Att spegla det jag gillar.

Varmt på stan..

Ja, varmt har man ju överallt den här sommaren.. mer eller mindre! Rekord slås lite överallt.. I Stockholm så är det den varmaste juli sedan man började mäta i mitten på 1700-talet.. Men det går ändå att gömma sig lite från solen via stadens gator, därför går det ändå att flanera runt rätt så bra här och har man tur så blåser det också in via vissa gator som kan ge lite svalka.. Mycket turister är det i alla fall som rör sig kring de centralare delarna och Gamla Stan, så som det brukar.. Fotat med 50 mm.

Kanske tunnelbanan är svalast..

Undrar vad dom gör i sina mobiler..

De flesta väljer skuggade sidor av gatorna..

Alla klär sig ljust och luftigt..

En del intar drycker..

Andra äter glass..

En del gömmer sig i skugga och vind..

Turister provar att gömma sig under hjälmar..

En del med tur har hittat en källa..

Pojken hittade en rännil..

Sen tog jag själv en glass och fika vid Järntorget..  Någon hade med sig nallen i stan..

Två ansträngde sig lite extra..

En annan hade klätt sig i.. glass!

De här gömde sig, för det mesta kanske.. inte bara för värmen..

Dessa brydde sig nog inte om värmen..

Han hade extra korta shorts..

Plutten slapp barnvagnen och blev luftad så här istället..

Sen tog jag T-banan hem..     Tack för mig!

Inlagt 2018-07-26 22:20 | Läst 640 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Extra bra, trevlig o rolig skildring av sommars-Stockholm, fina bilder! LO
Svar från ehrsa   2018-07-26 23:17
Hej! Ja, Stockholm lever, tack vare alla turister den här årstiden.. och håller man sig på skuggsidor av gator eller i Gamla Stans skuggade gränder så är det hanterbart även när det som nu är över +30 grader varenda dag.. Det är rätt kul att sakta bara gå runt och titta på människor! :-) Tack! LO.
Hälsn!
Håller med Lars Olov!
Och så bra om det är svalt på T-banan...kanske får fota lite där i helgen? I underjorden. (Är på väg upp till Sthlm i helgen) Tyvärr brukar det inte vara svalt på T-banetågen.....
Hoppas du mår bra iaf i värmen!
Svar från ehrsa   2018-07-26 23:23
Hej! Det är lite som du säger, det kan vara trångt och lite varmt i vagnarna mellan vissa stationer, men på 'underjordsstationerna' så är det i alla fall rätt skönt.. Gröna linjens passagerare hoppar över till Röda linjen vid Slussen för att ta sig vidare in mot stan, då kan det vara lite trångt fram till T-centralen. Man håller på att totalrenoverar bron mellan Slussen och Gamla Stan för gröna linjen, men det fungerar ändå rätt bra när jag har åkt! Upplever värmen som ganska tröttande efter ett par timmar utomhus, men det fungerar.. Inomhus gör min 'portabla AC' att jag har det riktigt skönt! På natten har jag det gränsande till 'kallt' t.o.m.. Det känns lyxigt! Tack! Lena. Hoppas du får det njutbart i helgen!
Hälsn!
Bild 2, tidstypisk, och strålande! (Men hade inte du en d750? Den är väl inte ljudlös? Så då reagerade väl killen?)
Svar från ehrsa   2018-07-27 11:03
Hej! Ja, så här ser det ut nu för tiden.. mobilen ständigt i händerna, instängd i sin egen bubbla! Ja, här har jag min D750, den har två olika 'Q' lägen att välja på, där Q = quiet, kameran blir lite tystare än vanligt då.. Sedan så hade killen hörlurar i bägge öronen.. Min kamera hänger fram på magen här, och jag använder min trådlösa utlösare att ta bilden med.. fungerar fint! Tack! Ragnar.
Hälsn!
Kul att se vad som händer på stan! Ja nog är det lite väl varmt nu. Ska inte klaga men lagom är bäst.
Fina bilder!

MvH
Johnny
Svar från ehrsa   2018-07-27 11:08
Hej! Ja, det är rätt fint på stan nu och det är mycket tack vare alla turister som är här! Det är mycket liv och rörelse kring city och Gamla Stan, och man kan gömma sig hyffsat bra utefter skuggade stråk på gatorna också för att slippa värsta värmen, men efter ett par timmar utomhus så längtar man ändå hem till AC:n.. :-) Så känns det faktiskt! Den gör kvällar och nätter riktigt njutbara! Tack! Johnny.
Hälsn!
Jag brukar åka till Stockholm och flanera en gång under semestern men jag har inte riktigt känt mej sugen i år. Men det ser ju mysigt ut på dina bilder och det finns nog ställen där det är lite svalare som du beskriver.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa   2018-07-27 14:19
Hej! Jodå, det fungerar ändå bra med värmen här i stan tycker jag! Man får undvika stora öppna torg och hålla sig utefter skuggsidorna på gatorna, och i värsta fall får man gå in i nån galleria eller liknande större köpcenter om det blivit för varmt, där brukar det vara svalt.. Det fungerar faktiskt! Kan man åka utomlands till värme som många gör (jag har slutat) så klarar man också det här.. När jag har varit i stan på eftermiddagarna så brukar jag oftast promenera hela Hornsgatan hem, men det fungerar inte nu.. Solen ligger rätt på där utan skuggsidor, under sena eftermiddagen.. så det har blivit tunnelbana istället för mig från Gamla Stan eller Slussen.. Tack! Lena.
Hälsn!
Jag gar hittat platsen för svalka, vårt lilla apotek på torget. Tyvärr kan man inte stanna för alltid, de har ju stägningstider. Fast jag gissar att de kanske blir lite trötta och tycker vi kunder är tjatiga. Tror alla som kom in, sa ; här stannar jag.
Kul bilder på flanörerna.
Svar från ehrsa   2018-07-27 21:16
Hej! Ja, nu är det skönt när man hittar lite extra kyla någonstans! Att promenera lite på stan går faktiskt också rätt bra, det finns ofta en skuggsida på gatorna och i Gamla Stan är nästan alla gator skuggade! Eller så får man gå in i nån galleria eller liknande.. Annars så fungerar det bra med värmen här hemma, min AC levererar riktigt skön svalka, speciellt på nätterna! Den har fått jobba en hel del den här varma sommaren.. Tack så mycket Margareta!
Hälsn!
Fint fångat! Håller mig ifrån stan i värmen, parkeringen vid affären i byn är illa nog, det räcker och blir över... ;-)
Svar från ehrsa   2018-07-28 13:00
Hej! Ja, stora öppna ytor är ingen plats man vill vara på nu.. I Stockholm är fastigheterna så pass höga att det blir skuggade sidor av gatorna, det är där man får röra sig sakta framåt.. I Gamla stan är det mest skuggigt på alla gator, där är det extra fint att promenera nu när man vill slippa solen.. Och mycket folk finns det att titta på.. Men svalast är det hemma, med AC:n.. :-) Tack! Christer.
Hälsn!