Att spegla det jag gillar.

Vissa gillar att sola och bada i 'flock'..

När det var som varmast för några dagar sedan så var folklivet i och kring Årstaviken minst sagt livligt.. och kanske nästan 'fullbesatt'! Det är nog 5 år sedan jag badade här vid Tantobadet senast.. trots att det bara är 200 meter dit.. föredrar att istället sätta mig på cykeln och cykla knappt 2 mil till Erstaviksbadet bortom Hellasgården, för att istället bada där..

Verkar fullsatt på 'Loopen' borta vid Liljeholmsbron..

Vid Liljeholmskajen..

Tack för mig!

Inlagt 2016-07-30 22:48 | Läst 2358 ggr. | Permalink
Visst är det häftigt med en sommar värd namnet - nåt som bara återfinns i minnenas katalog annars.
//GöranR
Svar från ehrsa 2016-07-30 23:06
Hej! Visst är det så! Lite därför som jag fotade och skrev denna blogg, den får ligga här och påminna mig om hur fint det faktiskt var den här sommaren, för det har den ju varit hittills! Även juni när jag var ledig så var det fint! Tack! Göran.
Hälsn!
Jo, även jag föredrog Erstavik när jag bodde i Stockholm. Men det är rätt läckert att det finns ett fint Mälarbad mitt i stan. En gång fanns ju ett flytande badhus vid Norrmälarstrand. Men jag tror de tagit bort det.
Svar från ehrsa 2016-07-31 21:36
Hej! Ja, visst är det trevligt att det här badet vid Tanto finns, det har blivit väldigt populärt! Och det finns ju rätt stora gräsytor precis bredvid, dessutom med eftermiddagssol! Men som sagt, Erstaviksbadet 'drar' lite mer när det är badväder tycker jag! Kul att du också var där på den tiden du bodde i Stockholm! Och det stämmer angående att det fanns ett 'kallbadhus' i Riddarfjärden förr i tiden, tror mig ha sett svartvita bilder på det badet.. Tack för info Ernst Göran!
Hälsn!
Härligt att se trots allt, även om jag själv föredrar en kobbe i skärgården, helst för mig själv!
Svar från ehrsa 2016-07-31 21:45
Håller med, en 'kobbe i skärgården' är att föredra.. helt klart! Får se om jag kan få till detta nu i augusti.. För mig är det väder, ork, och en del logistik som måste samverka för att det ska ske.. 'fönstret' är tyvärr litet för det! Tack! Lena.
Hälsn!
Ja, verkligen! Näst sista bilden är ju nästan sjuk, men mycket bra samtidigt! Jag förstår att du tar dig till vackra Erstaviksbadet istället. Jag har varit på platsen, om än inte badat där (än).
Hälsningar, Bjarne
Svar från ehrsa 2016-08-02 21:53
Hej! Ja, visst är det finare vid Erstaviksbadet.. :-) Minns att du promenerade förbi där när du gick från Solsidan in till stan.. ingen dålig sträcka! Men det är också en fin sträcka! Tack! Bjarne.
Hälsn!