Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Regnet öser ner i nattmörkret och jag minns...

...en skön morgon i somras.

God kväll eller natt!

Var bara tvungen att sätta mig och förlora mig i lite sommarminnen innan jag lägger mig.

En dag full med en massa tragik, flyktingkaos, oro på teve, via sociala medier. Har följt med i medieflödet en del idag och är fylld med tankar, funderingar om allt och inget.

Heja Tyskland!! Inte ofta jag hejar på dem men tycker de nu verkligen tar täten och visar medmänsklighet.

Har idag fikat med två jurister, en IT specialist och en ekonom...okej inget konstigt med det. Det enda är väl i så fall att de är från Damaskus och just nu bor på ett flyktingboende i stan.

Efter fikat tar jag med mig de som vill idrotta med mig till kyrkans gympahall, vi blir 8 stycken. Andra får lite svensk undervisning, barnen leka i leklandet. Åtta blir perfekt för lite innebandy. Skall vi inte spela fotboll undrar de? Vad är det här för klubbor?

Nae först en svensk specialitet, innebandy. Efter en minut har de hajat spelet och vi har hur kul som helst, svettas, fajtas och skrattar åt våra misstag på planen.

De lär sig nya ord hela tiden, de skriker ut resultaten på svenska "nu är fem fyra, till oss"

Väl hemma igen...i mitt hus. Sätter jag mig framför teven och följer allt om flyktingkatastrofen och minns samtalen vid fikat..."jag kom via Libyen, jag via Grekland, jag var med om..."

Därför var det skönt att fixa till ett par bilder från i somras, skriva lite här på bloggen, lyssna på Pino Danielle i lurarna.

En sävsångare som sjunger tidigt en morgon vid Sandön utanför Ängelholm.

Nae, nu måste jag sluta. Hockey-bockey i morgon bitti kl 07:)

Daniel

Inlagt 2015-09-04 00:25 | Läst 2977 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Vi måste visa mer medkänsla med utsatta människor i dessa tider. Hur det skall lösas på längre sikt är en fråga som får hanteras vart efter. Att förvägra människor en fristad från mördande och förföljelse är inget allternativ, oavsett hur man tycker att även andra länder borde ta ett större ansvar. När den akuta krisen är över hoppas jag att världssamfundet tar sig samman så att vi kan eliminera orsakerna till att detta vansinniga lidande.
-affe
Under nästan 30 år hånade vi Öst för Berlinmuren. Den var den största av symboler för Europas delning. När den äntligen föll så var vi inte sena att börja bygga vår egen mur. Skrämmande att det finns europeiska politiker som inte vågar stå upp för ett generöst flyktingmottagande.
Hej och tack Alf och Ingemar!

För era kommentarer, håller med er till fullo.

Daniel