Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Lejon i träd, Selous game reserve

Habari!

Under jul och nyårs veckorna var Ulrika och jag i Tanzania på lite semester. Lite sol och bad i Dar es Salaam först, några dagar safari i Selous och sedan ett besök på Zanzibar.

Mina målarter under resan var Afrikansk vildhund och dyngbagge! En udda kombination kanske men mer om dem senare, Nu till ett slött lejon högt uppe i ett träd.

Vilka trampdynor!!

Att se ett lejon som inget gör under en lång tid tyckte jag var lite frustrerande så därför försökte jag hitta lite annorlunda bilder/vinklar.

Ser ni hur avslappnad hon ser ut? Njuter riktigt:)

Svalt och skönt i skuggan av trädet.

Till slut vaknar hon och börjar i alla fall titta på oss.

Har ni inte tagit nog med bilder?

Hälsningar från Tanzania!

Daniel

Inlagt 2020-01-19 19:20 | Läst 1957 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Att se lejon inte göra något under lång tid är ju ganska vanligt. Att se dem göra de uppe i ett träd är för mig mer märkvärdigt, visste inte ens att de klättrade!
Kul bilder. Intressant story.
//GöranR
Svar från Daniel Steen 2020-01-21 17:46
Hej Göran!

Tack för input. Det är första gången jag ser trädklättrande lejon,vilket förekommer lite mer än man tror. Selous är en park med mer skog så de har väl anpassat sig efter det lite grann, har dock vänner som sett lejon i träd i bl.a Serengeti.

Daniel
Härligt sätt att se på ett lejon som egentligen inte gör någonting.
Fast det var gulliga trampdynor även om de är väldigt stora och nog ser hon lite sugen ut på det som sitter där under trädet och tittat. Slickar sig lystet om munnen.
Fina bilder.
Svar från Daniel Steen 2020-01-21 17:47
Hej Maggan!

Kände mig rätt säker i bilen trots den slickade sig om munnen:)

Daniel
Här gäller det att anpassa sig till underlaget, kul bilder...Räcker ut tungan mot fotografen så hon vill nog inte bli störd i siestan..
Mvh/Gunte..
Svar från Daniel Steen 2020-01-21 17:48
Hej Gunte!

Kan vara så Gunte att hon blev trött på oss, för en stund senare drog hon iväg.

Daniel