Livet består av många ögonblick, en del förevigar vi genom att ta ett fotografi andra genom att skriva ner dem andra försvinner bara bort i glömska. Mycket sport, natur och tankar om livet i stort, en slags dagbok.

Välkommen hit!

Hej!

Vi svenskar gillar inte när någon inte passar en avtalad tid, jag är en av dem. Jag som är en tidsoptimist som frun min säger. 

När jag var i Sydsudan för ett par år sedan skulle vi ha ett möte på ett ställe men blev kraftigt försenade. Det var inget som störde våra Sydsudanesiska vänner. De dansade och sjöng när vi kom, viftade med grenar och slog på trumman. Den här mannen visade med hela ansiktet att vi var välkomna...trots vi var över 2 timmar sena.

Välkomna!

Tänker mycket på dem i Morobo, Yei och på andra ställen i Sydsudan. Läser nästan dagligen hur människor mördas, våldtas, hungrar. Det är inget som det står något om i svenska tidningar men eländet är där ändå:(

Hur mår han...

Daniel

Inlagt 2017-01-11 00:17 | Läst 4009 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Ett fascinerande porträtt! Jag har för mig att konflikterna i Sydsudan handlar om brist på odlingsbar mark. Är de inte i krig med Etiopien också? Inte löser de problemen genom att ha ihäl varandra. Men det är ju vad folk alltför ofta tar till.
Svar från Daniel Steen 2017-01-11 17:59
Hej Ernst!

Tack för kommentaren!

Du får nog allt uppdatera dig lite grann om Sydsudan:) Konflikten handlar inte om bristen på odlingsbar mark. Det finns gott om mark, problemet med den är att den kan vara full av minor.

Konflikten handlar om makt, politisk makt mellan ffa två folkgrupper i landet, Nuer och Dinkas. Innan självständigheten hade de en gemensam fiende det muslimska Sudan, kämpade ihop då, när de blev eget land började de bråka inbördes(mkt kortfattad resumé).

De är inte i krig med Etiopien, har inte varit det heller om jag minns rätt(i alla fall i modern tid)

Hälsningar,

Daniel
EGW 2017-01-12 00:20
Tack för info. Ja, jag behöve nog veta lite mer om världen.