Att spegla det jag gillar.

Undran..

Varför är det så få kvinnor som bloggar med bilder här numera? Just när detta skrivs så finns det på 'förstasidan' här 27 st. bloggar, varav en är skriven av en kvinna.. var finns de andra kvinnorna? Jag tyckte det var fler kvinnor som bloggade här förr, nu är det mest en massa 'gubbs' som bloggar här (jag är en av dom, och bloggar kanske 1-3 gånger i veckan).. Dessutom verkar flera av dessa 'gubbs' gå in för att publicera så många bloggar som det bara går per dygn.. Har noterat exempel på 7 bloggar per dygn med endast en bild i.. detta vid flera dygn från samma bloggare.. vad är tanken med det? Är man ute efter att 'dominera' bloggen.. eller vad handlar det om? Varför inte lägga de 7 enskilda bilderna i en och samma blogg, en gång per dygn istället, eller ännu mer sällan.. Det som händer när man 'masspublicerar' flera bloggar per dygn är att man snabbt 'trycker bort' övriga bloggares bloggar från förstasidan.. och jag tror att många av oss sällan går till sida två eller sida tre bland bloggarna och tittar, så är det för mig.. Just detta var det en kvinna som uttryckte sitt missnöje om för ett par år sedan här, hennes skrivna blogg med bilder försvann redan samma dag från den första sidan medans andra bloggare (män) hade lagt ut ett flertal bloggar på kort tid som tryckte bort hennes blogg.. jag tror inte att jag har sett henne här på bloggen sedan dess.. Själv så orkar jag inte skriva kommentarer till alla bloggar när det bloggas för många bloggar per dygn från samma bloggare.. det går inte att tycka nått konstruktivt inför varje enskild bild och blogg, när det endast är en bild i bloggen och flera bloggar per dygn.. Jag tycker det borde finnas en begränsning på bloggandet här!

Kanske högst en blogg per dygn, eller vartannat dygn! Varför ska man kunna blogga obegränsat med bloggar här och därmed 'dominera' bloggen? Det känns rätt så 'manligt'.. och jag tror att det skrämmer bort kvinnor från bloggen! Kvar här är snart bara vi äldre män, det blir väldigt tråkigt! Det känns som något är fel här..

/Jan E.

En blogg med endast en bild..

Inlagt 2018-12-06 12:07 | Läst 919 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Instämmer! Har just nu en ”julkalender” med ett inlägg per dag fram till och med den 24:e. Efter det blir det ett inlägg max en gång i veckan.
/MA
Svar från ehrsa 2018-12-06 12:40
Mycket bra, noterade det först igår.. :-) Kul! Tack! Mats.
Hälsn!
Du har nog svaret i det du skriver i ditt inlägg.
Förr skrev jag nog ett inlägg per dag, la ner lite tid i dem.
Men tiden räcker inte till för det och man ledsnar, enbildsinlägen utan text tar över.
Skrev ett i går, du såg nog inte det.
Svar från ehrsa 2018-12-06 12:59
Hej! Ja, det kan nog vara så.. jag glömmer inte den där kvinnan som uttryckte sitt missnöje med att hennes blogg var 'borta' på mindre än ett dygn.. Ibland känns det som det verkar vara nån slags 'tävling' i att skriva så många bloggar som möjligt per dygn här.. När jag började blogga 2014 så fanns det många fler riktigt duktiga kvinnliga natur/fågelfotografer som bloggade här med fantastiska bilder, flera av dom är borta sedan länge, varför och var dom är numera vet jag inte.. som tur är finns det fortfarande kvar några, men som bloggar ganska sällan.. jag ser mest bara en massa gubbs här.. Tror jag tryckte bort din blogg till sida två, när jag la in min blogg här.. sorry! Tack! Margareta.
Hälsn!
Margareta Cortés 2018-12-06 14:00
Gör inget, den är ganska osynlig ändå.
Hej jan
Flickorna är mer intresserade av bilderna och inte så mycket i allt tal om utrustning och teknik. De är också många gånger mer kreativa än män. Jag vet att det här är mycket generalistiskt, men jag tror att det finns viss sanning i det. I den tidigare utgåvan av norska "Fotografi" var de flesta artiklarna om kvinnor!
Din fråga har varit att debattera förut och jag skrev ett inlägg om samma sak:

https://www.fotosidan.se/blogs/emfoto43/danske-bloggen-1162-manga-eller-bara.htm

Med mange venlige hilsener fra Erik.
PS: Jag skriver ett blogginlägg när jag har något att skriva om eller vill visa som en sorts av dagbok. Jag klickar på de personer jag vil följa.
Svar från ehrsa 2018-12-06 13:08
Hej! Ja, jag tror också att det kan bero på att vi män är mer intresserade av 'utrustning och teknik' än själva bilderna, du har säkert en poäng där! Men det här gör att 'bloggen' har blivit tråkigare tycker jag.. vissa av oss 'gubbar' tycks vilja 'dominera' bloggen på ett sätt som verkar 'trycka bort' kvinnorna.. Det borde kanske finnas en specifik 'Gubblogg' här där ingen under 68 år får blogga.. :-) Tack! Erik.
Hilsen!
Hej,
Jag håller i sak med dig. När jag började 2011 fanns det flera mycket skickliga kvinnliga fotografer som presenterade kul text med flera bilder.
Idealiskt så skulle en blogg innehålla intressant text och tillhörande bilder. Det är svårt att klara det om man skall skriva flera bloggar per dag. Själv klarar jag en blogg per dag sedan 2011. Huruvida de är bra kan diskuteras.
De som lägger in bara en ensam bild utan text tycker jag kan göra det i andra kanaler här på FS.
Problemet är att det är svårt att ställa upp regler för bloggar här som styr att det kommer fler kvinnliga bloggare. Över huvud taget är det svårt med begränsande regler.
Ha set gott
Bob
Svar från ehrsa 2018-12-06 19:13
Hej! Tror också att det är svårt att via 'regler' styra så att det åter blir fler kvinnliga bloggare här, men kanske om det ändå fanns ett regelverk som inte tillät mer än en blogg per dygn, så kanske det kan bli populärare igen.. När det gäller 'Bilder' och 'Bildkritik' så finns det väl en begränsning, både i antal bilder och att man måste kommentera en bild innan man själv kan lägga in en ny bild för bildkritik.. nått sånt kanske skulle behövas för att stävja 'avarterna'.. varför ska man kunna skriva hur många bloggar som helst på ett dygn.. jag förstår inte det! Jag skrollar hellre bland 40 bilder i en blogg, än att jag skrollar bland 40 bloggar med en bild i, skrivna av samma person.. sagt med en viss överdrift.. saknar i alla fall fler kvinnliga bloggare här, som dessutom tog väldigt bra foton! Det har blivit mestadels 'gubbsens' (jag själv inräknad) arena här.. Tack! Bob.
Hälsn!
Du har rätt Jan. Det här med en massa bloggposter med bara en bild är ett otyg. Kanske "manlig härskarteknik"... :-)
Vad det sedan gäller kvinnor, så representerar dom sig inte överallt. Dom kanske inte har lust. Har du kollat in ett bygge en dag i december med snålblåst och iskallt regn i luften? Var är kvinnorna? Dom kanske inte har lust.
Svar från ehrsa 2018-12-06 19:24
Hej! Tack! Peter. Jag tänker som du ang. eventuell 'härskarteknik', jag undrar också om det kan vara så.. Tror också att kvinnorna kanske inte längre har lust till att 'hänga här', och det tror jag kanske kan bero på det här 'manliga' massbloggandet som jag tycker har ökat, eller så är det roligare på facebook och instagram.. om det är där dom håller till? Jag vet inte, jag har inget sånt.. Tycker de kvinnor som ofta fanns här 'förr' oftast tog bättre bilder än jag i alla fall, och bättre än många andra, men det finns bara några få av dom kvar här nu.. Kanske en begränsning till bara en blogg per dygn skulle göra 'bloggen' lite trevligare, så att en skriven blogg inte så snabbt blir förpassad till sida 2.. och 3.. Tack igen Peter!
Hälsn!
Underbar molnbild från det ena till det andra. Men tänkvärt inlägg!
Svar från ehrsa 2018-12-06 19:36
Hej! Ett fint moln fotat 23:e sept. i år, det blev ett bra djup i bilden tack vare den horisontella strimman av ett moln som sticker in.. Ja, jag tycker att bloggen inte längre är lika spännande som förr.. vi har blivit för många 'gubbs'.. kanske! Vi får se, det kanske bara går i cykler.. Tack! Mats.
Hälsn!
Gubbsen dominerar i antal så det märks fortare om kvinnsen uteblir vilket är synd.
I flera fall dominerar dock damerna med bilder av högra klass och känsla än männen och det är ju trevligt.
En eller två bloggar per dygn hade kanske varit en lagom dos.
Molnbilden var ju läcker..
Mv/Gunte..
Svar från ehrsa 2018-12-06 19:51
Hej! Helt rätt, de kvinnor som finns kvar tar väldigt många vackra och fina bilder, oftast bättre än vad vi 'gubbs' presterar, hoppas dom stannar kvar.. vi är för många 'gubbs' procentuellt här just nu tycker jag, och jag tror det här beteendet att skriva många bloggar per dygn (alltid män) som i sin tur snabbt 'knuffar' ner andras bloggar till sida 2 inte är bra.. Det är väl ingen 'tävling' här där flest skrivna bloggar per dygn 'vinner'.. eller? Däremot får gärna finast tagna foton alltid få 'vinna'.. så klart! Tror att en begränsning till en blogg per dygn skulle kunna stävja det här 'massbloggandet'.. Det går väl att skriva om flera saker i samma blogg, det behöver inte vara flera bloggar.. eller? Ja, molnet var läckert, fotades i slutet på september, bilden känns lite tredimensionell tack vare den lilla strimman moln som ligger framför det stora molnet.. Tack! Gunte.
Hälsn!
Jo, jag saknar också kvinnorna. Men jag saknar också ungdomar generellt, av båda könen. Samma fenomen är lätt att notera på fototräffarna på tex Tårtan där jag är då och då, och som jag uppfattar av bilder från en del andra fototräffar. Men att det skulle innebära manliga härskartekniker........ Ingen reagerar när någon lägger in ett gäng bilder på Instagram, där kan komma en hel skock bilder från samma fotograf ibland, och där finns större andel kvinnor och ungdomar, åtminstone som jag uppfattar det.

Beträffande fotobloggen här tycker jag största problemet verkar vara att allt färre faktiskt bloggar. Det kan gå flera timmar utan att någon ny blogg läggs in. För 5-6 år sen (jag har varit med i 6 år) uppfattar jag att det var många fler. Några av dom som försvinner hittar man mer eller mindre regelbundet på FB eller Instagram, eller bådadera. Min egen tro är att
allt färre känner det motiverat att lägga ned det jobb som en blogg faktiskt innebär - med både bild och text alltså. En slags genväg som blivit vanlig är ju att lägga in bilder utan annan text än en rubrik. Att det sker då och då tycker jag inte spelar någon roll men när det görs regelbundet undrar jag ju varför inte bildgrupperna används. Men att när bloggaktiviteten generellt avtar (så uppfattar jag att det är men har inget bevis eller statistik) sätta upp nya begränsande förhållningsregler undrar jag om det är rätt väg. / Björn T
När detta skrivs klockan 16 har det hittills under dygnet kommit in 8 bloggar (sedan 00:00), dvs en blogg varannan timme. Även om vi bara räknar från 06:00 så är det mindre än en blogg i timmen
Svar från ehrsa 2018-12-06 20:22
Hej! Så sant, vi får inte glömma 'ungdomarna', det har jag gjort.. Men det känns som det här med foto ofta är en 'materialsport' som ungdomar sällan har råd med tyvärr.. och foto konkurrerar säkert med massor med aktiviteter som dagens ungdom har.. men jag kan ha fel! Ja, bilderna från flera 'fotofikan' antyder en rätt så hög procent med 'gubbs' och man kan ju undra hur hög medelåldern är.. :-) inget fel med det, men det kanske inte lockar så många kvinnliga deltagare.. vore kul om någon räknade ut genomsnittsåldern på 'Tårtanträffarna'.. Själv så vet jag inget om Instagram eller Facebook.. är det kanske dit de kvinnliga fotograferna vänt sig.. man kanske får mer 'likes' där, utan en massa kommentarer kanske..? Vi kanske kommenterar för mycket här på Fotosidans blogg..?

Jag håller också med att färre individer tycks blogga numera, och det skiljer sig också en del vilken veckodag det är, efter fredag 'lunchtid' då händer inte mycket på bloggen.. efter en helg så händer det desto mer, ofta i flera dagar, men det är inte så konstigt, det tar tid att redigera bilder och skriva en blogg efter helgens fotande.. alla är inte pensionärer! Jag tycker också att det blir tråkigt med bloggar där det bara finns en rubrik till en bild, och inget mer.. dessutom ett flertal gånger per dygn.. jag förstår inte syftet alls.. Just för att få bort det här 'seriebloggarbeteendet' med många bloggar, som dessutom knuffar ner andras bloggar till 'sida 2' så kanske en begränsning till en blogg per dygn skulle kunna stävja detta beteende.. men det är bara en tanke! Om det sen lockar fler kvinnor att åter blogga det vet inte jag.. Minns också en kvinna som la in en blogg här för ett par år sedan, som blev riktigt sur för att andra skrev positiv och negativ kritik om hennes bilder.. Om hon hade velat ha kritik på sina bilder så skulle hon själv ha skrivit att hon ville ha det, menade hon på.. så det är inte alltid helt lätt med kommentarer till en blogg heller.. Fanns det en regel om bara en blogg per dygn, så vet man ju detta.. och det går ju faktiskt att skriva och visa bilder om flera 'saker' i en och samma blogg.. det går till och med väldigt bra..! Tack Björn för att du tog dig tid, och tack för statistiken!
Hälsn!
Khalad 2018-12-06 20:37
Har helt glömt att säga vilken fin moln bild det är, den gillar jag mycket!
Ville också bara lägga till att jag gillar Tårtanträffarna mycket, trots (eller tack vare) åldern. Det finns många tillfällen där jag som pensionär numera känner att jag inte platsar, jag hinner inte med helt enkelt. På Tårtan är det ok att ta det lugnt, vi hinner säga det vi vill ändå. / Björn T
syntax 2018-12-06 20:42
Det där med "manlig härskarteknik" var nu sagt med glimten i ögat. Det brukar hänvisas till det eller till patriarkatet när det inte genast funkar för kvinnorna.
Svar från ehrsa 2018-12-06 21:59
Tack! Björn. Den 23:e september togs bilden från min balkong med tele.. Det blev så extra vackert med det där lilla smala molnet som sticker in i bilden från höger.. Bilden blev mer tredimensionell med moln i olika 'plan' så här.. Jag är övertygad om att ni har väldigt trevligt på Tårtan, det brukar framgå av bilderna.. det brukar ju bli så när 'gubbs' samlas.. :-)
Hälsn!
Det är ju lite konstigt att färre bloggar, med de nya reglerna med plusmedlemsskap gav ju fler möjlighet till blogg, jag började tex då.

Varför det skulle vara färre kvinnor som bloggar, kanske pga färre kvinnor i fotosidan, procentuellt så kanske det stämmer med 1 av 27 plusmedlemmar? Men kan hålla med om att det var mer inlägg från kvinnor för några år sedan, men det kan också vara att det var några som var väldigt aktiva då

Ungdomarna håller sig nog till instagram och vad det nu heter
Svar från ehrsa 2018-12-06 21:38
Hej! Ja, det har du rätt i, lite konstigt är det.. Jag vet inte om det allmänt är färre med kvinnor på Fotosidan nu, men just på 'bloggen' så är det ett flertal kvinnor som inte längre syns här, och jag tror att det bara har tillkommit några ytterst få sen jag började blogga i början på 2014.. Tror också att en hel del har sökt sig till andra 'forum', säkert av olika orsaker.. en orsak skulle ju kunna vara att det är så mycket 'gubbs' här.. det kanske blir en viss 'jargong'.. Och kanske de som lägger ut mycket bloggar kanske knuffar bort kvinnor 'mer' än män.. Då skulle kanske en begränsning till en blogg per dygn skulle kunna hjälpa..? Nu kan du ju lägga ut hur många bloggar som helst.. utan begränsning! Själv har jag inget Instagram, Facebook eller Twitter.. Känns underbart! Tack! Peter.
Hälsn!
Jag håller med om det mesta. Det är sååå tråkigt när vissa lägger in en massa bloggar på en och samma dag, och ibland staplas tre-fyra-fem bloggar på rad av samme person. Kanske har det att göra med poängsystemet, för det är väl så att bloggar ger poäng? Och då är vissa tydligen beredd att gå över lik om det vore så.

Däremot har jag inget alls emot när bloggar bara innehåller EN bild. Jag lägger själv ofta in bara en bild (som t.ex. idag). Antalet bekommer mig intet. Men att återkommande lägga in 3 eller fler bloggposter/dag det tycker inte jag om.

Och när vi gubbar nu ändå är i gnällfarten så passar jag på att gnälla om nåt annat också som irriterar en gubbe. Alla dessa "Dagens bild" bloggar! Alltså ... jag menar ... de gånger man inte har lyckats att knäppa en bra bild under dagen utan tvingar sig att lägga in en medioker eller en rent bedrövlig bild, bara för att man gett sig själv och andra nåt mystiskt löfte om att man bara måste publicera en dagens bild, och så ska vi andra plågas av alla dessa mediokra dagens bilder ... nej fy vad tråkigt det också är. (Det finns förstås ett strålande undantag, en "dagens bild" bloggare som faktiskt (nästan) lyckas med bedriften att publicera en vettigt bra bild varje dag ... men bara nästan.)

Så där ja, vad skönt att få avreagera sig nån enstaka gång. Nu ska jag bli snäll igen. NI ÄR ALLA UNDERBARA!
Svar från ehrsa 2018-12-06 21:52
Hej! Det här med poängsystemet har jag inte ens tänkt på.. vad betyder dessa poäng? Jag vet inte alls! Det här med ett flertal bloggar per dygn med en bild och bara en rubrik är verkligen inte kul..! Dessutom tränger de bloggarna bort alla andras bloggar.. det händer varje dag i stort sett.. jag tycker att detta inte är ok! 'Dagens bild' tycker jag också är tveksamt.. även om det finns en 'aktiv' nu som ofta tar väldigt bra bilder.. men det är ju subjektivt! Men om ett flertal eller ett större antal bloggare här skulle köra 'dagens bild' under ett år.. då har bloggen i så fall spårat ur helt.. hoppas det inte sker.. Dom borde försöka ha en egen 'Dagens bild blogg' i så fall.. Tack Ragnar för din extra roliga kommentar idag! Tror också att det är bra att få avreagera sig ibland, jag gjorde nog det när jag skrev bloggen.. :-)
Hälsn!
Jag tycker absolut det blivit allt färre som bloggar här på FS både kvinnor och män när jag jämför med för några år sedan. Trist tycker jag, då färre som bloggar innebär mindre variation i bloggspalten, eftersom vi bloggare har lite olika bloggstil. Och jag har alltid tyckt att just variationen här bland Fotosidans bloggar har varit en tillgång!
Att publicera många inlägg på samma dygn har det varit debatt om flera ggr, just eftersom det är begränsat med plats för bloggarna att exponeras i bloggrullens förstasida. Och klart som tusan att man kan bli lite förbannad om ens enda ihopplitade inlägg snabbt knuffas bort från skyltfönstret av någon som stoppat in en hel hop med inlägg efter vartannat....
Men innehållet i bloggarna måste få vara upp till bloggaren anser jag....en bild eller flera...ingen, lite eller mycket text etc Fram för mångfald!

Apropå färre kvinnor; Själv hinner jag varken fota eller blogga för närvarande men tänker nog sätta fart igen framåt våren när min utbildning inte kräver en massa tid. (Är vääääldigt sugen att blogga....)
Må så gott!
Svar från ehrsa 2018-12-06 22:19
Hej! Ja, det har nog minskat även med bloggande män, det kan nog vara så! Men när jag började blogga för snart 5 år sen så blev jag väldigt imponerad av vilken hög kvalitet (subjektivt..) många kvinnor hade i sitt fotograferande, inte bara en gång.. utan alltid! Dina bilder inkluderande också! Som tur är så finns det fortfarande kvar några kvinnor, nån har också tillkommit som alltid tar bra bilder.. Men det känns som det är nått med bloggen som 'trycker bort' flera från att blogga.. du har ju studerat i flera år det vet jag och säkert en del andra också. Och jag tror att just det här beteendet med ett flertal bloggar per dygn som trycker bort andras bloggar från 'skyltfönstret' inte är bra.. det är som du säger att man kanske 'kämpat' ihop en blogg, och sen knuffas den snabbt bort för att någon lagt in 7 bloggar här samma dag.. då är det lätt att tröttna! Det är därför som jag tycker att det borde finnas en begränsning till kanske en blogg per dygn.. Man kan ju faktiskt skriva om flera saker i bara en blogg också, det behövs inte alltid en blogg till varje enskild bild.. Ser fram mot när du är tillbaks här, fullt ut.. :-) Tack! Lena. Lycka till med allt!
Hälsn!
Fantastiskt fin molnbild och det platta molnen som ligger lite under mitten är verkligen annorlunda och gör bilden speciell.

Så till dina andra funderingar. Som andra uttryckt, så tycker jag att en blandning av både kön och åldrar är bra rent generellt. Sedan tänker jag inte så mycket på just det när jag kollar på bilderna. Det är dem jag är intresserad av.

Jag har inget emot enbilds-inlägg. Själv ligger jag nog oftast på 3-6 bilder, men det kan vara en och två också och i enstaka fall fler. Jag försöker att inte ta med för många i mina egna inlägg utan att välja ganska kritiskt. "Kill your darlings" som man brukar säga. Jag tycker det är svårt att ta till mig bloggar med för många bilder, i synnerhet om de är ganska lika. Är det färre bilder, så ägnar jag mer tid åt varje bild.

Hälsningar
Bjarne
Svar från ehrsa 2018-12-06 22:40
Hej! Molnbilden tog jag 23:e september, det blev ovanligt fint med den tredimensionella effekt som det blev med moln i olika plan.. Det tråkiga med 'enbildsbloggar' är när det kommer ett flertal sådana per dygn från samma bloggare.. vad är syftet med det? Jag vet inte.. Det känns som de bloggarna vill 'dominera' bloggen på något märkligt sätt.. Jag tittar hellre på en blogg med 40 bilder i där jag snabbt kan scrolla mig igenom bilderna, och titta extra på de bilder jag gillar, än att scrolla mig igenom 40 bloggar med endast en bild i.. från en och samma bloggare.. säger jag med en 'viss' överdrift.. bara som en jämförelse! Det är därför som jag tycker att det kanske borde finnas en begränsning till endast en blogg per dygn.. Vill man skriva om olika saker med olika bilder till så går ju det väldigt bra att göra i endast en blogg också, man behöver inte ha en blogg till varje olika ämne eller enskild bild man vill skriva nått om.. Tack! Bjarne.
Hälsn!
Lite lustigt att läsa detta just nu. Innan jag gick in här nu så tänkte jag att det är alldeles för lite bloggar här som intresserar mig så det är knappt någon idé att kolla. Förr var det många bloggare som jag gillade, om det var av män eller kvinnor tänkte jag inte så mycket på. Men jag är väl kanske lite enformig i mitt gillade, för mig är det ju naturen som står närmast och det är väl det som jag tycker det är roligt att kolla på.
I ärlighetens namn så försöker jag kolla om du lagt in någon blogg för dom är alltid se och läsvärda :-)
Sen finns det några till som jag ofta kikar på.
Och visst är det facebook som tagit över mycket, jag är själv där titt som tätt. Men bloggarna för mig blir lite av en komihåg, rätt kul att kolla igenom sina egna ibland.
Ha dé gott !
Svar från ehrsa 2018-12-06 23:10
Hej! Känner också ofta så även om jag kanske måste 'väga in' att jag numera har så mycket mer tid att titta och läsa bloggen än vad jag hade tidigare när jag 'jobbade'.. Det kan säkert också göra att jag får en annan bild av bloggen här numera.. Jag är nog också mer selektiv nu för tiden när jag tittar på bloggar, jämfört med tidigare.. Man vet vad som kan vara intressant, eller inte.. Men just det här 'seriebloggandet' med ett flertal bloggar per dygn med endast en bild och utan text i känns inte så kul.. de tillför sällan något, tvärtom! De knuffar bara bort alla andras bloggar från sida 1 snabbt.. Och jag vet åtminstone en kvinna som reagerade på det för kanske två år sen.. och jag tror att jag inte sett henne här sedan dess.. Det måste ju vara nånting som gör att vissa inte längre är kvar här.. Själv har jag inte Facebook, Instagram, eller Twitter.. så jag vet inte varför man väljer att visa sina bilder där..? Får man mer 'likes' där.. Är det för mycket 'gubbs' här.. eller får man kanske FÖR mycket kommentarer här.. jag vet inte..? Jag tänker på Eva D. och även Heléne A. med en bildsyn som få.. kanske dom har blivit 'proffsfotografer' numera! Tack Ing-Marie för att du tog dig tid!
Hälsn!
Personligen så tycker jag att antalet bloggar man kan lägga upp per dag bör begränsas till högst en. Att lägga upp flera enbilds-”bloggar” per dag dessutom ofta utan text, är ett ofog. Verkar som detta görs för att kunna publicera så många bilder som möjligt per tidsenhet och på ”bästa sändnings”-utrymme.

Om sedan det är kvinnor eller män, unga som gamla, som bloggar, bekommer mig inte det minsta. Det viktigaste är bilderna och texterna.

Mvh
Fredrik
Svar från ehrsa 2018-12-07 11:02
Hej! Tycker precis som du, och delar 'analysen' om det här fenomenet fullt ut! Jag tror också att det här 'beteendet' kanske dessutom inte bara knuffar bort nyss skrivna bloggar från 'förstasidan', utan det knuffar kanske även bort kvinnliga bloggare, men det är bara min känsla.. jag minns ju en kvinna som gav uttryck för det redan för ett par år sedan här på bloggen.. Det kan säkert upplevas som nått slags manligt och gubbigt beteende på bloggen det här med ett flertal bloggar per dygn, men 'vi gubbs' ser nog inte detta..
En blogg per dygn borde räcka, varför ska man skriva fler.. Det är väl inget 'facebook' det här, med ideliga 'statusuppdateringar' med vad man gör hela tiden.. eller? Dessutom går det ju att skriva om flera olika saker och med ett flertal olika bilder i en och samma blogg, det behövs inte 5 olika bloggar per dygn, det räcker med en blogg och så kan man skriva om de 5 olika händelserna där, i samma blogg..! Tack! Fredrik.
Hälsn!
Hej Jan,
jag såg ditt inlägg sent igår men var för trött för att formulera ett svar. Jag håller med Ing-Marie om att det är färre bloggar som handlar om det jag gillar och numera klickar jag bara på vissa inlägg när jag går in och tittar, bland annat dina. Om det är män eller kvinnor som lagt in bloggen spelar inte så stor roll för mej men jag kan nog erkänna att jag är lite mer uppmärksam på inlägg från de få kvinnor som lägger in bilder här. Därmed inte sagt att jag alltid kommenterar deras bilder. Jag gillar inte riktigt tanken på att ha en massa regler för hur många inlägg man får göra eller hur många bilder det ska vara. Vissa bloggare med enbildsinlägg är strålande! Jag tycker också att det ibland blir alldeles för många bilder i vissa inlägg och då orkar jag inte titta ordentligt på alla.

Några rader från mej och jag fick bläddra till sida två för att hitta ditt inlägg igen.

Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2018-12-07 17:54
Hej! Det finns ju olika delar i mitt inlägg som man självklart kan ha många olika åsikter om. En undran är ju varför det numera oftast är så få kvinnor som skriver bloggar här, min känsla är att det var fler när jag började blogga för snart 5 år sen! Och sen så minns jag så väl den här kvinnan som uttryckte sitt missnöje över att hennes blogg så snabbt försvann från 'förstasidan'.. mest beroende på att det fanns flera bloggare som i sin tur la in ett flertal bloggar under samma dygn, och alltid män.. vad är vitsen med det? Det finns ju en person nu som ofta lägger in upp till 7 bloggar samma dygn med endast en bild och utan text i.. Är det inte konstigt att man inte istället skriver en blogg och lägger in de sju bilderna där.. bilderna är dessutom likartade.. Varje dygn så knuffar han alltså bort 7 andra bloggares bloggar från 'förstasidan'.. När det sedan är fler som också lägger ut flera bloggar per dygn så blir det mest dessa som dominerar bloggen här på Fotosidan.. bara en massa 'gubbs'.. jag tror att detta beteende kan skrämma bort många kvinnor tyvärr.. men jag kan inte säga att jag vet detta!

Om det sedan är endast en bild eller många i en blogg kan man självklart ha många åsikter om! Själv så föredrar jag att scrolla bland 40 bilder i en och samma blogg, det går snabbt att förstora de jag är intresserad av och sedan kommentera, hellre det än 40 bloggar med endast en bild i varje blogg som jag ska försöka tycka något om i varje enskild blogg.. så tänker jag!

Jag tycker att det borde finnas en begränsning till endast en blogg per dygn, varför ska man lägga ut fler.. Det går ju att skriva om flera högst olika ämnen och visa helt olika bilder i en och samma blogg.. det finns ju inget som hindrar det.. eller? Istället för att lägga ut 7 eller fler olika bloggar, men med nästan samma bilder i, som pågår numera på bloggen.. Matar man in bilder på 'Bildkritik' så finns det ju en begränsning.. sen måste man väl kommentera andras bilder för att få lägga in nya bilder där.. Varför ska det vara fritt att kunna mata in hur många bloggar som helst per dygn, som nu..? Jag tycker det är väldigt konstigt, känns som det missbrukas tyvärr.. Jag blev väldigt imponerad av ett flertal kvinnor här för 5 år sen när jag började blogga, du inräknad! Men flera har lämnat bloggen och andra bloggar alltmer sällan.. det måste ju bero på något, jag gissar för mycket 'gubbs' (jag är kanske en av dom) där en del verkar vilja 'dominera' bloggen.. så tror och tycker jag! Tack Lena för att du tog dig tid!
Hälsn!
Håller med Jan. Jag tycker det blir oöverskådligt bland bloggarna. Ofta läser jag bara fram tills efter middagen. De som sedan lägger in bloggar på kvällen missar jag ofta när jag ska läsa på morgonen dagen efter på grund av större mängder av inlägg med en bild per inlägg. Ofta har personer fotat bilderna vid ett och samma tillfälle/dag och jag har svårt att se varför man inte lägger dem i samma inlägg!? Ja visst går det att bläddra bakåt vilket jag oftast gör men första sidan rymmer en hel del inlägg så det blir lite onödigt att personer delar upp 7-10 bilder på flera inlägg.

Fin moln bild!

MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2018-12-07 22:07
Hej! ja, visst är det märkligt med dessa 'seriebloggare på kort tid' som knuffar undan andras bloggar, det borde studeras rent beteendemässigt.. vad är egentligen syftet annat än att dominera bloggen.. jag förstår det inte? Men sen finns även problemet att det oftast är så mycket 'gubbs' här jämfört med kvinnor.. även om det finns några som fortfarande visar sina fina bilder, som tur är! Men varför är det många som inte längre är kvar undrar ju jag..? Min tanke är då att det här beteendet bland en del män att ständigt lägga ut ett flertal bloggar per dygn kanske också 'knuffar' bort en del kvinnor härifrån, för gott.. Som jag skrivit så var det en kvinna för ett par år sedan som uttryckte sitt missnöje över just detta! Hon hade lagt in en fin blogg som redan samma dag knuffades bort från förstasidan bland bloggarna.. och då var det just några bloggare som lagt ut ett flertal bloggar som gjorde att hennes blogg försvann redan samma dag hon la ut den.. jag tror inte att jag har sett henne här sedan dess.. Så kanske just det här beteendet sållar bort även andra kvinnor, men detta vet jag ju inte, det är bara en känsla jag har.. Tycker själv att det blir tråkigt när det bara mest är 'gubbs' här.. Även om Eva C. är väl så flitig, och en erkänt riktigt duktig fotograf! Tack! Johnny.
Hälsn!
Jag hade ett 5 år långt uppehåll i bloggandet innan jag hittade tillbaka hit. Livet kom liksom emellan, Jag ville hitta tillbaka till fotoglädjen och motivationen och utmanar mig själv med en bild om dagen 2018. Få se om jag fortsätter med det 2019.

Jag tycker som Lena att egentligen spelar det ingen roll om det är män eller kvinnor som bloggar, jag tycker att det är bilden som är viktigast. Variationen kanske inte är så stor här inne vilket är synd. Mångfalden berikar!
Sedan kan jag hålla med om att det är lite trist med att folk "bildbombar" med snarlika bilder i inlägg flera gånger om dagen.
Frågan är du HUR man lockar hit/tillbaka bildbloggare i alla åldrar? Kanske har många redan flyttat till Instagram och liknande?

Må så gott!

Hälsar
Eva
Svar från ehrsa 2018-12-09 15:54
Hej! Eva. Jag tycker att det har betydelse att det blivit färre med kvinnor här på bloggen, jag tycker att ni kvinnor rent subjektivt nästan alltid har ett bättre 'bildseende' än vad vi män har! Men det är som sagt min egen åsikt.. och dina bilder sticker verkligen ut på ett positivt sätt! Och den här 'undran' innehåller ju flera undringar.. Den ena är just varför kvinnorna har minskat här, eftersom ni ofta är så bra! Kanske det beror på alla 'gubbs' som 'trycker' ut ett flertal bloggar per dygn här och som i sin tur knuffar bort alla andras bloggar.. men det vet jag ju inte, jag vet bara att det var en kvinna som uttryckte sitt missnöje med just detta för ett par år sen, efter att hennes blogg försvann från 'förstasidan' redan samma dag.. samtidigt som några 'bloggbombade' med flera bloggar den dan, det var därför hennes blogg 'försvann' det berodde inte på att det var 27 st. olika 'bloggare' som råkade lägga ut sina bloggar samma dag.. Jag har inte sett henne här sedan dess.. Eller tycker många kvinnor att det är jobbigt med kommentarer? Det tar ju sin tid att svara på kommentarer också.. den tiden kanske inte finns.. Man kanske istället nöjer sig med 'likes' på Facebook eller Instagram.. jag vet inte, jag använder inget av dom..

Jag tycker att det är lite konstigt när man lägger ut flera bloggar per dygn med bara en bild i, vad är egentligen syftet med det? Istället för att bara lägga ut en blogg med istället flera bilder i..? Är det för att bilderna 'speglar' olika ämnen..? Det går ju ändå att ha flera olika ämnen i en och samma blogg.. Jag orkar sällan kommentera mer än en blogg från en och samma person och dag.. det blir liksom för mycket när det kommer blogg efter blogg samma dag.. Hur mycket bekräftelse vill den personen egentligen ha.. hur mycket tid ska jag behöva lägga ner på honom.. (det är alltid en han..) Så mitt 'missnöje' handlar inte om dom eller dig som lägger ut en blogg varje dag, det vill jag också påpeka, det handlar om dom som 'bloggbombar' under en och samma dag.. Om det sen är endast en bild i den enda bloggen per dag eller om det är 40 bilder i samma blogg har inte så stor betydelse för mig!

Och jag vill gärna poängtera att för mig är det självklart att det ska vara 'mångfald' på bloggen! Absolut! Annars blir det ju jättetråkigt! Men när en och samma bloggare lägger ut upp till 7 olika bloggar under en och samma dag, med endast en bild i varje blogg, och oftast utan text och med i stort sett samma motiv.. då handlar det inte längre om 'mångfald'.. Det måste väl ändå kallas för 'enfald' då.. och inget annat, eller? Istället för att bloggen innehåller en 'mångfald' av både bloggare, och en mångfald av bloggar och dess innehåll så blir ju effekten tvärtom.. det blir ju en 'enfald'.. Mångfalden 'knuffas' ju bort! Det är det som ofta händer med bloggen numera tycker just lilla jag! :-) Tack Eva för att du tog dig tid! Du är grym!
Hälsn!
Evacent 2018-12-09 17:53
Tänk om den som gör så många blogginlägg per dag kanske inte har lärt sig hur man gör för att lägga in fler bilder i samma inlägg? ;-)
Svar från ehrsa 2018-12-09 18:50
He he, tänkte inte på det som någon sa.. :-) Då är det nog fler som inte heller kan..
Hälsn!