Att spegla det jag gillar.

Visst händer det saker..

När man rör sig vid Slussen genom att cykla eller promenera, så ser man inte vad som försiggår bakom det höga plank eller den likaså höga väven som ihop med staketet döljer allt som försiggår, och som har gjort så en tid.. Idag när jag promenerade förbi där från Djurgårdsfärjan mot Hornsgatan, vilket är väldigt enkelt idag, faktiskt enklare än tidigare.. så provade jag att hålla upp kameran över staketet (jag når precis) och ta en del bilder på måfå! Jag blev faktiskt överraskad över hur mycket man faktiskt redan har rivit! Detta såg jag först hemma vid datorn..

Slussen just idag..

Karl Johan slussen tycks vara 'fylld' av någon ponton..

Och vid korsningen Götgatan / Hornsgatan är trängseln av cyklister som vanligt massiv..

Sen gick jag Hornsgatan hem..     Tack för mig!

Inlagt 2016-08-30 22:00 | Läst 2389 ggr. | Permalink
Andra gången ikväll som jag ser bilder från rivningen. (Varför har jag inte kommit på det, att stanna och sträcka på armarna?) Sista bilden har ett fint ljus. Det måste vara nåt som reflekterar solljuset. Alla är så ljusa trots motljuset.
(den andra Slussenrivningen såg jag på FB, Patrick Miller, mycket speciell o bra)
Svar från ehrsa 2016-08-31 10:06
Hej! Ja, jag kom på det 'där och då' att sträcka armen upp så mycket det går, då når jag precis.. Har irriterat mig på att dom har 'sitt' staket så högt att man inte ser någonting när man annars går förbi där! Och det har hänt väldigt mycket sedan jag kunde se det här området senast! Kände att jag behövde få veta vad som händer där.. Bäst är nog att fota med ett telezoom från 'Gondolen' vid Katarinahissen. Bilderna kan nog ha lite av 'HDR' över sig, fick dra en del i spakarna för att lätta på ganska mörka områden.. Tack! Gunnar.
Hälsn!
Läste och tittade på din blogg i går kväll men var för trött att skriva en kommentar.
Men det ser väldigt tråkigt ut vid Slussenområdet nu och dina bilder förmedlar verkligheten så. Det är sju år sedan jag gick här och då såg Slussen ut så här lite grand från ovan: http://www.fotosidan.se/gallery/viewpic/246772/1836845.htm
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2016-08-31 23:14
Hej! Ja inte tror jag det blir några vackra bilder på Slussen de kommande åren.. Däremot tror jag det kan bli fint när allt är klart om flera år! Den 'gamla' Slussen var ju inte så rolig direkt även om många ville ha kvar den, men det är mycket som behöver förändras jämfört med den 'gamla' Slussen! Bl.a. måste vattenföringen/tömningen av Mälaren kunna utökas mycket mer än tidigare! Eventuella klimatförändringar kan ge regnmängder som nuvarande vattensystem inte klarar av.. För några år sen var det bara nån decimeter ifrån att T-banan i Gamla Stan skulle börja vattenfyllas, likaså kulvertar med kablar och annat.. Tack! Stig.
Hälsn!