Att spegla det jag gillar.

Torpeden..

Besökte Isbladskärret på Djurgården i Stockholm, och fick se ett beteende hos en Svarthakad dopping som jag inte sett tidigare. Den tycktes störa sig på ett par Knipor som fredligt låg och dök på en öppen plats i kärret. Doppingen simmade därifrån och det var inte mer med det.. Plötsligt kom det ett streck på vattenytan därifrån doppingen hade simmat, kanske 40 meter bort. Det här strecket/strimman förflyttade sig i hög fart, som en "normal" cykelfart vill jag påstå. Jag visste inte vad det var då, kan det vara en snabb fisk som simmar under ytan så här fort? Jag har aldrig sett nått liknande! Men det var doppingen som siktat in sig på Kniporna, som den ville ha bort med detta beteende.. Och den lyckades!

 Torpeden.. här ligger han (för det är väl som vanligt en han..) och spanar in sina kommande offer..

Sedan simmade han bort åt höger, och jag följde den inte mer.. Men plötsligt kom torpeden, med en hög fart..

Vinnaren ensam kvar.. en stund i alla fall..

Tack för mig!

Inlagt 2015-05-06 11:31 | Läst 906 ggr. | Permalink
Där händer det saker i fågelvärlden, roligt!/ Björn T
Svar från ehrsa 2015-05-06 20:51
Hej! Visst är det så! Känns som det nästan alltid är så, stannar man upp en liten stund, så händer det saker.. Det är sällan tråkigt! Tack! Björn.
Hälsn!
Märkligt beteende, han kanske lekte ubåt.
Svar från ehrsa 2015-05-06 20:56
Hej! När jag såg det här "strecket" på vattenytan komma med hög fart, blev jag väldigt konfunderad! Den hade sån otroligt spikrak kurs hela tiden, trots att sikten i vattnet måste vara nära noll.. Det tog några sekunder innan jag fick mina misstankar om vem det kunde vara? Kul att ha sett ett så utstuderat aggressiv metod att attackera, eller kanske snarare markera! Tack! Margareta.
Hälsn!
Det är ju en "Stockholmsdopping", vet väl hur man ska hantera buset i den stora staden. Kul bilder Jan.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2015-05-06 20:59
He he, så är det nog! Det var i alla fall väldigt fascinerande att få se detta! Riktiga tuffingar dessa Svarthakar! Tack! Lena.
Hälsn!
He he, vad kul. Anfall är bästa försvar:)
Svar från ehrsa 2015-05-06 21:10
Hej! Ingemar. Ja, det här var verkligen exempel på det! Det var en väldigt aggressivt sätt att sätta sig i respekt! Kul att få ha sett detta! Tack.
Hälsn!