Att spegla det jag gillar.

Tråden..

Som en tråd av silver.. Avspärrat..!

Denna silvertråd spärrade här min väg genom terrängen, en tråd starkare än stål säger vetenskapen http://fof.se/tidning/2001/8/oovertraffad-i-styrka-och-seghet , ändå är den "bara" av organiskt material, producerad av en "medresenär" här på vårat klot. De största näten i världen kan vara 25 meter.. http://natgeo.se/djur/varldens-storsta-spindelnat .

Är ni som jag, att man inte gärna vill ha sönder ett spunnet nät? Undrar hur många ton spindelnät som vävs under ett dygn, med tanke på hur mycket nät man ser efter en fuktig natt..? Tänk om alla dessa nät även kunde "användas" på nått sätt av oss.. men det skulle väl också antagligen riskera att ställa till det för alla spindlar, det är ju så det brukar bli när människan lägger sig i..

Fascinerande är dock dessa djur med sina nät!

Avspärrat!

I just detta Enebuskage så hade alla nät en triangulär form..

Annars var det mestadels den "vanliga" formen på de nät man såg.

Och den art jag såg var Korsspindel.

Allting sett på en ö ytterst i Stockholms södra skärgård.

Mvh!

Inlagt 2014-08-22 12:20 | Läst 2266 ggr. | Permalink
Fina bilder Jan och dessutom goa färger. Det är något speciellt med spunna nät. Jag brukar heller inte riva dem, om jag absolut inte måste av någon anledning.
Svar från ehrsa 2014-08-22 18:08
Hej! Ingemar. Tack för kommentaren! Ja, det känns som man har nån slags respekt för det arbete och tid det antagligen tagit att bygga dessa nät. Vet inte hur lång tid det tar, det kanske ändå går relativt snabbt?
Mvh!