Att spegla det jag gillar.

U.S. Coast Guard visiting..

***

Troligen bara ett vanligt 'artighetsbesök' i syfte att upprätthålla en bra kontakt.. det skedde i helgen som gick på Skeppsbrokajen utanför Gamla Stan i Stockholm. Tydligen är det ett utbildningsfartyg för kommande sjöofficerare..

Kändes som den var lite i storlek med 'af Chapman' vid Skeppsholmen..

            

Fotat med Z50 + Nikon Z DX 50-250 mm. & Iphone 12.     Tack för mig!

Inlagt 2023-06-14 21:31 | Läst 449 ggr. | Permalink
Effektfulla bilder där stjärnbaneret fladdrar i vinden. Det ser mest ut som en artighetsvisit och uppvisning av ett vackert fartyg. Fina bilder och lite annorlunda är det ju ändå att det är beväpnade militärer med på ett par av dem.
Hälsningar Lena
ztenlund 2023-06-15 12:12
Fartyget är väl lite som Försvarsmaktens HMS Gladan och HMS Falken i syfte (fast för amerikanska kustbevakningen), men används också som du skriver för PR och artighetsvisiter.

Högvakten är ju också beväpnad, men de har ju inte grön unifrom dagtid och har bajonett på "bössan", plus annan hantering av vapnet för att det ska se fräsigt ut. Jag vet inte hur det är nu, men när jag var i den "branschen" så kunde vi (efter exta utbildning) även har pistol istället, beroende på sammanhang.
Svar från ehrsa 2023-06-15 12:17
Hej! Lena, eller så har dom seglat fel, dom är ju under utbildning tydligen.. 🙂 Flaggan deras är 'maffig' i den här storleken! Tror alltid att 'USA relaterade' aktiviteter drar till sig vissa aktivister med tvivelaktiga syften, så lite bevakning av Svensk militär kan nog behövas.. Kul att se i alla fall, när man bara råkar gå förbi! Alltid händer något på Stockholms Ström är känslan!
Hälsn!
Svar från ehrsa 2023-06-15 12:21
Martin. Tack för din info, ser det också som en jämförelse med 'våra' Gladan och Falken.. Gissar att står det US eller USA på något så finns det numera alltid en viss hotbild.. Så har världen blivit sett över en längre tid, tyvärr!
Hälsn!
Fint med dom gamla segelfartygen. Det är inte så längesen, 150 år ungefär och tidigare. Gillar vakthållningen av svensk militär, allrahelst som där är v båda könen representerade. Jättefina bilder i tiden! Hälsningar/ Björn
Svar från ehrsa 2023-06-15 12:25
Hej! Björn. Håller med dig om logistik och historik, och dagens lösning med militär av båda könen som bevakar.. Världen är ju knäpp och står det U.S. på något så kan kanske allt hända.. Tack!
Hälsn!
Vackert fartyg, alltid speciellt med segelfartyg
Svar från ehrsa 2023-06-15 12:30
Hej! Fartyget måste ha passerat din balkong, var är dina bilder..? 🙂 Trodde du hade full koll.. Gamla segelfartyg var extra spännande när jag var barn, minns att jag byggde några modeller i plast av såna, innan man blev tonåring, sen blev det mest moppar och lite 'linstyrt'.. Tack! Peter.
Hälsn!
pdahlen 2023-06-15 13:15
Jo då, jag byggde också modeller. Bl.a Cutty Sark i en stor modell kanske 60cm, den höll jag liv i tills för 6-7 år sedan jag flyttade, då blev den kvar i huset. Vasaskeppet byggde jag i balsaträ, som några exempel. Cutty Sark besökte jag också i London och Vasa i Stockholm 😊.

Jag har lite dålig koll på farleden under sommarhalvåret, har nästan inte bott i lägenheten sedan i april, men jag vet jag hade ett stort segelfartyg som var klassat som militärt, men det var inte amerikanskt, tror det var mer åt Polen eller liknade.
Håller med Peter om vackert o speciellt segelfartyg. Trevligt fotat! Hälsar Lasse

Kanske du vet det komme Stockholms Stadshus för 100 års jubilum och Stadsregattan nu i helg och även nästa vecka, vi som stockholmare kanske måste på besök samt fin väder.

länkar:

https://stadshuset.stockholm/stadshuset-100-ar/

https://www.ksss.se/kappsegling/ksss-kappseglingar-2023/Stadshusregattan2023/
Svar från ehrsa 2023-06-15 12:33
Hej! Ja, det var ett vackert segelfartyg det här, visste inte att det fanns där när jag kom gåendes på Skeppsbron.. Trevligt med regatta, visste inte om det.. Tack för den infon, får nog bli lite promenad Riddarfjärden runt eller liknande.. Tack! Lasse.
Hälsn!
Tydligen tyskt från början (som Horst Wessel) och taget av amerikanerna 1945, av kända skäl.
Svar från ehrsa 2023-06-15 12:38
Hej! Tack för den infon, man får vara tacksam att jänkarna tagit hand om fartyget och tydligen fortsätter att göra det! Kul med gamla båtar så här, det finns alltid någon spännande historia.. Tack! Martin.
Hälsn!
Snyggt fartyg och effektfullt med flaggan i vinden.
HaD/Gunte..
Svar från ehrsa 2023-06-16 10:51
Hej! Ja, jag blev lite överraskad när jag kom 'flanerandes' på Skeppsbron här.. Trevligt i alla fall med stora segelfartyg på besök! Flaggan var magnifikt stor och kändes ännu större i verkligheten.. och rörde sig mycket trots storleken! Sommaren i Stockholm kan ofta bjuda på lite överraskande 'flottbesök', det lär nog dyka upp fler framöver.. Tack! Gunte.
Hälsn!
Vackert och fint skepp! Kul att man seglat hit.
Fina bilder.

MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2023-06-17 12:11
Hej! Ja visst är det trevligt med besök så här, klimatsmart med segelfartyg dessutom.. sånt bör uppmuntras och tas efter! Den stora flaggan var extra pampig när man stod nära.. Tack! Johnny.
Hälsn!