Att spegla det jag gillar.

I brist på Domherrar..

Nu är det Jul och till Julen så hör Domherrar tycker jag.. men dom finns ju inte här! Kanske dom dyker upp när Julen väl är över.. I brist på Julens fågel nummer ett så får man väl ta lite bilder på Steglitser istället, dom är ju lite röda dom också och väl så vackra!

Igår var det vintersolståndet vid 5-tiden på morgonen, och det innebar väl att gårdagen var den kortaste dagen på hela året.. men det råkade bli en solig och vacker dag här i Stockholm, och det bjöds på fina motiv och låga ISOn åtminstone i ett par timmar mitt på dagen här! De här bilderna är tagna igår här i Tantolunden, och någon vinter finns det inga som helst spår av..

Vet inte vad denna stickiga växt heter..

Men dom tycks uppskattas av Steglitser..

När jag sedan lämnade Steglitserna så hörde jag en 'kraxande' Kråka som kom flygande, och då var det det lite irriterande 'Duvhöksvarningskraxandet' som jag hörde, som jag nämnt i en tidigare blogg.. och det stämde även denna gång!

100 meter från Steglitserna så satt den, den unga Duvhöken som brukar ses här..

Sveriges nationalfågel.. lite nyfiken på den 'store'..

Flyget till Bromma, och en Duvhök..

Dags att dra..

Ner i mörkret..

Och där försvann den.. under årets kortaste dag, som ändå bjöd på fina motiv!

Tack för mig!

Inlagt 2015-12-23 23:58 | Läst 3179 ggr. | Permalink
Det är nog de finaste bilder jag sett på steglits. Vad växten heter vet jag inte men det är ju så här man vill se steglitsen. På taggiga buskar där den hämtar sin föda. God Jul !
Sten
Svar från ehrsa 2015-12-24 09:57
Hej! Tack så mycket, det var ett fint omdöme! Steglits är trevliga men lite nervösa, man vet aldrig hur nära man får komma, men ibland går det riktigt bra! En liten smaragd till fågel i vår fauna tycker jag. Och det är som du säger, dom ses ofta helt obekymrade på taggiga buskar och andra växter. Tack, och GOD JUL Sten!
Hälsn!
Fantastiska bilder på Steglitsen Jan, kanske de bästa jag sett någon gång. Högsta betyg till dig för dem! Ha en bra dag.
Svar från ehrsa 2015-12-24 18:33
Hej! Ingemar. Tackar så mycket för det berömmet! Man förvånas att det kan bjudas så fina motiv i fint ljus under årets kortaste dag! Men roligt är det i alla fall.. Även idag Julafton så var det en riktigt fin dag vädermässigt!
Hälsn!
Väldigt fina bilder på steglitsarna. De brukar gilla tistlar och det där är kanske någon förädlad trädgårdsvariant med stora frökapslar. Julafton för en steglits.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2015-12-25 00:03
Hej! Det är någon sorts Tistel som Steglitserna sitter på, så långt har jag kommit.. men jag vet inte riktigt vad dom heter än. Dom är två meter höga en del! Utan Domherrar så duger Steglitser ändå gott.. Tack! Lena.
Hälsn!
Oj då fler så underbart tagna bilder på steglitsen...
Glad du måste vara som även fick se höken igen..
Men du vet var de finns.
Tack för dessa bilder.
Gun-Inger
Svar från ehrsa 2015-12-26 22:33
Hej! Ja, nu har jag sett att dom tycks gilla dessa stora växter som liknar någon slags stor Tistel, så jag ska hålla utkik där lite extra framöver! Höken är alltid spännande att få se, det ökar min puls lite extra när man får syn på den! Dom är kraftfulla på något sätt! Tack! Gun-Inger.
Hälsn!