Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Why Powerty? Välkommen till världen!

Hej!

Är ledig idag och har efter lite hushållsnära tjänster precis sett ett avsnitt i serien: Why Powerty? på SVT-play. Det är inga nyheter för mig, jag är intreserad av frågor kring fattigdom, rättvisa och hälsa men jag blir ändå väldigt berörd när jag ser filmen. Se filmerna, gärna med din familj(kanske inte för små barn).

Under en resa i Tanzania fick vi tillfälle att besöka ett sjukhus i staden Handeni. Bilderna är från det besöket.

Läkaren som visade oss runt, här på väg in till förlossningsavdelningen.

Barnmorskan berättar om hur de jobbar. Enda britsen(kan inte kalla det förlossningssäng) på avdelningen. Majoriteten av kvinnorna föder hemma.

Behandlingsschemat upptejpat på väggen!

Orsakerna till mödradödlighet! Blödningar, sepsis(blodförgiftningar), eklampsi(kramper), förlossningshinder och osäkra aborter.

Syrgasutrustning och sug. Lägg märke till trampan på sugutrustningen, man hade inte alltid ström så då fick man använda benen för att få sugkraft.

Vi byter avdelning och kommer fram till ett svårt sjukt barn, troligen malaria. Barnet var i kramptillstånd och fick snabbt behandling.

Internmedicinsk avdelning, mycket malaria, TBC och HIV patienter.

Ortopedavdelningen. Bröt du benet blev det inte gipsbehandling här utan sträckbehandling upp till 6 veckor!

Väntan på provtagning, läkare eller....

...röntgen.

Efter läkarbesöket var det dags för apoteket, hade du tur fanns det någon medicin till dig. Sjukvården skall vara gratis men anhöriga får se till patienterna med mat och betala för medicinen.

Hur tar man sig till sjukhuset då? Oftast så går man, cyklar men har man tur kan man få en ambulans.

En riktigt fin ambulans, fyrhjulsdriven Toyota. Hade gärna testat själv att köra den då jag är ambulansare själv.

Hmm....saknar lite utrustning ser jag.

Den här bilden är inte från Handeni utan från Stonetown på Zanzibar. Vill med den avsluta mitt lilla bildspel och upprop.

Vänd inte den som behöver hjälp ryggen!!

Vi kan alla göra något för åtminståne en person! Gud hjälpe mig att göra det rätta!

Daniel

Inlagt 2012-11-29 13:23 | Läst 7500 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Bloggade om detta igår. Why poverty. Kan inte annat än hålla med dig, sevärt och berörande. Hoppas att folk tar tillfället i akt och tittar, tänker känner. /Peter-L