Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Ett bildspel för fågelskådare om Sydsudan??

Hej!

Om en månad skall jag, om inte pandemin sätter käppar i hjulet visa bilder igen från Sydsudan. Detta på en fågelklubbs årsmöte. Har förklarat att jag inte har så mycket fågelbilder från mina resor där, då syftet varit ett helt annat. 

De får allt nöja sig med några få men får se en hel del annat som berör, hoppas jag.

En brun glada, den vanligaste rovfågeln i världen sägs det

Målet på resorna har ofta varit Lotimor, en liten by mitt ute i ingenstans

Vägen dit kan vara svår

På väg in i Sydsudan från Kenya

Jag hann ta upp kameraväskan:)

Vägvisare är bra att ha, enda vägskylten jag sett i Sydsudan

En del spännande möten blir det med, han nöjde sig med en flaska vatten

Vid en liten paus hann jag se denna blåkråka

En slags tofsvipa

Blir en del det dagliga livet i byarna, här något sällsynt. En man som hämtar vatten, jag har aldrig sett det någon mer gång

En del om vårt hälsoarbete lär det bli

Ledsen men trygg i mammas famn

Testkittet för malaria liknar våra snabbtest för Covid-19. Pratade med en av våra lärare i Lotimor innan jul(jullov och hemma i Kenya). De hade inte hört talas om Covid 19 innan vi berättade om det för dem. Inga fall av corona i Lotimor eller i hans by i norra Kenya(Lokichoggio)

En del av personalen på "vårdcentralen"

Nu flyger vi vidare

Storyn om husvagnen måste vara med

Ja det var ett litet urval av fågelbilder. Det svåra blir att väva in de bilderna bland allt annat. När jag kollade igenom mina mappar från de olika resorna noterade jag att jag under senaste resan febr 2020 inte tog en endaste fågelbild

Go natt!

Daniel

Inlagt 2022-01-08 22:31 | Läst 2284 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Ibland kan det vara svårt att skifta fokus för att ge sig ut för att fotografera fåglar. Men du har några vackra fåglar på bild här
Svar från Daniel Steen 2022-01-12 11:51
Hej Peter!

Tack, tog några av de färggranna fåglarna:)

Daniel
Jag tror att din kombination av fågelbilder med ditt arbete och de möten du får uppleva blir en mycket bra total upplevelse. Bilden när ni kör genom vatten är ju kul och mannen som hämtar vatten, men hela historien blir bra tror jag och intressant för oss att få höra om att de inte ens vet vad covid är. Det ger perspektiv som behövs. Snygga fåglar och det där om brun glada har jag också läst.
Hälsningar Lena
Svar från Daniel Steen 2022-01-12 11:52
Hej Lena!

Tror också att en kombination blir bra. Fick igår dock meddelandet att de pga Covid valt att ha årsmötet utomhus så bildvisningen är uppskjuten till 2023.

Daniel
Väldigt fina fågelbilder! Det kommer nog bli ett toppen årsmöte för de andra.

MvH
Johnny
Svar från Daniel Steen 2022-01-12 11:53
Tack Johnny!

Fick igår tyvärr reda på att mötet blir utomhus och att bildvisningen är inställd i år, troligen 2023 i stället.

Daniel
Mycket fina bilder, både på fåglar och annat.

Men hur hamnar en KABE husvagn i Sudan?

//Anders
Svar från Daniel Steen 2022-01-12 11:59
Tack Anders!

Ja, hur hamnar en Kabe husvagn i Sydsudan?? Ett kort svar är ett totalt misslyckat biståndsprojekt från Norge.

Ett helt sjukhus, flera lastbilar, ambulanser, elaggregat, mm för miljontals kronor står bara och förfaller. Ofattbart slöseri på resurser som om de använts rätt gjort enorm skillnad. Blir bara arg när jag tänker på hur det blev så här.

Daniel
När jag ser dina bilder är min första reaktion vilken enorm skillnad i tillvaro/liv/ekonomi det är jämfört med här hemma. Jag vet ju, men det blir ändå reaktionen när jag ser dina bilder. Efter en smula funderande är min tanke att det är krigen, stora och små, stamfejderna, släktfejderna och laglösheten som är huvudorsak. Såklart fattas det resurser och pengar men jag tror också det finns både enskilda, organisationer och länder som vill hjälpa, du är ju ett fantastiskt exempel. Men så länge krig och terror styr utvecklingen är det som att vattna torr sand, ingenting, eller väldigt lite, gror trots vattnet. Stora länder som Kina, Indien och Bangladesh har på mindre än ett halvsekel åstadkommit mirakel (betyder inte att allt är bra). Jag tycker du/ ni gör ett fantastiskt jobb och inser att ni behöver så mkt resurser det bara går att uppbringa. Samtidigt skulle jag önska att världssamfundet också ägnade sig åt att på djupet fundera över hur den politiska utvecklingen kan påverkas åt ett mera stabilt och terrorfritt tillstånd. Hälsningar/ Björn
PS Många vackra fåglar är det! Också.
Svar från Daniel Steen 2022-01-12 12:15
Hej Björn!

Stora frågor du tar upp. Visst behövs ett annat tankesätt på hur vi använder våra resurser samt hur vi vill att våra samhällen skall se ut. Alla pengar som läggs på militära utgifter, skulle en bråkdel lagts på utveckling i och med låginkomstländer hade mycket sett annorlunda ut. Sedan måste resurserna användas smart, inte som med Kabe husvagn exemplet.
Läste i DN igår om hur fattigdomen ökat, hur miljontals barn missar skolan mm pga pandemin vi(den rika världen) är för själviska!
Det låter som en klyscha men vad du och jag gör för en medmänniska är en bra start på att förändra världen men framför allt har det betydelse för den människan.

Vi måste lyfta fram positiva exempel på framgång/utveckling inte bara få höra om allt dåligt som sker.

Ha en go dag!

Daniel