Foton på fåglar och landskap men även en del annat som kommer framför linsen emellanåt.

Öland XIV - Borgs ängar

Blommor

Kärrkniprot.

Ett av de ställen som vi valde att titta närmare på i den södra delen av Öland var Borgs ängar vid Gråborg. Det var ett ställe som definitivt kom med på listan över favoritställen på Öland. Kanske t o m högst upp. Det var ett fantastiskt ställe som det egentligen inte går att beskriva med ord. En helt sagolik blomprakt. Då Borgs ängar inte låg speciellt långt ifrån vårt boende i Vickleby, kom vi att återvända dit ytterligare två gånger under vår tid på Öland. Man skulle lätt kunna spendera en hel vecka där och ändå inte känna sig klar.

#2

Blommor

Ängsnycklar.

#3

Blommor

Ängsnycklar.

#4

Blommor

Ängsnycklar.

#5

Blommor

Ängsnyckel. En ljusare variant. Det finns många varianter och underarter av ängsnycklar. Hybrider är också vanligt förekommande.

#6

Blommor

Brudsporre.

#7

Blommor

Kärrkniprot.

#8

Blommor

Kärrkniprot.

#9

Blommor

Grönvit nattviol.

#10

Blommor

Vaxnycklar.

#11

Blommor

Flugblomster.

#12

Blommor

Ängsnycklar

#13

Blommor

Getväppling.

#14

Blommor

Brudsporre.

#15

Blommor

Flugblomster.

#16

Blommor

Praktsporre. De hade inte riktigt slagit ut när vi var på Öland.

#17

Blommor

Praktsporre.

#18

Blommor

Flugblomster och darrgräs.

#19

Blommor

Kråkvicker.

#20

Träd

Borgs ängar bjuder även på fina träd i sina omgivningar. Som eken, men även ask och oxel.

#22

Redo

Det var inte bara den botaniskt intresserade fotografen som uppskattade Borgs ängar. Det gjorde även den miljard flugor som hyste en obesvarad kärlek till undertecknad. De var så pass irriterande när jag skulle försöka fotografera en del orkidéer att jag till slut gav upp ock körde iväg till Naturbokhandeln i Stenåsa och köpte såna här myggnät till oss. Mycket praktiskt. Ligger numera alltid i fotoryggsäcken. Vi hade varit en sväng till Naturbokhandeln någon dag tidigare, när det regnade en skvätt. Då hade vi gått runt och tittat på allehanda ting som fanns att beskåda där. Vi hittade bland annat en mycket trevlig bok om var man kan hitta olika växter på Öland. Den vore toppen tyckte vi och bestämde oss för att köpa den, men min fru tyckte att hon kände igen boken. I kassan kunde de ta fram att min fru hade redan köpt den här boken i våras av dem. En bok som fint låg på nattduksbordet och tittade när vi kom hem.

#21

Borgs ängar

I slutet av ängen kommer man fram till en stenmur. Går man en liten bit till kommer man fram till en härlig plats att sitta och fika.

#22

Grind

Svettiga, varma och smålortiga, men mycket glada gick vi leden tillbaka mot bilen. Det hade varit en mycket givande dag.

TheInvisibleJackal

Inlagt 2021-08-20 16:06 | Läst 1208 ggr. | Permalink
En enastående vacker uppvisning av ängen när den är som bäst, mycket fina orkidébilder. Ja fint blev det även om du fick lida pin.
Svar från TheInvisibleJackal 2021-08-24 10:57
Tack så mycket Stefan!
Det var roligt att höra.
"No pain, no gain" som det uttrycks i vissa kretsar.

Hälsningar Jörgen
Mycket vackra ängsbilder, kammouflaget klär dig, hatten gör sitt till...
😁
Svar från TheInvisibleJackal 2021-08-24 10:58
Tack så mycket Han-Åke!
En bra hatt är värd sin vikt i guld.

Hälsningar Jörgen
Fina bilder i denna serie och platsen är noterad :). Jag fotograferade själv Kärrkniprot i år, tycker den är riktigt vacker. Flugblomst var snygg och nu för mig. Jag hade också massa flugor runt mig när jag fotograferade orkidéer i somras, det blir ju svårare att fotografera när man har dessa surrande runt en
Svar från TheInvisibleJackal 2021-08-24 11:00
Tack så mycket Peter!
Jag försökte länge ignorera flugorna, men till slut var det stört omöjligt. Det blev mer bortviftande av flugor än fotograferande. De här myggnäten var verkligen en räddning.

Hälsningar Jörgen
Ser ut som värsta tropikexpedition ;) Trevliga bilder blev det i allafall..
HaD/Gunte..
Svar från TheInvisibleJackal 2021-08-24 11:01
Tack så mycket Gunte!
Djungel-Jim är mitt alter-ego.

Hälsningar Jörgen
Ett riktigt bra val av objektiv när du fotar blommorna. 7:an är verkligen en tio poängare. Vi har de flesta orkidéer i trakterna av Skutskär men antalet kan skilja mycket år för år. Flugblomstret finns men man får för det mesta leta länge innan man hittar den. Dessutom har den inte så många blommor som på dina bilder. Är man uppe i Jokkmokk så får man användning av mygghatt också. Även bra som skydd för att slippa regndroppar på glasögonen. MEN jag är inte avundsjuk på din hatt, på min går nätet lite längre ifrån vilket jag tycker är bra. Däremot har du en snygg skjorta som jag gärna hade vilja ha.
Sten
Svar från TheInvisibleJackal 2021-08-24 15:08
Tack så mycket Sten!
Jag känner att det objektivet passar mig väldigt bra. Skjortan har jag köpt på Naturkompaniet för några år sedan. Vet inte om de har den kvar i sortimentet. Den är riktigt skön både när det är lite kyligt och när det är varmt ute. Hatt och myggnät är separata enheter. Köpta vid olika tillfällen. Hatten brukar jag ha som skydd mot solen.

Hälsningar Jörgen