Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Dokumenterar du din vardag i Corona-tider?

Hej!

Har äntligen börjat med fas 2 i arbetet med min fotobok om hur mitt och mina kollegers arbetet påverkats av pandemin. Alla fotografier är tagna, nu börjat det tuffa arbetet att få till en bra bok. Kul att ha framöver, ett tidsdokument på hur vi hade det på jobbet under pandemin.

Har du gjort/gör något liknande?

Kommer bli en blandning av egna foton, kollegors mobilbilder, pressinformation, tidningsurklipp, chattar i en salig röra...nåja skall allt försöka följa någon slags tidslinje i boken.

Historiskt larm för Sverige i denna pandemi.

I början gick jag alltid in i förrådet för att se om det fanns utrustning för hela arbetspasset, inte så kul att se i stort sett tomma hyllor. Klart att jag varit lite orolig, ingen vet ju hur sjuk man blir om man får "sjukan". 

Då sex av mina arbetskamrater blev förflyttade till Covid-IVA i 6 månader fick jag tillåtelse att fotografera på Covid-IVA under ett par dagar(för att även dokumentera deras vardag). Blir inga bilder från Covid-IVA i bloggen men väl i boken.

En kort paus utanför Covid-IVA, tid för ett samtal.

Vi inom sjukvården ser oss inte som hjältar. Vi gör vårt jobb. Vi tar oss till jobbet, gör det vi skall på bästa möjliga sätt för våra patienters skull. Det har varit tufft på många sätt, är tufft måste jag tyvärr skriva igen!

Det som stör oss mest förutom det vanliga(chefer, sjukhusdirektörer, regiondirektörer mm) är att se hur "Svensson" inte kan följa direktiv som varit ett mantra sedan dag 1 i denna pandemi. 

Har du symtom, gå inte till jobbet, skolan etc stanna hemma!

Testa dig!

Håll avstånd till andra människor!

Undvik stora folksamlingar!

Tvätta händerna med tvål och vatten, handsprit dödar viruset!

Etc...

Jobbade under Black Friday, hade hur många Covid-19 patienter som helst, oerhört frustrerande att åka förbi alla köpcentrum och se helt fulla parkeringar utanför olika varuhus...allt för en ny billig teve, soffa mm. Där klappas det inte i händerna för oss inom sjukvården!!

Go kväll!

Daniel

Inlagt 2020-12-03 21:40 | Läst 1725 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Coronaviruset och Covid-19-infektionen har kullkastat vardagen och gjort ett stort avtryck hos många, även hos oss som inte insjuknat (än?). Det borde bli intressant att läsa om hur det var, och är, inifrån så att säga. Så lovvärt initiativ verkligen.
//GöranR
Svar från Daniel Steen 2020-12-04 01:35
Hej Göran!

Ja det kommer säkert finnas en hel del att se och läsa framöver. Min fotobok är främst ett dokument för mig och mina arbetskamrater.

En och annan bild kanske dyker upp i någon blogg framöver.

Må väl!

Daniel
Fantastiskt projekt! Håll oss uppdaterade.
Svar från Daniel Steen 2020-12-04 22:15
Tack Ragnar!

Kan säkert dela några fler bilder senare. Målet är att vara klar innan jul.

Daniel
Mycket intressant projekt! Den blir nog historisk den boken.
Snyggt!

MvH
Johnny
Svar från Daniel Steen 2020-12-04 22:18
Hej Johnny!

Historiskt...är nog att ta i men väl ett tidsdokument.

Trevlig helg!

Daniel