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2018-12-08 18:41
Hej! Det var väldigt vackert redan i 'sökaren' med den där taggiga grenen! Egentligen så blir ju ofta rena motljusbilder på fåglar också mycket bra! Gärna ett lågt stående ljus så att fågeln blir som en siluett.. Man undrar ju om det tänker bli nån vinter här i år, snart är det mitten på december och jag har inte sett mer än en cm. snö hittills.. Kanske blir som förra året, det mesta kommer i december.. Tack! Johnny.
Hälsn!
Gud vilka fina foton :)
Jag vet vad du skrev i forumet ang 200-500 men bilder som dessa mm, godis.

Har dock kikat på tamrons senaste 150-600 g2 lite billigare än 80-400.
Men forskar än i detta :)

Hur som helst underbara bilder :)
Svar från ehrsa 2018-12-08 22:32
Hej! Tack! Joakim. Tamron är säkert bra men glöm inte tyngden.. (vet inte vad Tamron väger) Det har stor betydelse när man är ute ett par timmar och bär på ett längre tele, ibland kan det vara helt avgörande t.o.m.. om man ens vill ta med det.. eller om man orkar vara ute så länge.. Min D750 + 80-400 mm. väger 2,4 kg. D750 + 200-500 mm. blir 3,15 kg. den extra vikten märks tydligt.. :-) Ha det bra!
Hälsn!
Joakim88 2018-12-09 09:49
Sant sant bra att ha med i beräkningen :)
Slutet av november verkar verkligen ha bjudit på ett varierat fågelliv!
Hälsningar, Bjarne
Svar från ehrsa 2018-12-09 11:11
Hej! Ja, det var riktigt fint här, speciellt när solen var framme kändes det som! Blir det lite mer vinter i december så tror jag det kan bli minst lika bra, kanske bättre t.o.m.. Tack! Bjarne. Ha det bra!
Hälsn!