Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

På mage igen...

Hej!

Konstig rubrik kanske.

För några dagar sedan tog jag äntligen mig tid till att fotografera under mitt kamouflagenät. Uppstigning strax efter klockan tre, det är mörkt ute. Ingen vind och ett par minusgrader. 

Målet är en liten damm utanför Jönköping, målart svarthakedopping.

Ville inte störa så därför den tidiga uppstigningen, hade inte varit på detta stället innan och hittade inte någon perfekt plats att lägga ut liggunderlagen, var lite högre grästuvor som störde en del av sikten men samtidigt gjorde mig än mer osynlig.

Behövde inte vara orolig att jag störde, fåglarna simmade bara ett par meter ifrån mig utan att reagera på min närvaro. De första timmarna låg det en dimma över dammen innan solen gjorde sitt jobb och dimman lättade. Har nu ett berg av foton att ta hand om, här kommer ett första "lass".

Vad är det för något som flyger över?

Precis intill mig, grästuvan ger en fin inramning.

Parningsritualer, revirbråk och födosök bland alla 16-18 fåglar jag såg.

Avslutar med några svartvita foton från allra tidigaste timmen.

Sista fotot för denna gången.

Att ligga på magen i flera timmar är inte skönt för rygg och nacke men upplevelserna gör det väl värt. Innan ljuset kom, att få höra alla ljud från fåglarna, vingarna brus, spelläten, plasket i vattnet...livskvalité!

Hoppas komma åter med fler bilder.

Ha en skön dag alla!

Daniel

Inlagt 2020-04-29 10:41 | Läst 4630 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Riktigt vackert, så mycket finare blir det nog inte med den 'inramningen' och det ljuset!
Hälsn!
Svar från Daniel Steen 2020-04-30 14:40
Hej Jan!

Tack för din kommentar, uppskattas!

Daniel
Snyggt, alltid fint med det tidiga ljuset och även morgonröken från vattnet. Sedan är ju svarthakedopping en väldigt vacker fågel. Jo det kan vara jobbigt att ligga en längre tid på magen man får en konstig vinkel på nacken när man ska titta genom kameran. Brukar faktiskt vara bättre att lägga sig på sidan tycker jag
Svar från Daniel Steen 2020-04-30 14:41
Hej Peter!

Ligga på sidan hmm har inte testat det mer än för att vila rygg o nacke i omgångar.

Tack för input!

Daniel
pdahlen 2020-04-30 15:55
Man får alltså vrida underlägget 90 grader så man ligger parallellt med objektet. Man vill ju ha ner kameran så långt ner det går och det blir en konstig vinkel att ha kameran nere på marken och försöka titta genom sökaren, men det går lite enklare från sidan tycker jag. Kan iaf vara skönt att skifta ställning ibland. Har faktiskt legat på rygg också och haft kameran på magen :)
Utsökt med fin omgivning..och den lätta dimman gör ju bara det bättre..
Med vänlig hälsning/Gunte..
Svar från Daniel Steen 2020-04-30 14:42
Hej Gunte!

Ja den lätta dimman störde inte:)

Tack för input!

Daniel
Toppbilder, otroligt vad ljuset och dimman kan göra. Hade det varit mitt på dagen kan det ha varit skarpa fina bilder men inget mot de här.
Sten
Svar från Daniel Steen 2020-04-30 14:43
Hej Sten!

Ja bästa ljuset på morgonen och dimman var inte fel heller.

Tack för din kommentar.

Daniel