Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Det är ett stort fel på 1:a bilden

Hej!

Dags för lite mer fåglar, denna gången från Tanzania.

Fotade längs stranden vid Pangani, en dagsresa norr om Dar es Salaam.

Tog ofta en tidig morgontur när alla andra fortfarande sov. Ofta bra ljus och behagligt varmt.

Men vad är det för fel på bilden? Förstora bilderna blir oftast bäst då.

Hittar ni felet?

Tar en bild till så får ni fundera lite till, en svartvit denna gången.

Fågeln heter White-fronted Plower, är en slags strandpipare.

Felet är plastflaskan i bakgrunden på första bilden. Det var beklämmande att se allt skräp på stranden. Hur mycket plast som helst, annat skräp och bråte. 

Vad gör vi med vår jord?? Hur förvaltar vi den?

Jag kan ju välja att inte visa skräpet och allt blir mer "vackert".

En trevlig liten krabat denna lilla vadaren. 

Ha en skön helg!

Daniel

Inlagt 2018-03-03 12:59 | Läst 3102 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Det finns beräkningar och siffror på plastmängden, men framför allt finns skräpet där. T.o.m. den lilla Djurrödbäcken jag tog bilder vid sist hade beklämmande mycket skräp i sig.. I Stlla havet ska finnas en gigantisk plastö av skräp. Vid promenad längs med Österlenkusten brukar jag se skräp med text som representerar alla länderna runt. En del kastar det och är sedan av med det. En del länder bogserar ut det till havs på stora pråmar, sen är de av med det. Andra länder, som Sverige, importerar det för stt få bränsle.
Svar från Daniel Steen 2018-03-04 18:55
Ja, vi har inte direkt tagit vårt ansvar så som vi smutsar ner vår jord.

Daniel
Fina fågelbilder! Min erfarenhet är att det är i ekonomiskt mindre utvecklade länder nedskräpningen är mest påtaglig. Det betyder nu inte att jag menar att de har störst ansvar och förklaringen är väl dels att deras ekonomi tillåtit mer än det mest nödvändiga plus att vissa västerländska vanor snabbt gjort insteg medan utveckling och ekonomi av sophanteringssystem inte hunnit växa fram parallellt/ Björn T
Svar från Daniel Steen 2018-03-04 18:57
Hej Björn!

Ja visst är det mycket skräp i många låg inkomstländer. De behöver hjälp med att komma igång med hanteringen av det. Sedan är det tyvärr så att vi ibland yom exporterar vårt farliga avfall dit utan att kolla hur de tar hand om det.

Daniel
En fin liten fågel iaf
Svar från Daniel Steen 2018-03-04 18:58
Visst är den det Peter!

Daniel
Tyvärr har vi sedan 1900 talets början haft haven som sophög. Tänker bara på ett lokalt vatten som Storsjön vid Sandviken. Först har man haft avloppet rätt ut i sjön sedan badar man i samma vatten. Slänger man skiten i vattnet och det rinner bort från mig så löser man problemet tycks det som tänkt.
Sten
Svar från Daniel Steen 2018-03-04 18:59
Hej Sten!

Tror vi börjar närma oss den punkt då det vi gjort biter oss "i svansen".

Är svårt att ställa saker till rätta nu.

Daniel
Jag tänkte på flaskan på första bilden ...sorgligt att det är så mycket skräp överallt. En charmig lite fågel i alla fall.
Hälsningar Lena
Svar från Daniel Steen 2018-03-04 19:01
Hej Lena!

Stranden var översållad med skräp. Vi hade en liten tävling bland de ungdomar jag var med om vad de kunde hitta på stranden. Lite skräp försvann i alla fall.

Daniel