Att spegla det jag gillar.

Visst är våren här..

Även om det ska bli kallare igen i några dagar så har våren varit här och visat upp sig fint i helgen! Här är några bilder från mitt närområde Tantolunden och Årstaviken i Stockholm som visar vårens ankomst just här..

Rännilar i lunden.. +9° var det idag..

Björktrastar som letar 'daggisar' i gräset..

Två bofinkshanar som nyligen anlänt och dessutom sjöng sin vanliga strof.. och omväxlande bråkade lite för att markera revir innan honorna kommer om två veckor.. det är ett ordentligt vårtecken!

Blommor har också börjat reagera på det solsken som varit..

En sparvhök med följe drog förbi..

Många var ute och njöt av det fina vädret..

Även fåglar hade det bra..

'Gösta' fick sälja bra med korv..

Tack för mig!

Inlagt 2018-03-25 23:06 | Läst 746 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Härliga vårbilder..lite kul med kokosnöten som jag har en likadan härutanför och pilfinkfyllningen är den samma..
Mv/Gunte..
Svar från ehrsa   2018-03-26 11:01
Hej! Ja, nu är våren här även om det är några kyliga dagar just nu.. Våren går inte att stoppa! Aha, så finkarna föredrar kokosnötter även hos dig! Tror att dom kanske känner sig trygga med det bruna kamouflaget som nöten utgör.. kanske? Tack! Gunte.
Hälsn!
En fin mix av bilder. Pilfinken var ju för kul. Intressant med bofinkarna så hanarna flyger upp först och honorna senare, är det för nya par?
Svar från ehrsa   2018-03-26 11:10
Hej! Ja, nu är våren här även om det är kallt i några dagar just nu.. Man får glädjas av varje litet vårtecken! Ja, hanarna Bofink kommer alltid ett par veckor tidigare än honorna, dom måste 'bråka' klart först om sina revir så att dom har något att erbjuda honorna när dom anländer! Och dom bildar nya par varje år vad jag vet i alla fall.. Jag tyckte det kändes konstigt när jag tyckte jag hörde en Bofink sjunga redan i lördags, det kändes för tidigt.. men det är nog våren som är sen helt enkelt! Nu blir det Bofinkens sång som kommer att höras mest, ända in i början på Juli.. När 'sångarna' kommer så blir det Lövsångaren ihop med Bofink som kommer dominera ljudbilden in i juli, när det sedan blir tyst.. Tack! Peter.
Hälsn!
pdahlen   2018-03-26 11:19
Bofinken har jag fotograferat hela vintern här nere, så de lata flyger inte så långt
Svar från ehrsa   2018-03-26 11:40
Bofinken har alltid varit en art där några stannar även över vintern, och jag kan tänka mig att det är ännu fler nere i syd.. Kanske förändrat klimat också kommer att öka antalet övervintrare ännu mer.. fler arter dessutom! Även här uppe kan man se enstaka Bofinkar som stannat över vintern. Det fina i helgen var att dessa två Bofinkar sjöng för 'full hals' för att försöka hävda revir.. det kändes konstigt, när det fortfarande låg snö på backen.. men härligt! Och nu är det många miljoner av dom som är på väg hit..
Hälsn!
Här var det mängder med vårtecken! Det blommar fint I lunden och visst är det speciellt med bofinkar. Vissa hannar stannar tydlingen hela vintern.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa   2018-03-26 11:19
Hej! Ja, nu börjar det hända grejer här! Södersidan av 'lunden' är väldigt gynnsam för blommorna, men roligast var att få både se och höra Bofinkarna ordentligt! Verkar som dom båda hanarna triggade varann att sjunga extra mycket i 'konkurrensens tecken'! Känns konstigt att höra Bofinkar sjunga samtidigt som det ligger snö kvar.. men tiden för dom att sjunga är säkert normal, men däremot är vintern sen.. Det stannar Bofinkar varje år över vintern, men det är bara enstaka exemplar. Överlever dom så har dom en fördel i att återta sina revir tidigt.. Kanske även klimatförändringar gör att fler övervintrar istället för att flytta..? Det är samma med Svarthätta, där är det flera som övervintrar varje år, man kan se nån enstaka vid fågelborden ibland. Härligt i alla fall med Bofinkens sång! Nu är det den och så småningom Lövsångarens sång som dominerar fågelljuden ända in i juli.. Tack! Lena.
Hälsn!
Enligt olika vittnesmål kan en enkel korvlåda på rätt plats vid rätt tidpunkt ge ordentligt med pengar. Det ser helt klart ut som ohejdbar vår hos dig, väldigt fina bilder.
Svar från ehrsa   2018-03-26 11:27
Hej! 'Gösta' får sälja bra med korv, han har öppet nästan varje dag, åtminstone mitt på dagen, och om det inte regnar för mycket.. Han säljer bara 'kvalitetskorvar' som är väldigt goda, ofta ihop med surkål eller andra tillbehör.. smakar mycket bra! Visst är våren här, Bofink tillhör en av 'nyckelarterna' som bekräftar vårens framsteg tycker jag, och det är härligt att få höra deras sång igen! Nu väntar jag på Starar (dom har kommit, men jag har inte sett nån) och första eller andra veckan i april Sädesärla.. så känns det som 'turordningen' borde kunna vara.. även nån vårdrillande Rödhake borde höras och ses.. Glömde förresten Sånglärka.. den finns här men jag har inte sett nån.. ska kanske kolla Gärdet idag, borde vara nästan snöfritt där nu! Tack! Stefan.
Hälsn!
I går kändes det som vår, även om nu de som bestämmer över vår tid tycker att det redan är sommar, men i dag vaknade vi upp till en snöig värld igen.
Fin vårkänsla i dina bilder.
Tog en promenad i går och passade på att spana efter vårtecken, men de enda som jag hittar är på min egen tomt där den nu snart är helt gul av vintergäcken som sprider sig som om de vore ogräs och några små, små snödroppar som kikat fram.
Svar från ehrsa   2018-03-26 11:33
Hej! Kan bara hålla med, gårdagen kändes verkligen vårlik! Det var nog varmaste dagen hittills dessutom.. Den lilla snö som kom hinner försvinna under dagen i ren avdunstning, det hinner inte ens bli blött av den lilla snön tror jag.. Vintergäcken är fin tycker jag, fantastiskt med en blomma som kommer fastän det finns en del snö kvar.. den ska man vara tacksam för! Den inger hopp om kommande vårdagar! Snödropparna är samma sak, dom inger hopp hur vintrigt det än ser ut.. Tack! Margareta.
Hälsn!
Roligt och inspirerande med dina omväxlande bloggar - rännilar, fåglar, blommor och inte minst människor, lätt att ta del av vårkänslan. Dessutom som vanligt bilder med hög standard. Bilderna på sparvhöken och kråkan är riktigt vackra! Hälsningar/ Björn T
Svar från ehrsa   2018-03-27 10:45
Hej! Tack så mycket Björn! Visst är det trevligt när bloggarna varierar, jag gillar att det blir lite som en berättelse som då kanske speglar lite av det jag ser under en promenad, ofta händer det saker titt som tätt, speciellt kanske den här årstiden.. Man skärper sinnena helt enkelt.. känner att jag ofta behöver det.. Och människor får gärna vara med i bloggarna, dom är ofta viktiga för att visa hur det faktiskt ser ut! En sån här fin helg är mängden människor stor utefter solbelysta promenadstråk.. men det är trevligt!
Hälsn!
Många fina vårbilder. kanon! Hils, LO
Svar från ehrsa   2018-03-27 10:47
Hej! Ja, nu är våren här på riktigt! Sjunger Bofinkar för full hals då är det vår.. tack! LO.
Hälsn!
Mycket trevliga vårbilder på blommor och människor ute i solen :)
En vanlig syn att en stackars sparvhök som blir jagad av en kråka, hökarna blir sällan lämnade ifred, kan inte vara lätt att vara en rovfågel.
Mvh
Fredrik
Svar från ehrsa   2018-03-31 13:09
Hej! Nä, inte är det lätt att vara rovfågel, speciellt när dom bara ligger och 'slöflyger'.. Men vill dom så är det ju ändå dom som 'dominerar' i luften.. I alla fall så är ju våren här, även om den bromsats upp rejält! Själv så väntar jag på Sädesärla nu, dom brukar komma precis i slutet på första veckan eller början på andra veckan i april.. om inte dom också är försenade.. men dom brukar kunna vara väldigt punktliga! Tack! Fredrik.
Hälsn!