Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Regn nästan hela dagen

Hej!

Jag är nu på Öland(bildmässigt) och hoppas på mycket fågel samt trevligt umgänge med likasinnade vänner på Ölands norra udde.

Vi är ett gäng som i över 20 år hållt till på norra Öland på vårarna i stället för att trängas med "massorna" vid Ottenby.

Nu i onsdags skulle det regna, något som kan vara riktigt spännande fågelmässigt, regnet kan trycka ner flyttande fåglar som då rastar bl.a på udden. Nu blev det inte riktigt så...

Regnet började vid 05 och slutade vid 15-tiden på eftermiddagen. Upp i ottan men när det började ösa ner så fick det bli en extra sovstund i stugan.

Kunde sedan inte hålla mig inne utan ut med ett stort paraply, kameran tål regn så den fick följa med.

En fin gulsparv i regnet. 

En lite blöt och rufsig rödstjärt hona. Det regnade hela 10 mm under dagen på norra Öland. Behövligt för grundvattnet på ön.

Fram på eftermiddagen kom det varma sommarvindar med mycket värme. Kortbyxeväder.

Sent på kvällen hittade jag en sångsvan, solen har gått ner men lyser upp lite i bakgrunden.

Sångsvan i kvällens sista ljus.

Nya tag i morgon! Ha de gott!

Daniel

Inlagt 2017-05-22 12:45 | Läst 3457 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Det kan absolut bli läckra bilder i regn också, bara man orkar hålla ut i blötvädret. Mycket vackert med svanen i kvällssolen.
Hälsningar Lena
Effektfullt med de något ruggiga fågelbilderna! Regn är inte alltid fel och är väl vad Ölandsborna längtar efter detta torrår. Stämningsfull bild på sångsvanen! MVH Yvonne
Tack Lena och Yvonne!

Ha en bra dag!

Daniel