Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Gott och blandat från Serengeti

Hej!

Vet inte vad ni tycker om Gott och Blandat? Gillar ni allt i påsen? Några av er kanske ratar lakritsen, det salta. Hemma är ofta lakritsen det som ratas, vilket passar mig då jag gillar lakrits.

Varför detta snack om godis? Vet inte men att se på bilder är lite som en Gott o Blandat-påse, en del bilder gillar man andra inte. Nu hoppas jag att ni skall finna något ni gillar i dagens inlägg. Det är lite blandat idag, bara ett lejon!

Håll till godo!

Ofta blir lejonen slöa efter en god måltid, hur det är här vet jag inte men den har inte ätit av denna Impala i alla fall.

Ibland blir djuren sjuka av någon sjukdom och dör. Enligt guiden vår så ratas dessa döda djur av de flesta rovdjuren och asätarna. Så var fallet här i alla fall.

Min gissning är gammal och ung savannörn, någon tror annat?

Örnarna spanar från skyn men en del tar en promenad och letar efter föda.

Så gör sekreterarfågeln för det mesta i alla fall.

 

Gamarna "njuter" av en död flodhäst. I vattnet intill fanns även andra fåglar bl.a. dessa.

Nu till en riktigt stor en.

De gick ofta helt ensamma och ganska svåra att komma nära.

Bilderna idag är från hela dag 2 i Serengeti. Mycket variation på hur ljuset var, ibland strålande solsken i zenit, skuggor, moln etc lite svårt ibland att få till det. Det hårda ljuset är inte roligt.

Samma giraff som ovan men lite mer nära hmm...

Skuggan under träden är eftertraktad bland gnuerna.

Nu till en av de stora i Big Five!

 

Med ett 400:a på kameran kom de stora djuren ibland för nära, det blev lite tajt.

Det finns kraft och tyngd hos elefanterna, honan ville åt det gröna gräset och tryckte till och vips låg trädet i backen och ungdomarna kunde lätt beta av det.

I skydd av mamma, cirka sex månader gammal sa guiden.

Det syns inte men det är ett litet vattendrag där och alla elefanterna dricker vatten. Här hände också en udda grej. I Serengeti får massaijerna inte vara eller ha boskap, ni ser kor i övre delen av bilden. Det fanns kossor även precis intill. Plötsligt går en av elefanterna till attack och fäller en av dessa kossor, knäcker ryggraden eller bakbenen på den. Volket liv det blev på massaij pojkarna. Nu skulle nog inte föräldrarna bli nådiga med dem. Det var ju deras uppgift att skydda och se till att inget händer med boskapen. Hann tyvärr inte vara med med kameran när det hände.

 

Utan en fungerande snabel är elefanten dödsdömd.

Dagvila, vi vilar på nätterna men det gör inte hyenor med flera. Inte jag heller för den delen, i alla fall inte på jobbet där jag är nu. Halva dygnspasset avklarat och faktiskt lyckades jag skriva detta inlägg utan avbrott:)

Ha nu en skön vecka. Hoppas ni hittat någon bild som tilltalat er.

Daniel

 

Inlagt 2014-02-09 19:50 | Läst 9861 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Snyggt!
Vilken häftig upplevelse det måste vara.

mvh Tommy
Sekreterarfågel och gamar gillar jag! Intressant att du visar lite annat än bara traditionella djurbilder. Elefanterna är ju också oemotståndliga på sitt sätt. Förvånad över att de bara anföll en ko och dödade den. Kon är ju inte ett hot utan bara en gräsätare som de andra de har omkring sej. Sista bilden på hyenan är också skön. Rejäla käkar på dessa djur.
Hälsningar Lena
Intressant med annorlunda vinklar - snyggt. Häftiga upplevelser, verkligen. //Göran
Tror inte jag sorterar bort något i den här godispåsen. Slukar alla. Sköna bilder.
Oj oj!

Har visst glømt och tacke før alla goe kommentarer.

Ær i Norge o jobbar lit extra dærfør lite annorlunda tecken.

Ha de!

Daniel
du har många bra bilder. jag har har varit där ett antal gångwe. Blandad är detta visst men vad skulle fu lyfta fram som mer unika bilder??

kvh jouko
Svar från Daniel Steen 2014-03-19 00:23
Tack Jouko!

I denna bildsviten är det knappast ngn unik bild, frågan vad som är unikt? Allt har väl fotats flera ggr om eller hur?

Har försökt få med lite annorlunda bilder, vinklar än som ofta folk visar när de varit på safari.

Finns en hyfsad bildserie där jag fick med en lyckad jakt. Den finns nog under november tror jag. Kolla gärna igenom ngr fler inlägg o skriv om du hittar ngt ut över det vanliga!

Daniel