Att spegla det jag gillar.

Vad händer..

***

..vid Slussen i Stockholm? Ja, man tycks jobba på med rivningen av västra delen av Slussen ihop med en hel del pålning och andra grundarbeten, det är väl det som pågått sedan Slussbron (guldbron) invigdes i oktober 2020. All trafik/cyklister/gående mellan Södermalm och Gamla Stan går via den bron, och det känns ju betydligt roligare med utsikt över Stockholms Ström, än att bara titta in i ett byggplank som det varit tidigare i flera år när östra delen revs och sedan byggdes upp..

Här är tre 'skärmdumpar' från webbkameror över Slussen sett från Katarinahissen. Lyckades tydligen få med ett nytt 'c30 tunnelbanetåg' också i första bilden, har åkt en gång med den nya vagnen, den går bara på röda linjen som jag brukar åka. Fint tåg men färre med sittplatser tyvärr, troligen för att kunna tränga in fler människor då.. inte trevligt alls, speciellt i nuvarande pandemitider.. 

***

Sett från tunnelbanan..

***

Sett från cykel.. Här via en ramp upp från Stadsgårdsleden/Södermälarstrand..

***

Jag valde Munkbron för Strömmingens skull borta vid Kornhamnstorg..

***

Västra delen av Slussen där det arbetas för fullt.. sett från cykelbanan vid Gamla Stan..

Tack för  mig!

Inlagt 2021-04-06 18:35 | Läst 1473 ggr. | Permalink
Fina vackra stad men lite väl mycket omarbete just nu. Mycket ställningar inplastat å stök. Trist som turist men blir ju bra sedan
Svar från ehrsa 2021-04-07 10:17
Hej! Ja, det är en fin tid i stan nu även om det kan bli lite omvägar när man promenerar.. Egentligen är det bara Slussenområdet här och så lite renovering vid 'Hötorgsskraporna' i city, och en del förbättrande av cykelbanor på Vasagatan vid Centralen, annars är det nog inga andra stora pågående projekt just i stan nu.. byggnation av nya tunnelbanelinjer förekommer, men där sker väl det mesta under jord och syns egentligen inte.. Gissar att det är få utländska turister här även kommande säsong, precis som förra året.. Då var det rätt så mycket 'inhemska' turister som besökte stan här, man såg många Svenska familjer som drog runt då, och smittspridningen var väldigt låg dessutom, hoppas att det blir samma även i år! Tack! Nini.
Hälsn!
Hej
Fint reportage som ger oss lantisar en chans att se vad som är på gång.
Ha det väl
Bob
Svar från ehrsa 2021-04-07 10:38
Hej! Ja, ibland behövs lite överblick över hur det egentligen går med 'nya' Slussen! Det känns som den västra delen här kanske går snabbare att riva och sen bygga än det gjorde med den östra delen, man verkar ha kunnat göra en hel del arbeten redan tidigare här, det stora jobbet med Slussen hittills var nog att få 'guldbron' på plats, och det verkar som hela Slussen planeras vara klar år 2025, men kanske vissa delar blir klart tidigare, andra kanske blir försenade.. Bästa sättet att se vad som händer är via 'webbkamerorna' här, eller att titta om man åker T-banan' ..Tack! Bob.
Hälsn!
Hej Jan - även för en dansk (jag) är det en intressant dokumentar serie, som du visar oss här. Jag följde "Guldbroen" på både svensk TV och på YouTube.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från ehrsa 2021-04-07 10:48
Hej! Erik. Ja, det är ju ett stort projekt det här som skall hålla i kanske100 år eller mer.. och beräknas nu kosta 16 miljarder kronor.. eller kanske troligen lite mer.. Tack!
Hilsen!
Det känns som Göteborg. Byggs nytt, byggs om hela tiden året om ;)
Coola cykelbilder :)
Svar från ehrsa 2021-04-07 11:06
Hej! Aha, man bygger en massa i Göteborg har jag förstått.. Här är det egentligen bara Slussen här och en del renoveringar av fastigheter kring Hötorgsskraporna i city som man jobbar med just nu, annars är det rätt lugnt här i stan nu! Slussen beräknas nu kosta 16 miljarder kronor.. Det är ungefär som 26 JAS plan i jämförelse.. ✈️ Tack! Joakim.
Hälsn!
Ett bra bildreportage, vi som följer dig för byggutvecling på Slussen. Lite lång tid kvar att byggfärdig för projekt Slussen om fem-sex år? vet ej säker pga några förseningar? hälsar Lasse
Svar från ehrsa 2021-04-07 11:13
Hej! Ja, det behövs lite överblick över vad som händer här just nu.. man ser inte så mycket när man bara går förbi där! Bäst är webbkamerorna här eller att titta när man åker T-banan.. Katarinahissen är tyvärr avstängd p.g.a. renovering av hela den fastigheten annars är det en bra plats att spana på.. Googlade och det verkar som man siktar på att bli helt klar år 2025, men det kan säkert bli vissa förseningar också.. Tack! Lasse.
Hälsn!
Till att börja med - att skärmdumparna blir så bra! Både upplösning och kontrast är helt ok. Så cykelbilderna - häftigt! Ger definitivt intryck av att ge bildvinklar du inte visat tidigare Tillsammans ger det en fin bild av vad som händer runt Slussen, snyggt jobbat! Hälsningar/ Björn
Svar från ehrsa 2021-04-07 11:34
Hej! Håller med om webbkamerorna här, dom duger gott att visas här, men vet inte alls vad dessa strömmande webbkameror har för upplösning egentligen.. Ja, det var kul att kunna 'provköra' bron med cykel också, känns som det blir bra för cyklister och gående när Slussen blir helt klart framöver, tydligen är det år 2025 som detta 'händer'.. Kostnaden 'förväntas' bli 16 miljarder,, som 26 JAS plan om jag räknat rätt.. Tack! Björn.
Hälsn!
Mycket byggen som pågår där i området. Den sista bilden var ju både fin och ful. Undrar hur länge de ska hålla på. Snygga bilder.

MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2021-04-07 11:41
Hej! Ja, nu har man nog passerat 'halvtid' med bygget i alla fall! Enligt planerna så bör det vara klart vid Slussen år 2025 men det kan säkert uppstå förseningar.. det är ju inte så ovanligt! Kostnaden är beräknat till 16 miljarder men det kan säkert öka också.. Det är som 26 JAS plan om jag räknat rätt.. Vid Såtenäs såg jag en gång 24 JAS plan komma flygande i formation.. det var ungefär som 1 'Slussen' i värde.. 🙂 Tack! Johnny.
Hälsn!
TAck för att du uppdaterar oss. Jag har bara varit i city två gånger sedan pandemin bröt ut och köra genom stan går ju inte heller, eller "vi undviker det". Jag har inte sett guldbron IRL ännu och det lär nog dröja ett tag till.
Hälsninga Lena
Svar från ehrsa 2021-04-07 11:48
Hej! Ja, nån måste ju hålla koll här när inte du nu gör det.. 🙃 Annars så är det ändå rätt lätt att åka via 'guldbron' om man vill det, och då hamnar man på Hornsgatan eller så börjar man på Hornsgatan och glider ner på Skeppsbron förbi Gamla Stan, det är inte så knepigt om man inte väljer en vardag vid rusningstid så klart.. År 2025 förväntas hela Slussen vara klart.. vi får se om det stämmer! Tack! Lena.
Hälsn!
Hej. Helt klart värdefulla fina bilder Jan..Kul om man får vara med att se förändringen.
Ha det bra ./Bengt H.
Svar från ehrsa 2021-04-07 17:35
Hej! Ja, det är lite spännande det här med Slussens framväxt.. eftersom 'vi' passerar där så ofta vid våra promenader (senast idag för mig), men samtidigt så ser man inte så mycket ang. vad som händer just nu! Det finns inte så många platser som man får en överblick ifrån tyvärr, bäst är nog 'webbkamerorna' i länken ovan och så från T-banans fönster! Vi får hålla ut med Slussen också.. kanske du har fått ett första vaccin nu hoppas jag, annars får vi hålla ut även med det.. det fanns tydligen lediga vaccinationstider i påskhelgen som var såg jag i media, det lät ju lite onödigt minst sagt! Tack! Bengt.
Hälsn!