Att spegla det jag gillar.

Hägrarna visar upp sig..

Och det är i Råstasjön i Solna som dessa bilder är tagna. En fortsättning på denna blogg: http://www.fotosidan.se/blogs/ogonblicksstunder/rorhonorna-i-rastasjon.htm 

Råstasjön i Solna just denna dag 17/11.  DEL 3.

Hägrar tycks trivas väl i denna sjö och verkar vara vana vid människor, som så många andra fåglar också tycks vara här. Fisk tycks finnas också, såg en Häger spetsa en Mört som den sedan slukade, annars var väl den aktivitet som dom mest ägnade sig åt, att stå och 'kura' eller putsa sig lite.. Hur som helst så var dom väldigt vackra där de stod i eftermiddagens begynnande skymning..

__________________

'Blåkulla', Hagalund, i Solna

________________

Friends Arena trycker på..

Fortsättning följer..  Tack för mig!

Inlagt 2015-11-21 08:21 | Läst 1154 ggr. | Permalink
Har hängt med dåligt på bloggarna den senaste tiden.
Men nu har jag gått tillbaka och kollat alla dina från Råstasjön.
Många härliga bilder !
Detta är verkligen ett ställe som jag skulle besöka om det låg här i närheten.
Du måste ha haft en hel del på minneskortet när du kom hem :-)
Jag gillar ju hägrarna, tycker dom är så fantastiskt sköna i sina härliga poser.
Kul att se hela episoden när den intar sin lunch.
ing-marie
Svar från ehrsa 2015-11-21 16:44
Hej! Tycker själv att det är svårt att hänga med bland bloggarna, tiden finns inte riktigt.. Har själv i perioder mycket egna bilder att 'ta hand om', vilket är roligt tycker jag, men det tar ganska mycket tid och då är det lätt att halka efter bland bloggarna tycker jag! Jag tror jag hade drygt 1500 bilder på korten (RAW), men jag grovsorterade bort drygt hälften direkt när jag såg dom på datorn, sedan blir det ett antal som försvinner ytterligare i processen senare.. det är det här som tar tid! Att ta bilderna går ju jättefort.. :-) Tack! Ing-Marie.
Hälsn!
Jag känner igen platserna du fotograferat hägrar vid t o m en del grenar där de alltid brukar sitta. Den som fångar fisken stod väl till vänster om den lilla gångbron där man kan gå upp till tennishallen eller? Den näst sista ser ju för härlig ut rakt frami från. Fint ljus du hade när du var där.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2015-11-21 16:53
Hej! Du har helt rätt angående positionen för Hägern som tog firren! Den verkade helt obekymrad av att bli fotad.. Kan tro att det också finns 'favoritplatser' för Hägrarna att stå och hänga, och det var också ett väldigt fint ljus vid en del av de här platserna på eftermiddagen! Tack! Lena.
Hälsn!
Du fick många fina bilder på hägrarna. Jag gillar ljuset på bilderna i börja och slutet. Min moster bodde i Blåkulla ett tag, så ett av de husen har jag varit i!
Hälsningar, Bjarne
Svar från ehrsa 2015-11-21 16:59
Hej! Hägrarna här i Råstasjön vara väldigt tacksamma att fota, jag menar förstås att jag som fotograf var tacksam.. för att det var så lätt att fota dom..! Blåkulla var väl lite 'ökänt' och nedgånget för några årtionden sedan, men jag tror inte att det är så numera, men detta är jag inte säker på.. Tack! Bjarne.
Hälsn!
Det är inte ofta jag ser en häger, tror inte jag sett någon i år i alla fall. De finare bilderna är de som är lite mörkare tycker jag, där de tassar omkring bland rötter och grenar.
Svar från ehrsa 2015-11-21 18:07
Hej! Tycker likadant om bilderna, de mörkare blir liksom extra fina, blir nästan lite 'John Bauer känsla' på något sätt.. Jag tycker det borde finnas en del Hägrar i Hornborgasjön den här årstiden, så länge isen inte lagt sig! Men jag kanske har fel.. Tack! Ingemar.
Hälsn!
Vi har också Hägrar här vid Roskilde, men jag har aldrig fått dem på bilden. Jag har sett en som tog min kompis fisk från dammen i trädgården.
Bild nummer fem är min favorit.
Hälsningar från Erik / DK
Svar från ehrsa 2015-11-25 13:33
Hej! Aj, det var illa med Hägern vid dammen.. men så kan det ju råka bli så klart! Trevligt ändå med dessa stora fåglar som inte heller är så väldigt skygga, ibland tvärtom t.o.m.. Tack! Erik.
Hilsen!
Hurtig blogg det här tänka sig att hägern är
inne i Stockholm...vad skall den där.
Det är en fågel som imponerar på mig.
Stilig reslig som en stork.
Vilken dokumentation du fick till.
Gör en bok av den
Gun-Inger
Svar från ehrsa 2015-11-25 13:38
Hej! Det är ju t.o.m. så att dom häckar ute vid Isbladskärret på Djurgården och det har dom gjort i många årtionden! Jag tror att Hägrar bland många andra arter trivs att hålla till där det också finns en del människor, dom finns ju ofta rätt så nära oss, men man ser dom inte så jätteofta ute i 'obygden', kanske dom uppfattar oss som ofarliga för dom, men också att vi ger ett slags indirekt skydd för dom. Trevliga är dom i alla fall! En bok.. måste nog bli pensionär först.. tiden finns inte! Tack! Gun -Inger.
Hälsn!
Gun-Inger Arvidsson 2015-11-25 18:12
Tack tack för alla dina lärorika svar
Gia