Att spegla det jag gillar.

Våren är inte bara fåglar och blommor..

Det finns många andra aktiviteter som också bekräftar våren på ett fint sätt! Här är några bilder som är tagna idag lördag..

Nu är det full fart på sjösättningen av dessa vackra gamla klenoder i Pålsundet mellan Långholmen och Södermalm i Stockholm, det är ett trevligt vårtecken!

På Långholmen väntar man på hyresgäster..

I väntan på sin tur..

Alla gillar att klappa en träbåt..

Snart är alla båtplatser fyllda.. Västerbron närmast och Pålsundsbron längre bort, Riddarholmen i fjärran..

Också en våraktivitet.. Ölhävning på 'Loopens' brygga vid Liljeholmsbron..

Sista vårtecknet för dagen.. Folk i Drakenbergsparken.. Tantolunden med berget till höger.

Vissa har musiken med sig..

Tack för mig!

Inlagt 2018-04-21 23:06 | Läst 1800 ggr. | Permalink
Fina foton som väcker minnen. Första maj skulle båten i sjön så det var inte många veckor att jobba på sedan vårtemperaturen blivit acceptabel.Men fina veckor.

Fågelholkarna blev en snärtig bild!
Svar från ehrsa 2018-04-22 10:50
Hej! Känner igen det du säger om sjösättningen, mina föräldrar hade en motorbåt som jag hjälpte till med, ofta blev det nästan alltid de finaste helgerna så här på våren som gick åt till att skrapa måla och eventuellt vaxa under nån halvt eller helt täckt båt.. inte så kul! Men det är vackert med alla dessa vackra träbåtar, och dom som äger dom är snabba och duktiga på att få dom i sjön tidigt! Man kan undra om det kommer några fåglar till dessa holkar? Jag får spana lite på det.. Tack! Måns.
Hälsn!
Det er rigtigt Jan. Godt observeret og fotograferet. Jeg har også været på havnen her i Roskilde og fotograferet båd folket. Det er dejligt og imponerende med alle de skønne træbåde.
Med venlig hilsen fra Erik.
Svar från ehrsa 2018-04-22 10:53
Hej! Det är verkligen ett fint vårtecken med alla dessa båtägare som vårdar sina båtar! En trevlig aktivitet! Och det är något speciellt med träbåtar.. känns som det är så mycket mer hantverk än en 'formgjuten' plastbåt.. mer levande och vackrare färger! Tack! Erik.
Hilsen
Ja, våren ger liv åt människor o samhälle. Vackra båtar i mahogny och teak!
- hawk
Svar från ehrsa 2018-04-22 10:56
Hej! Ja, man får inte glömma våra egna aktiviteter som visar att det är 'vår' nu! Det är lätt att stirra sig blind på alla fåglar och blommor.. Men våren innebär så mycket mer också! En härlig tid men svårt att hinna med allt som man vill.. Tack! Håkan.
Hälsn!
Härliga båtbilder som väcker tankar till en gammal visa
"Mugge Bigge Mugge Bigge tuff, tuff, tuff,
mahognyskrov med ruff, ruff, ruff."
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2018-04-22 10:58
Hej! Tack för den gamla sången, den sitter inpräntad även i min minnesbank.. det var längesedan jag tänkte på den.. :-) Ha en fortsatt fin helg! Tack! Stig.
Hälsn!
Verkligen trevligt vårtecken! (Vissa bilder ser ut att vara tagna med drönare, men det är väl bara som det ser ut.)
Svar från ehrsa 2018-04-22 11:01
Hej! Ja, det är mycket som händer nu och som måste få räknas som ett vårtecken, det är lätt att tro att allt bara gäller fåglar och blommor nu på våren.. De två första bilderna är tagna från Västerbron och de sista från Liljeholmsbron vid Hornstull.. Tack! Ragnar.
Hälsn!
Trä är ju ett vackert material i nästan alla sammanhang och båtar är inget undantag. En välskött mahognybåt är som ett litet konstverk, jag förstår attman kan vara riktigt stolt över en träbåt. Men mkt jobb. Väldigt fina bilder på ett Stockholm jag aldrig kommit i kontakt med. Jo, förresten, har gått lite på Rejmersholme, det är väl Långholmen man ser från den? Hälsningar/ Björn T
Svar från ehrsa 2018-04-22 18:00
Hej! Det är tur att det finns entusiaster som lägger ner så mycket tid och arbete på att bevara dessa vackra träbåtar, det kan man nog kalla en 'kulturgärning'! Alla eventuellt fina helger på våren går ju åt till att slipa och sedan fernissa båtarna för att hinna bli klar till sjösättningen.. det är tufft! Ja, Reimersholme och Långholmen är nära grannar, och det är även nära till Hornstull och Västerbron, ett fint område att promenera i, med mycket motiv.. Tack Björn.
Hälsn!
Nu vaknar allt till liv, tom. människorna :-)
Härliga tecken i positiv anda.
Fåglarnas bostadsområde vid Långholmen såg väldigt trevligt ut.
Svar från ehrsa 2018-04-22 18:11
Hej! Det är lätt att glömma att det finns så mycket mer 'vårtecken' än bara fåglar och blommor.. Människor med många andra intressen kommer också fram nu, det är trevligt! Enligt SMHI så har tydligen Stockholm haft en temperaturnivå den senaste tiden så att man klassar det som sommar här nu, enligt en mätstation här.. förra gången det hände så här tidigt var visst på 1800-talet.. Men för mig är det inte sommar förrän Tornseglarna har kommit, och det gör dom 20:e maj, punkt! :-) Tror att holkarna kommer från en intilliggande snickeriskola där.. Man får hoppas att det kommer någon hyresgäst dit i alla fall.. Tack! Ing-Marie.
Hälsn!
Fina bilder! Det är något speciellt med gamla träbåtar som har spegelblank puts.

MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2018-04-22 21:53
Hej! Dom här fina gamla båtarna är verkligen något extra här i Stockholm tycker jag! En kulturgärning helt enkelt att folk bevarar och sköter dom! Dessutom ett tydligt vårtecken som står sig bra jämfört med andra.. :-) Tack! Johnny.
Hälsn!
Härliga bilder, sjösättning av båtar och fullt med folk i parkerna visar ju att våren verkligen är här :)
Mvh
Fredrik
Svar från ehrsa 2018-04-23 11:00
Hej! Visst är det så, vårtecknen finns lite överallt nu! Det blir verkligen liv och rörelse när det är så fantastiskt fint väder som det var nu i helgen! Det känns bra! Tack! Fredrik.
Hälsn!
De är så vackra de där gamla träbåtarna. En kul bild var den där jag inte visste om det var brevlådor eller fågelholkar som jag tittade på!
Hälsningar, Bjarne
Svar från ehrsa 2018-04-23 21:51
Hej! Dessa båtar pryder verkligen sin plats.. de är som vackra möbler! Får se hur det blir till hösten, man måste ganska snart 'påla' hela marken på Södermalmssidan mot kanalen, efter att ha upptäckt att hela markytan skulle kunna glida ner i Pålsundet, redan nu tror jag man har begränsat vikten på fordon där.. troligen fälls alla träden och bryggan på södra sidan rivs.. det finns protester mot det hela, vi får se hur det utvecklas.. Holkarna är fina där dom sitter på rad, tror att det ligger en 'snickeriskola' i närheten.. du har rätt, de skulle ha kunnat vara brevlådor också.. :-)
Hälsn!
Även om jag inte är någon båtmänniska så gillar jag att se fina träbåtar.
Kul med alla som "klappar" båten. ;)
Kul också med alla fågelholkar, rena småstaden där.
Hörde att Pålsundet är i fara och att det är en aktion på gång att rädda det, ska tydligen byggas där.
Svar från ehrsa 2018-04-24 13:23
Hej! Visst är dom fina dessa gamla båtar, lite som vackra möbler! Tur att det finns människor som har tid och energi att bevara dom! Hoppas det kommer nån fågel till dessa holkar, men kanske dom sitter lite fel för att attrahera 'holkhäckarna', vi får se! Men jag måste dementera att man tänkt bygga vid Pålsundet, det är tydligen en stor rasrisk av hela Södermalmssidan av Pålsundet! Man har gjort markundersökningar där, och det finns en risk att allt kan glida ner i kanalen.. Tror man har begränsat tung trafik där redan för att undvika vibrationer. Hela markområdet där måste pålas och ny väg och cykel och gångbana måste byggas om, även träd måste fällas och hela bryggan på den sidan av kanalen får rivas och byggas nytt när allt är klart.. Arbetena med detta måste utföras från 'pråmar' på själva kanalen, eftersom marken kanske inte tål att tunga maskiner belastar marken där, på grund av rasrisken.. Tack! Margareta.
Hälsn!
Margareta Cortés 2018-04-24 13:33
Låter ju bra att de får ha kvar sina fina träbåtar där vid Pålsundet.
Har inte följt det så noga, men sett en del inlägg på nätet om att rädda Pålsunet från byggande.
Eftersom det inte var i min närhet eller att jag är båtägare så läste jag bara rubrikerna.