Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Håll ögonen på vägen, du kör ju en ambulans!

Hej!

Dagens blogg kommer inte handla om olyckor, skador eller elände. Hökuggla är dagens tema. Hur jag nu skall få ihop det med dagens rubrik?

Det är egentligen ganska lätt. Precis efter nyåret var vi på väg till sjukhuset i Jönköping. Vi hade hämtat en sjukling i Mullsjö när jag som förare får en sekundsnabb obs av en hökuggla, sittande på en elstolpe precis intill vägen.

Jag är fågelskådare och min kollega är jägare så ibland undrar våra kollegor hur vi lyckats undvika att köra av vägen. Jag kollar upp i luften efter fåglar och min körpartner kollar efter vilt längs vägen.

Nu har det gått två veckor och den är fortfarande kvar i samma område, kring Risbrodammen. Rätt fint väder idag och jag är ledig så jag bestämmer mig för en snabbtur till ugglan.

Smyger mig fram genom en tät skog till att börja med. Hökugglan har nog haft full koll på mig men bryr sig inte.

Japp, den har full koll. Spänner sina gula ögon i mig. Tur att man inte är en liten mus.

När jag såg ugglan från ambulansen larmade jag en kompis som förde informationen vidare via BMS, ett larmsystem som många fågelskådare har. Man vill ju inte missa en rar fågel!

En sv variant.

När jag försöker härma en mus blir den arg på mig, precis som jag skulle bli lurad!

Denna hökuggla är blott det andra fyndet i Habo kommun, det förra är från 1930-talet. I år är det annars gott om hökugglor i södra delen av Sverige(syns här på FS).

Det är inte lätt att göra bilderna spännande på en sittande fågel. Hade nog lite otur, ugglan hade nog precis ätit när jag kom. Det syns lite blod på näbben och fjäderdräkten. Hade den varit hungrig kanske jag fått se den jaga.

Dags att lämna hökugglan, känner knappt mina fingrar längre. Gött att kameran och batteriet höll trots kylan. Bilderna är fotade med min 7D och 400/5,6.

Må så gott!

Daniel

 

 

Inlagt 2013-01-22 18:40 | Läst 5837 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Fina bilder på den här söta krabaten! Intressant läsning också. :)
Nr 2 och nr 6 blir mina favoriter här. Gillar att den först ser ganska avslappnad ut på bild nr 2 och i bild nr 6 har den verkligen spänt ögonen i dig. :D
/Anna
Svar från Daniel Steen 2013-01-27 23:35
God kväll Anna!

Kul att bilder och texten uppskattades, jag uppskattar att du tog dig tid att skriva det till mig!

Daniel
Det som först slog mig när jag läste var ordet Mullsjö där ni hämtat en sjukling var inte hökuggla men du fick ju ihop det bra så att mina misstankar om vem som blev hämtad hamnade lite längre bak i prioritet .
Hökuggla är en vacker fågel.
Fina bilder och texten fick mig att dra på munnen många gånger!! =)
Ha det gott!
Svar från Daniel Steen 2013-01-27 23:33
Hej Heléne!

Kul att bilder men även texten gillades!

Daniel
Fattar inte vad som kom bort när jag skrev min kommentar men helt tokigt ser det ut.
Så här skulle det ju vara

Det som först slog mig när jag läste ordet "Mullsjö där ni hämtat en sjukling" var inte hökuggla. Men du fick ju ihop det bra så att mina misstankar om vem som blev hämtad hamnade lite längre bak i prioritet .
Hökuggla är en vacker fågel.
Svar från Daniel Steen 2013-01-27 23:32
Hej Bengt-Ove!

Tack för dina kommentarer:)

Daniel
Spännande kan ju diskuteras; jag tycker i alla fall att du har en mycket fin bildsvit här! Trevligt blogginlägg =)
Svar från Daniel Steen 2013-01-27 23:31
Hej Björn!

Tack för att du tog dig tid o skriva en rad.

Kul att du gillade inlägget.

Daniel
Härliga bilder på hökugglan! 3,4 och 6 är mina favoriter. Har sett hökuggla, men aldrig lyckats fota någon. Men man ska ju ha nåt kvar att se fram emot också.