Att spegla det jag gillar.

I och kring Isbladskärret..

Isbladskärret som ligger på ön Djurgårdens östra del i Stockholm. Det har lugnat ner sig bland Hägrarna, nu är det väl mest fångande av mat till ungarna som gäller.. Och för det så kan dom flyga rätt så långt har jag sett, har en individ som med viss regelbundenhet flyger över min lägenhet på Södermalm åt ena eller andra hållet, känns som kursen för den individen skulle kunna vara från Isbladskärret till sjön Trekanten i Gröndal, men det är en gissning! Annars så finns Sångsvansparet kvar, men jag ser ingen häckning.. Nytt för detta besök för mig var ett par Skedänder. Såg två par Snatteränder, och Kniporna har sina ungar kläckta, likaså Gräsänderna. Svarthakedoppingen körde sitt hotande mot ett par Knipor som jag skrivit i ett tidigare inlägg. Hörde också mina första Lövsångare för året, det kändes bra!

Isbladskärret:

Redan vid bryggan fanns en viss aktivitet..

Få fåglar som man blir så ignorerad av som Vitkindade gäss, som finns i mängd på hela Djurgården!

Hägrarna har lugnat ner sig nu..

Skådarna skådar, och fotograferna fotar.. men ingen tittar på den sällsynta Snatteranden i förgrunden..

Skedandsparet

Sothöna med dåligt humör..

Sångsvanarna som funnits här sedan isen släppte!

Det ena av två par Snatteränder.

Knipa med ungar.

Gräsand med unge, men fler fanns i närheten..

I skogen SV om kärret, nya och gamla löv!

I Blåbärsskogen, ytterligare lite åt väster, ganska nära Rosendals trädgård.

Tack för mig!

Inlagt 2015-05-08 22:41 | Läst 2176 ggr. | Permalink
Ser ut att vara gott om fåglar där Jan, måste vara ett eldorado för er fågelfotografer!/ Björn T
Svar från ehrsa 2015-05-09 18:39
Hej! Björn. Det kanske ändå inte är så jättemycket fågel där, utom Hägrar och Vitkindade gäss förstås.. Det är ändå en ganska liten pöl, och om sommaren blir regnfattig så är det nästan så att den torkar ut.. tyvärr! Men den är ändå värd lite besök då och då, om man har den tillgänglig! Tack!
Hälsn!
Ja minsann, dom har fått ungar i år igen! LO
Svar från ehrsa 2015-05-09 18:40
Hej! Ja, så är det, och tur är väl det.. :-) Tack! Lars Olov.
Hälsn!
Fint att se att du lämnat asfalten och gått till skogs;)
Fina fågel bilder, hägrarna hemma för ett himlans liv, är väl strid om maten kanske till ungarna kanske?
Sångsvans paret hemma är borta, vet inte om dom häckat i närheten, skulle vara kul att se dom igen, med ungar!

Ha bra dag!
Kenneth
Svar från ehrsa 2015-05-09 18:45
He he! Ja, där är jag inte svårövertalad..! Kombon är också trevlig, för att ta sig till "skogs" med cykeln så måste jag passera genom staden.. :-) Hoppas också på Sångsvanarna här, men blir tveksam eftersom man inte ser dom på något bo tyvärr! Men det är i alla fall första gången som man ser Sångsvan här i kärret, och det är ju fantastiskt bara det! Tack! Kenneth.
Hälsn!
Du såg mer arter än vi gjorde kan jag erkänna direkt. Snatteränderna hade jag inte känt igen om jag inte sett dem på nära håll. Nu när jag vet vad jag ska leta efter kanske det går bättre. Du fick ju några fina bilder på dem. Skedänder såg jag på långt håll men det gick inte att få bilder och svarthakedopping såg vi också. Det var en fint område att gå i och alla fåglar kryddar ju promenaden extra.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2015-05-09 18:53
Hej! Lena. Det är något speciellt med Snatteränder och Djurgården över huvud taget har jag förstått, dom ses även ganska frekvent andra årstider också, men även på andra platser än Isbladskärret. Men jag har ingen "statistik" på detta.. Det är en trevlig promenad att gå upp i skogen bakom kärret, och sedan vidare bort förbi Manilla skolan och sedan via den skogen, så landar man på Rosendals trädgård med dess fina servering bland växter och växthus, hur fint som helst! Men stänger ofta redan vid 17:00
Hälsn!
Trevlig blandning av fåglar som du fått ihop. Min känsla är att sothönor alltid är på dåligt humör och har en aggressiv attityd. Det är som att naturen kokar av liv runt Isbladskärret som jag förstår det.
Svar från ehrsa 2015-05-09 18:58
Hej! Ingemar. Det här kärret är rätt blygsamt, men har ändå lite kvaliteter! Torkar tyvärr ut lite för mycket om sommaren blir varm, men det är ett trevligt litet utflyktsmål om man tar en cykelrunda i stan, och sedan vidare ut på Djurgården, vilket jag gärna gör..! Håller med om Sothönan, dom är lite överdrivet kaxiga, och behöver nog egentligen inte bry sig om andra änder, dom är ju inget hot direkt! Tack!
Hälsn!
Rikligt fågelliv där. Verkar vara en trevlig plats, har bara varit där då jag sprungit Tjejmilen och då hade jag inte tid att stanna och titta på fåglarna men får nog masa mig dit någon gång för en stilla promenad.
Skogen ser ut att var allt annat än i en storstad, fint.
Svar från ehrsa 2015-05-09 19:03
Hej! Margareta. Det är en rofylld plats, tycker jag! Man kan bara sitta på bänkarna på bryggan och iaktta, det händer alltid någonting där! Skogsdungarna bakom, och även mer västerut på Djurgården, mot Rosendals trädgård känns underskattade! Oftast går man utefter strandlinjen på Djurgården, men skogen är väl så fin har jag upptäckt! Vid Isbladskärret kan man verkligen idka stilla promenader, parkering finns ju nära också, om man kommer med bil.
Hälsn!