Att spegla det jag gillar.

Den lille badaren..

Och då är det Strömstaren som jag menar! Hade nöjet att få fota två stycken vid bäckravinen intill Nacka gård, i det bitvis strömmande vattnet mellan Dammtorpsjön och Järlasjön i Nacka för några dagar sen. I det vattenflödet så finns det även en del större partier av mer stillastående vatten, men som ändå aldrig fryser på grund av en viss rörelse i vattnet, det är där dom mestadels håller till. Strömstarar återkommer ofta till samma platser även vintertid innan dom sedan drar norrut när våren kommer.

Här kommer en hel del bilder på årets besök hos Strömstararna där.

Lite 'tuppfäktning' förekom ett par gånger mellan de två individerna, dom är gärna revirhävdande även vintertid.. annars höll den ena individen till söderut och den andra norrut på det ganska lilla vattnet.

Även en Gärdsmyg kunde ses i dunklet..

Tack för mig!

Inlagt 2016-03-05 00:28 | Läst 1023 ggr. | Permalink
Fina bilder du tagit på de små badarna. Får ta mig dit en dag och titta, det är ju promenadavstånd från där jag bor i Kärrtorp. Brukar åka till Nyfors i Tyresö och beskåda dem men det är ju trevligt att se dem på en annan lokal.
Hälsningar
Tommy L
Svar från ehrsa 2016-03-05 10:36
Hej! Vi får byta.. du åker till Nacka gård, så åker jag till Tyresö.. :-) Det var längesedan jag var där! Jag upplever nog att det alla vintrar finns Strömstare mellan Dammtorpssjön och Järlasjön, men jag är inte säker på att det brukar finnas två där, tror inte jag sett det förut men jag har inte haft så bra koll tidigare år, fast förra året såg jag bara en där. Tycker absolut du ska ta dig dit, det blir ett fint ljus där när solen skiner mitt på dagen! Tack! Tommy.
Hälsn!
Många fina bilder på den lille badaren.
En riktigt fin och trevlig fotosejour hade du där.
Svar från ehrsa 2016-03-05 10:37
Hej! Strömstarar är trevliga fåglar att följa, det händer alltid någonting, det är sällan dom bara står still men ändå tillräckligt still för att man ska lyckas fota dom! Det händer också att man kan komma ganska så nära, men det är nog rätt så individuellt, som så mycket annat bland fåglar. Tack! Margareta.
Hälsn!
Jag har ju inte haft nöjet att få se denna Strömstaren ännu. Men jag får njuta av dina bilder. Det känns som man mycket väl skulle kunna följa denna fågel i en eller flera timmar, stämmer det?
Svar från ehrsa 2016-03-05 17:21
Hej! Ingemar. Det är en trevlig fågel att fota, och titta på! Det händer alltid någonting, och man kan ofta komma inom fotoavstånd om man passar på att avancera framåt när den är nere under vattenytan.. Den borde finnas i nån bäck/liten å nära dig också! Ut och spana vid nått rinnande vattendrag innan dom drar norrut nu när våren kommer framöver. Tack!
Hälsn!
Ingemar Svensson 2016-03-05 17:26
Jag tror jag vet vart de finns Jan och jag har varit ute och spanat. Men det var dryga månaden senast och då var det totalt igenfruset, inte en droppe synligt rinnande vatten, och definitivt ingen Strömstare:) Men jag skall återvända det där är ju inga ovanliga fåglar.
Fantastiskt många bra bilder där! Riktigt fint ljus också!
Ha det fint!
Svar från ehrsa 2016-03-05 20:04
Hej! Tack så mycket Mikael! Den här bäckravinen vid Nacka gård bjuder på fint ljus, omgivningarna speglar sig fint i vattnet där, om solen är framme! Kan rekommenderas.
Hälsn!
Så många bilder på samma fågel men den plaskar kul.
Gun-Inger
Svar från ehrsa 2016-03-06 17:18
Hej! Ja, ibland blir det många bilder, absolut! Men det här bloggandet blir också ofta som ett arkiv av de bästa bilderna för mig, och då kan det bli många. Jag går själv ganska ofta tillbaks bland mina äldre bloggar och tittar på bilderna, däremot går jag i stort sett aldrig tillbaks på sparade hårddiskar fulla med ännu mer bilder på samma objekt och tillfälle. Det är också lätt att skicka en länk om en enskild blogg, när man vill delge någon annan vad man har gjort och fotat! Dessutom är det lätt att nå bloggen från vilken dator som helst, var som helst, om jag skulle vilja visa någon några bilder framöver! Jag tror också att jag blir kvar här på Fotosidan under lång tid framöver tills hälsan sviker, och när så sker så bryr jag mig inte om vad som händer med min blogg.. Tills dess får bloggen vara mitt 'aktiva arkiv'! Strömstaren är en väldigt trevlig fågel! Det är kul med fåglar som kommer hit när det blir vinter.. hur många fåglar gör det? De flesta fåglar flyr Sverige när det blir vinter! Tack! Gun-Inger.
Hälsn!
Gun-Inger Arvidsson 2016-03-06 23:27
Det har du så rätt i ...jag har därför massor med bilder i album
så finns de där om min extradisk går i sönder för jag har enbart
bilder på familjen i molnet.
Det är ett bra sätt veta vad man har här på FS.
Jag lägger in alla bilder till mina bloggar som ett register så jag fort
kan se vad jag har om jag vill ha en bild i all hast.
Jag har suttit länge nu med filfabrikens häfte och blev så intresserad
så jag skall fråga mannen som kan allt så jag får veta mer.
sov gott
Gun-Inger