Att spegla det jag gillar.

Utefter Årstaviken..

En trevlig promenad i ett fint 'höstligt' motljus.. Årstaviken sett från Södermalmssidan en eftermiddag under sistlidna helg.. Fotat med 28-300 mm.

Vid Eriksdal..  Årstaskogen på andra sidan..

Straxt hemma..

Tack för mig!

Inlagt 2019-10-24 19:01 | Läst 576 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Ja, det är mycket vackert ute nu, gula löv mot blå bakgrund är oemotståndligt. I nästa vecka kommer kallare väder.
Svar från ehrsa 2019-10-25 10:55
Hej! Björkens löv i motljus blir väldigt fint! Gärna med mörk bakgrund.. bild 3 tog jag för att kunna jämföra om mörk eller ljus blev vackrast som bakgrund till de gula löven, men det blev nog fint med båda bakgrunderna.. Tack! Stefan.
Hälsn!
Hej Jan.
Meget smukke efterårsbilleder - flotte farver.
Jeg vælger nummer 5 med indramningen af de 2 personer - meget romantisk synes jeg. Og nummer 2 - smukt smukt.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från ehrsa 2019-10-25 10:59
Hej! Hösten är vacker, speciellt när man får se de vackra löven i motljus som här! Tycker också att det såg romantiskt ut med de två personerna på bryggan här, dessutom i fint och 'lågt'' eftermiddagsljus! Tack! Erik.
Hilsen!
Strålande vackert, det är svårt att motstå löven som glöder av färg! Ändå faller jag kanske framförallt för näst sista bilden med flickan och motljuset Många hälsningar/ Björn T
Svar från ehrsa 2019-10-25 11:02
Hej! löven blir så extra vackra när man ser dom i motljus, gärna med lite mörk bakgrund som här! Jag gillar också samma bild som du bäst! Först såg jag inte kvinnan som bara stod där i solen.. jag var mest bländad av motljuset! Fick gå bakåt några meter för att få den här bilden lite snabbt.. men jag kände direkt att den blev extra bra! Tack! Björn.
Hälsn!
Fin lyster i bladen
Svar från ehrsa 2019-10-25 11:07
Hej! Lågt motljus i löven är det som gäller.. gärna med en mörk bakgrund också! Det är samma med Boklöv framöver om det dessutom finns snö.. motljus på löven då brukar bli fantastiskt vackert! Boken brukar ju ofta behålla sina löv även över vintern! Jag har en del 'Bokar' ute på Djurgården som jag gärna återkommer till när det börjar bli eller är vinter.. det är snart dags att göra ett besök där.. Tack! Peter.
Hälsn!
Fina bilder! Snyggt med kärleksparet på bryggan.

MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2019-10-25 11:10
Hej! Ja, det är det låga 'motljuset' här som gör att det blir extra fint! Årstaviken mot NV är fint på eftermiddagarna när solen skiner, då ser man vackra motiv mest överallt.. Tack! Johnny.
Hälsn!
Vackra höstbilder från Årstaviken och speciellt de guldskimrande grenarna som hänger ut över vattnet.
Ha det gott /Stig
Svar från ehrsa 2019-10-25 11:13
Hej! Ja, motljuset utefter Årstaviken på eftermiddagarna bjuder generöst på motiv den här årstiden! Björkens gula löv i motljus slår det mesta! Men det gäller att solen skiner.. och det har den gjort hyfsat bra hittills i oktober.. vi får se hur november blir.. hmm.. Tack! Stig. Ha det så bra!
Hälsn!
Härligt eftermiddagsljus !
Vackert nu, men snart sjunger det på sista versen.
Jag saknar dom lite rödare löven i år. Men vi har ( eller hade ) en jättevacker Lönn här på gården på jobbet, där fanns alla nyanser från mörkgrönt neråt till rött längst upp på toppen. Hann med en mobilbild på det häromdagen :-)
ing-marie
Svar från ehrsa 2019-10-25 11:28
Hej! Ja, löven faller mer och mer för varje dag nu känns det som.. Årstaviken här har en väldigt bra 'sträckning' på eftermiddagarna när solen skiner.. motljuset i alla löv ger ett väldigt fint ljus då färgerna lyses upp extra mycket, känns som det finns vackra motiv överallt.. Det är intressant det här med den 'röda' färgen på löven just i år, jag upplever precis samma här som du berättar! Jag har sett nån enstaka Lönn som tillfälligt varit röd en kort tid, men långt ifrån lika mycket som det brukar vara.. Det har mest varit gult som sedan blivit orange-brunt sen har löven fallit.. Annars ett tips om spännande vinterfåglar som är på väg söderöver i Sverige! Kanske du redan har koll på detta..? Jag har sett på Artportalen att fågeln Tallbit nu har nått ner även till 'mellansverige' och kanske längre? Vet inte om du har sett sådana tidigare.. men den är otroligt vacker, både hanar och honor, och dom är ungefär lika stora som Sidensvansar och flyger i flockar likt dom, och är ofta extremt orädda för oss människor! Senast och enda gångerna som jag sett Tallbitar var nån gång på 70-talet.. då var det invasion av dom här i Sverige, troligen kommer dom från de stora skogarna i Ryssland.. Jag tipsade Lena H. härom dagen att man sett dom straxt söder om SLU där hon jobbar.. men dom kanske inte fanns kvar där? Tallbitar kan även visa sig vid vanliga fågelmatningar precis som även Sidensvansar ibland gör, och tydligen äter dom gärna Rönnbär! Jag har massor av Rönnbär här i mitt närområde, men dom käkar även Koltrastar och Björktrastar som mest nu.. så nu håller även jag utkik efter Tallbitar.. det är troligen 45 år sen jag såg någon senast..
Hälsn!
Löven lyser verkligen i solen. Jag hittade en tallbit, den dyker väl upp så småningom.
Hälsningar Lena