Att spegla det jag gillar.

Vissa vill ha lite mer 'Kunglig' tillvaro..

De flesta nöjer sig med att stå i vassen (som jag..) vid någon sunkig strand, och invänta nån groda eller liten Mört..

Medans andra tagit sig upp i hierarkierna till en högre och 'Kungligare' nivå.. Kanske det kan bli en framtida Hägerkoloni här, som en konkurrent till Isbladskärret på Djurgården..? :-) Utsikten är nog fin..

Tack för mig!

Inlagt 2015-10-14 14:39 | Läst 950 ggr. | Permalink
Snacka om att sitta kungligt:) Trevliga serie bilder Jan, du har kul med det nya objektivet.
Svar från ehrsa 2015-10-14 20:17
Hej! Ja, den här Hägern har valt lite finare delar av staden.. Cyklade på Norrbro när jag råkade se den komma in för landning där, det är nog väldigt ovanligt! Fast bilderna togs inte med nya objektivet, det togs med mitt lite kortare 80 - 400 mm zoom, som också det levererar väldigt bra bilder! Och kameran är inte min 'största' utan den mindre D750 med 24 Mpix. men också den ger väldigt bra bilder! Det här 'konceptet' är lättare att bära över axeln en dag eller halvdag, jämfört med mitt 'tyngre' koncept.. det skiljer nästan 1 kg mellan de olika 'koncepten' och det känns! Ska jag 'gå på stan' så blir det den mindre kameran med det mindre telet, har mer nytta då av 80 - 400 mm än den tyngre kameran med 200 - 500 mm zoomen. Är det specifikt natur och ev. fåglar jag är ute efter så är dock det större 'konceptet' oslagbart! Mer pixlar dessutom att ev. beskära ifrån + mycket bättre bild även med en 1,4 x extender, som då ger 280 - 700 mm brännvidd! Tack! Ingemar.
Hälsn!
Vilken härlig typ. Traskar omkring där uppe på balustraden och spanar av omgivningen. Snyggt fångat! Att du såg den!
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2015-10-14 21:23
Hej! Lena. Hade lite tur att se den flyga och såg att den gjorde en liten 'uppåtrörelse' i flygningen innan den försvann ur sikte, men den där 'uppåtrörelsen' antydde att den gått in för landning någonstans.. Så jag tog mig ner mot Strömbron, och då såg jag att den satt där uppe på 'balustraden'! Det kändes mycket ovanligt att en sådan fågel sätter sig där, men roligt att kunna dokumentera! Tack! Lena.
Hälsn!
Men så häftigt att se den där !
Tänk om det hade varit en stork, nu när det är en del smått på G i den kungliga släkten :-)
Då hade du fått årets bild :-)
ing-marie
Svar från ehrsa 2015-10-15 11:23
He he, det där med Storken var fyndigt, i dessa tider som du säger.. Man får 'Photoshoppa' den lite.. :-) Kul i alla fall att få se denna fågel på Slottet, det är inget man förväntar sig direkt..! Men jag ska spana lite extra där framöver, jag vet att Hägrar är lite 'vanedjur' som så många andra. Kan ofta se dom på samma platser även här vid Årstaviken. Tack! Ing-Marie.
Hälsn!
Vissa hägrar har en betydligt förnämare framtoning och nöjer sig bara med det finaste och vad mer kan man då begära än att få häcka på slottet. Lite kunglig glans och kanske ett sammanträffande med kungen. Fast den där hägern kanske tagit fel på sin art och väntar in och spanar in lämplig plats för leverans senare. Du får berätta att det är storken som sköter dessa leveranser.
Bra sett och fångat.
Tänk att du såg den ....uppmärksamt..
Inte alla kikar på taken..
Mysiga bilder...
Gun-Inger