Att spegla det jag gillar.

Operahöken..

Gick inne i city en dag i förra veckan, när en Duvhök kom flygande förbi UD med riktning mot Riksdagshuset, där den vek av och flög mot Kungliga Operan istället. Där landade den på en antenn på taket. Den satt nog där i 20 minuter i alla fall innan den verkade ta riktning mot Sergels Torg, det finns ju en del Duvflockar i omgivningarna där, så jaktmarker finns det.. Den här individen var en "gammal" och på bröstet tvärrandig individ, till skillnad mot de ungfåglar jag brukar se i Tantolunden.

 Några bilder från det mötet:

Knappt synlig på takantennen till vänster..

Tack för mig!

Inlagt 2015-02-17 13:37 | Läst 3363 ggr. | Permalink
Det är ju trevligt att ni har vilt även i " betongdjungeln "
Jag trodde det bara var i Pisa som husen lutade;)

Kenneth
Svar från ehrsa 2015-02-17 16:22
Hej! Det är väldigt trevligt att det finns så pass mycket att titta på även i en stad som Stockholm! Och det finns många lutande hus i Stockholm.. Gå bara Skeppsbron bort och titta på husen i Gamla Stan.. man blir nästan lite skraj! Och då är det ingen "objektivförvrängning" som får dom husen att luta.. Tack! Kenneth.
Hälsn!
Kul att du observerade höken i en lite oväntad miljö. På 70 talet minns jag att det var en pilgrimsfalk eller jaktfalk som rönte stor uppmärksamhet när den jagade runt slottet. En naturfotograf som hette Karl-Erik Fritzen fick bilder på den.
Sten
Svar från ehrsa 2015-02-17 16:26
Hej! Vad spännande! Får se om den förra året frisläppta Pilgrimsfalken återkommer det här året? Hoppas det! Men den släpptes ju vid Folksamhuset här på Söder, så det kanske är i dom trakterna den kommer tillbaks till, eller inte? Tack! Sten.
Hälsn!
Bra observerat med kameran av dig! Hök på slottet är ju riktigt fint tycker jag!
Svar från ehrsa 2015-02-17 16:27
Hej! Dan. Fast Slottet såg jag den aldrig på, däremot Kungliga Operan.. Men det är ju inte långt därifrån, och trevligt var det!
Hälsn!
Skoj att läas och betitta dina stadsfåglar! Uppenbart finns det mkt mer att se än duvorna och gråsparvarna jag brukar lägga märke till. Fina bilder i ovanlig fågelmiljö!/ Björn T
Svar från ehrsa 2015-02-17 21:35
Hej! Det är som du säger, många gånger finns det lite mer spännande att titta på än Duvor och Sparvar.. Har sett en hel del Örnar genom åren när jag vintertid promenerat utefter stadens kajer, och jag brukar ibland roa mig med att observera andra människor som promenerar vid dom tillfällena, och jag tror aldrig att jag sett någon annan stå och titta på dom Örnarna, folk har inte sett dom ens.! Så det gäller att titta sig omkring.. Tack! Björn.
Hälsn!
Bra med en 'ordentlig' fågel som vaktar vår huvudstad:)
Svar från ehrsa 2015-02-17 21:38
Hej! Ja, det kan behövas i dessa orostider.. :-) Tack! Ingemar.
Hälsn!
Rovfåglar i stadsmiljö är ju spännande. Jag fick se bilder på pilgrimsfalken i Uppsala för någon helg sedan och det är ju en liknande utmaning.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2015-02-17 21:44
Hej! Det låter spännande med Pilgrimsfalk! Det släpptes en sådan här på Söder förra sommaren, som dessutom klarade elaka attacker från vitfåglar, ska bli kul att se om den återvänder till denna sommar? Tre andra individer (årsungar) fick man fånga in igen och flytta till annan plats i Sverige, dom blev för hårt åtgångna av andra fåglar.. Tack! Lena.
Hälsn!
Du har då ögonen med dig !
Här behövs tydligen ingen vildmark för att se lite rovisar.
ing-marie
Svar från ehrsa 2015-02-18 12:14
Hej! Näe, det räcker med det lite "vilda Stockholm", här finns ju en hel del att njuta av.. Men jag föredrar allt en riktig vildmark! Tack! Ing-Marie.
Hälsn!