Att spegla det jag gillar.

Visst ja, så har vi ju dom också.. 🐸

***

Lätt att bara se vårfåglar och vårblommor den här årstiden, men man får ju inte glömma 'groddjuren' som också visar upp sig fint.. Här i Isbladskärret på Djurgården i Stockholm i rena 'sommarvädret' igår, här fotat med Z50 + Z 180 - 600 mm. som blir 270 - 900 mm. med den kameran.

Dom tycktes i alla fall trivas.. Kanske är det dessa groddjur som gjort att Hägrarna också trivs just här..? Detta panorama fotat med Iphone 12, vid södra delen där tömning av vatten tycks pågå..

**

     

     

     

Tack för mig!

Inlagt 2024-04-10 18:53 | Läst 271 ggr. | Permalink
Grodor och paddor hör absolut våren till men de ser inte riktigt ut att ha kommit igång ännu, men det dröjer säkert inte många dagar. Fina "badbilder". Jag brukar passa på att spana efter dem om jag åker till Kyrksjön.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2024-04-11 17:13
Hej! Lena. Det var hyfsad rörelse på dessa paddor här, men troligen kan det vara mer fart.. Dom höll till nära den solbelysta 'rastbryggan' på den norra sidan av 'kärret', kanske var det varmast i vattnet just där..? Det är bara nån vecka sen de sista isresterna försvann på skuggsidan av sjön. Och jag förvånas 'som vanligt' över hur snabbt våren gör framsteg, när vädret är gynnsamt.. Men det är bara en trevlig förvåning! Tack!
Hälsn!
Snyggt fina bilder, grodor är något jag försöker få på bild på våren, det är ett fint vårtecken. Om några dagar så ska jag ta mig till mina groddammar och se om det är något liv där
Svar från ehrsa 2024-04-11 17:19
Hej! Peter. Jag vet att det brukar finnas bra tillfällen att fota paddor/grodor här, jag står på en utbyggd 'rastbrygga' i kärret, så det är inte svårt alls.. Men jag trodde inte att dom redan skulle vara igång, men det är ju likadant varje vår, 'man' hinner ju i stort sett inte med i 'vårens tempo'.. Därför är det rätt bra att det inte bara är sol och varmt, det håller ner tempot, så kanske man hinner redigera de bilder man redan har.. 😇 Lycka till med groddammarna! Tack!
Hälsn!
Inte 17 tänkte jag på paddorna när jag var där i förrgår. Hade blicken riktad uppåt. Bra spanat. De kanske var lite nervösa nu när de börjat tömma ut vatten ur kärret. Fina bilder är det i alla fall.
Svar från ehrsa 2024-04-11 17:31
Hej! Sten. Så där är det.. Våren bjuder på 'för mycket' intressant man vill fota! Har också fotat en Fladdermus vid Isbladskärret (har sett din blogg), men det är nog minst 5 år sen..(?) Fick några bra bilder dessutom, (finns i en äldre blogg). Tror att paddorna var relativt nyvakna här, det är bara nån enstaka vecka sen den sista isen försvann, men våren 'rusar på' så fort isen försvinner och då hinner man knappt med, även om det är trevligt så klart! Lite förvånad över att dom tömmer ut vatten, just vattenbristen brukar ju vara ett problem längre fram mot sommaren.. Vissa torra somrar har sjön i stort sett varit helt uttorkad t.ex. 2018, då såg den nu stora vattenytan ut som en uttorkad sjö i Afrika med stora 'torksprickor' i bottenleran, och en och annan död Hägerunge som dukat under.. Minns att det såg hemskt ut! Tack!
Hälsn!
Riktigt coola bilder på groddjuren!
Svar från ehrsa 2024-04-11 17:36
Hej! Joakim. Visst är dom coola dessa paddor! Det känns lite som vårtecknen står som 'spön i backen' nu.. Det börjar bli svårt att hinna med allt som sker.. Ett 'lyxproblem', men ett trevligt sådant! Tack!
Hälsn!
Det var grodsim här! Jättefina grodporträtt (eller är det paddor??) i de olika närbilderna. Det gäller att träffa rätt på våren, det är en kort period de olika arterna håller på. Jag missar det oftast, har åkergrodor i närheten. Här är det storkarna som äter dem, storken har legat på ägg ett tag redan.
Svar från ehrsa 2024-04-11 17:44
Hej! Stefan. Tror att alla är Paddor här, men säker är jag ju inte.. trots att jag själv varit 'grodman' ända från lumpen 1975 tills jag slutade i brandförsvaret i Stockholm år 2007.. Misstänker att även Hägrar har dessa djur på matsedeln, och jag tror inte att det finns nån fisk i det här 'kärret', det finns ingen 'vattenväg' upp till det här kärret för fiskar att vandra, ser heller aldrig nån fisk som tas av en Häger här.. Ej heller någon fisk som 'vakar'.. Tack!
Hälsn!
Alltid trevligt med groddjurens ankomst men av någon konstig anledning blir jag alltid blöt på hela framsidan när jag fotar dom ;) Får kanske börja med torrdräkt ) Bild 5 blev min favorit här..
HaD/Gunte..
Svar från ehrsa 2024-04-12 12:16
Hej! Gunte. Ja, deras leverne kräver n0g ibland viss 'uppoffring' för en fotograf.. Men bilderna kan ofta bli både kul och vackra! Själv stod jag på en byggd 'rastbrygga' som går ut några meter i 'kärret' här, lätt lutad mot ett träräcke och fotade sen snett neråt.. Rätt så bekvämt! 🙂 Tack!
Hälsn!