Att spegla det jag gillar.

Tog med kameran..

Hade ett ärende i city idag, och eftersom vädret var så grått och trist så tänkte jag strunta i att bära med mig kameran.. men det är svårt att låta bli! Så den fick ändå följa med i en vidvinklig version..

Mot city!

Framme..

Fisksoppa och en öl fick bli dagens lunch.. i Hötorgshallen.

Kungsgatan ner..

Parkering..

En svamp..

Gyllene skor..

Sticker ut..

En blå dag..

Se upp..

Akta..!

Ingen ser faran..

Gallerians övre våning..

Innan Klarakvarteren revs så var det här en gata.. som hette Norra Smedjegatan. Här stod också slaget vid Brunkebergstorg 1471.. Gallerian invigdes den 8 oktober 1976, i år är det alltså 40 år sen.. Det var Stockholm citys allra första 'Galleria', och efter det så blev det allmänt att kalla dessa inglasade köpcenter för Galleria.. Nu byggs den till stora delar om, utefter ena hela sidan.

Så fortsatte jag min promenad hemåt i den +7° gradiga värmen..

En liten affär för tågfrälsta.. på Österlånggatan.

Järntorget

Knutpunkt..

Sen gick jag Hornsgatan hem..   Tack för mig!

Inlagt 2016-01-27 23:59 | Läst 2601 ggr. | Permalink
Soppa tror jag att jag skulle kunna leva på helt nästan. Enkelt och gott är vad det är. Många sköna bilder från huvudstaden Jan. Mycket vidvinkel ser jag, huskropparna nästan ramlar ihop:) Första och andra bilden gillas mycket, skulle kanske funka i s/v också. Men du har några riktigt bra bilder där tjejen med de vita glasögonen är uppspikad.
Svar från ehrsa 2016-01-28 11:21
Hej! Ingemar. Soppa är oftast väldigt gott, och just fisksoppa/gryta är helt fantastiskt gott! Brukar själv ibland göra en större laddning med det mesta av rotfrukter ihop med olika fiskar och lite musslor i en 'krossad tomat + vatten' grund, och lite kryddor och salt.. går fort att göra och ihop med egen 'slagen' aioli blir det fantastiskt! Går bra att frysa in dessutom!
Vidvinkeln är trevlig när man går på stadens gator, man kommer nära och kan ta 'höftskott' utan att störa någon, det blir väldigt 'spontant' helt enkelt! Och går man i trånga gränder i Gamla Stan så speglar det verkligen känslan man har när man går där! Tack så mycket!
Hälsn!
En samling fina Stockholmsbilder tagna ur ett vidvinkelperspektiv. Man sugs nästan in i bilden, får känslan att staden skall falla över en. Bra det här...
😊
Svar från ehrsa 2016-01-28 11:31
Hej! Måste säga att just vidvinkeln tycker jag är synnerligen bra att använda när man går på gatorna och kanske vill ta 'höftskott', man behöver bara 'grovsikta' med kameran från höften och motivet fångas ofta av den vida vinkeln, och lite beskärning och upprätning finns det också ofta utrymme för! I Gamla Stan är en vidvinkel alltid bäst, det speglar verkligen den känsla man har i de trånga gränderna där.. Tack! Hans-Åke.
Hälsn!
Svindlande höjder och enormt djup med vidvinkeln.
Fisksoppa lät gott. Kul bilder med den glada damen som bakgrund.
Någon av Bröderna Herey som lånat ut sina skor, deras låt om skorna spelades en hel del här när våra barn var små, fast yngsta dottern som var knappt tre, gjorde om den och sjöng om sina röda gympaskor istället. Hon hade nys fått nya sådana.
Modelltågbutik hade vi här i Bromma, tills helt nyligen. Den bar sig väl inte så "långt" ut från stan, låssmeden verkar löna sig bätre där.
Svar från ehrsa 2016-01-28 12:29
Hej! Vidvinkeln fungerar verkligen bra om man som jag gärna tar 'höftskott' med kameran, här i stan. Bara att 'grovsikta' med handleden och trycka av, allt och mer därtill kommer oftast med, sedan får man beskära och fixa till bilden efteråt i datorn, dessutom blir ofta det mesta skarpt även när jag har f/2.8 och en kort slutartid 1/400-500 sek. Såg att den 'glada damen' borde kunna ge lite roliga bilder ihop med människor framför.. gick flera gånger förbi där, så jag tajmade in mötande människor ihop med mina diskreta 'höftskott'.. Herey's var också min första tanke, redan när bilden togs.. Kul! Har aldrig sett så 'guldiga' skor förut! Vet att det finns en 'riktig' modelltågsbutik i Stuvsta söder om stan, där dom säljer Märklintåg bland annat. Gissar att det nog är en liten men trogen skara herrar som har dessa modelltåg som hobby.. men även dom blir ju äldre och försvinner.. så kunderna minskar nog nu för tiden.. Tack! Margareta.
Hälsn!
Vilka häftiga bilder bilder du visar från denna vandring.
Läckra på alla sätt. Visst är det mysigt ha kameran med
på just dessa promenader där det kan hända vad som...tänk så
många olika motiv...
Välkomponerade arkitekturmiljöer gillas..
Gun-Inger
Svar från ehrsa 2016-01-28 18:48
Hej Gun-Inger! Tack så mycket! Det känns lite som om 'sinnena' för bilder öppnas lite extra om man har kameran med, istället för att lämna den hemma! Man blir liksom mer sugen på att få till lite bilder! Tänkte lite på dig när jag stannade till vid den lilla butiken med diverse 'tåg böcker', och modelltåget som gick runt i skyltfönstret på Österlånggatan i Gamla Stan, vet ju att du har ett tågintresse.. kändes lite som ett skyltfönster från förr i tiden!
Hälsn!
Wow, vilka roliga och häftiga bilder du har! Och jag ser att det är dags för nya skor, jag har varken guldfärgade gympadojor eller ärtiga skor med blanka spännen, tänker på den chica damen där på Kungsgatan (måste förresten lära mig knyta skärpet sådär nonchigt!) Men å andra sidan, dom jag har passar bättre i Korsheden och på Saxevägen, såna där guldfärgade skulle inte vara guldfärgade där så länge......Jättefina bilder Jan!/ Björn T
Svar från ehrsa 2016-01-29 09:58
Hej! Björn. Tack så mycket! Förstår ibland inte hur dagens ungdomar tänker och klär sig, sommarskor med knappt några strumpor.. i januari! Men det är mycket man inte förstår.. och guldskor fanns ju inte på min tid, vad jag minns.. :-) Jag är glad att jag tog med mig kameran i alla fall, motiven fanns ju där, som alltid!
Hälsn!