Att spegla det jag gillar.

Lite blandat..

Från mitt besök vid Råstasjön nu i veckan. Här fanns ju andra fåglar än bara Duvhökar, Rörhönor, eller Hägrar.. En fortsättning på denna blogg: http://www.fotosidan.se/blogs/ogonblicksstunder/hagrarna-visar-upp-sig.htm 

Råstasjön i Solna just denna dag 17/11, Sista delen.

Här är lite blandat med bilder från mitt besök där: Här är sjön.. och i bakgrunden ligger Friends Arena ihop med 'Mall'.. största köpcentret i Skandinavien tror jag mig ha läst..

_________________

Men här är lite fåglar igen.. Börjar med en Sothöna och tre Snatteränder.

_______________

Även Krickor kunde ses, som här!

_________________

Och Gräsänder i mängd förstås..

________________

En hel del Knölsvanar också, dock inga Sångsvanar.. borde nog kunna ses här också, framöver?

________________

Här är en stor mängd Snatteränder, de mesta jag har sett någon gång..

_________________

Skäggdopping

Det fanns säkert fler arter än dessa här, men det blev dessa som jag fotade.. Tack för mig!

Inlagt 2015-11-22 08:29 | Läst 3121 ggr. | Permalink
Fina speglingar från husen i sjön.
Vacker guldton i de första fågelbilderna och i de andra känns det att det blivit lite kyligare.
Svar från ehrsa 2015-11-22 17:23
Hej! Ja, det var en väldigt fin dag den här dagen, och det låga eftermiddagsljuset ger lite extra fina bilder tycker jag! Men ack vad korta dagarna är nu.. Tack! Margareta.
Hälsn!
Bilderna med den gyllene färgen smakar bäst för mig idag. Den andra bilden är inte så dum heller faktiskt. Kanske inte några vackra byggnader precis men speglingarna är trevliga komplement.
Svar från ehrsa 2015-11-22 17:59
Hej! Ingemar. Ja, själv tycker jag det är hemskt med dom här jättebyggnaderna, för dom är verkligen stora när man ser dom i verkligheten! Dom ligger för nära sjön helt enkelt.. Tack!
Hälsn!
Fina vyer från sjön. Jag fotograferar sällan husen men just i detta ljus och speglade i sjön är det riktigt fint. Det beror nog mest på att jag inte har något objektiv med för det ändåmålet. Det sitter ju alltid ett tele på när jag är där. Du får komma tillbaka när de börjat mata småfåglarna och vattenrallen dykt upp.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2015-11-22 18:05
Hej! Jag hade också mitt telezoom 80-400 mm på kameran, så panoramat består av 3 stycken 80 mm bilder ihopmonterade till panoramat, det blir ofta rätt så bra och är ganska enkelt gjort. Jag kommer att ta mig till Råstasjön framöver absolut, och det vore ju kul att få se Vattenrallen, om den nu har överlevt.. den har ju varit där några år nu så som jag minns det. Tack! Lena.
Hälsn!
Vackert ljus i bilderna. Fina speglingar av husen i början. Kul att det finns så många fåglar där också. Jag får nog ta mig dit någon gång när jag är på besök i Stockholm, vilket är ganska ofta på grund av jobbet.
Hälsningar, Bjarne
Svar från ehrsa 2015-11-22 18:10
Hej! Ja, det här är ju första gången som jag är vid den sjön på ganska så många år.. och det har ju hänt en del vad gäller alla stora byggnader i närheten där.. vilket är lite synd tycker jag! Känns som den mänskliga aktiviteten tränger på helt enkelt! Hoppas att man kan bevara sjön i nuvarande skick även framöver, det verkar ju som fågellivet ändå klarar av det hela så som det är nu. Tack! Bjarne.
Hälsn!
Tack tack så vackert med guldgula bilder som ger värme
Så tillika alla dessa ljuvliga fåglar fint se.
Gun-Inger
Svar från ehrsa 2015-11-25 13:30
Hej! Det var verkligen en fin solig dag, det behöver man mycket av denna årstid.. Man blir glad av att det finns vackra fåglar att njuta av! Tack! Gun-Inger.
Hälsn!