Att spegla det jag gillar.

Dagarna efter 'snösmockan'.. Del 2.

Den här bloggen är en direkt fortsättning på denna blogg: http://www.fotosidan.se/blogs/ogonblicksstunder/dagarna-efter-snosmockan.htm

Därför blir det inte så mycket text här..

Här kom som sagts i förra bloggen en 'vuxen' Duvhök flygandes mot norr, rakt över mitt huvud..

Så fanns ju också de 'vanliga' fåglarna här, de som alltid syns.. och är fina de med..

En annan 'vanlig' fågel här är Nötskrikan, den ses alla årstider..

Sedan kom det ännu en Duvhök.. en ungfågel med sina 'längsgående' ränder som flög söderut, i sakta mak..

Nere vid Årstaviken finns 'siskorna' kvar, både Gråsiskor och Grönsiskor.. och då är det i Alträden som de sågs.

Lite nervösa som vanligt..    och där försvann dom..

Nere vid stranden var det många som promenerade i det fina vädret..

Ute på viken låg en liten flock med Vigg..

Nedanför Eriksdal låg det några änder i det fina eftermiddagsljuset..

Där fanns även andra fåglar.. denna rygg känner man igen..

Sen blev det en fika på badet, innan jag började gå hemåt i det begynnande mörkret..

När denna blogg läggs ut så är nog 99% av all snö försvunnen här.. det gick väldigt fort!  Tack för mig!

Inlagt 2016-11-19 21:51 | Läst 2908 ggr. | Permalink
Fina bilder. Roligt med bilderna på duvhöken. fastnade för den första och som bonus fick jag resten. Bilden på anden i det röda vattnet gillade jag lite extra också... Men vilken fågel var det man kände igen ;-)
Svar från ehrsa 2016-11-19 22:22
Hej! Tack så mycket Ingela! Hade mycket tur som råkade få två Duvhökar på samma dag.. både gammal och ung, det har nog inte hänt förut vad jag minns.. Det röda i vattnet är Eriksdalsbadets fasad som i det sena eftermiddagsljuset speglades i vattnet här.. Jo, en Gråhägers rygg var det som jag kände igen, redan på håll..
Hälsn!
Gillar talgoxen med de gula löven, fint komponerad. Hägern ser frusen ut, du får bjuda den på en matbit så den klarar dagen. Trevligt med bilder på människor också tycker jag.
Sten
Svar från ehrsa 2016-11-19 22:26
Hej! Den här Talgoxen blev ovanligt bra, det håller jag med om! Den bjöd på fina 'poser' mest hela tiden, jag tror ljuset dessutom var precis lagom starkt, det blir väl så den här årstiden, när solen är framme.. De här Ekbladen blev väldigt fint de också! En hel del träd har haft kvar sina löv länge den här hösten, har jag märkt. Tack! Sten.
Hälsn!
Som vanligt en trevlig blandning, men jag fastnade för en ovanlig bild kommande från dig, personen som sitter ute och läser i solskenet. En människa som tar vara på sin tid.
Svar från ehrsa 2016-11-19 23:23
Hej! Stefan. Å, vilken bra tolkning av den bilden! Det var så jag kände det också.. Jag hade redan gått förbi henne, när jag insåg att jag måste försöka få en bild på henne där på bänken, i det fina snölandskapet.. så jag fick vända och gå tillbaks, och sedan vända igen för att försöka fånga motivet med ett 'höftskott' med mitt 200-500 mm zoom, och det blev ganska hyfsat, men fokus satt ändå inte fullt ut.. Fast det var riktigt varmt och fint i solen, så det var nog skönt där! Tack! Stefan.
Hälsn!
Trevlig blandning av fågelbilder och promenerande människor. Bilden av Nötskrikan väcker minnen till liv 2004 tog jag några bilder på en Nötskrika med min första digitalkamera Olympus 720 C-UZ den hade slagit sig ned på ett fågelbord som jag hade i trädgården. Se bifogad länk. http://www.fotosidan.se/gallery/viewpic/153402/1154618.htm

Nu har jag tänkt skaffa en fröautomat och placera den och lite talgbollar för att locka till lite småfåglar igen.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2016-11-21 22:20
Hej! Det var verkligen en fin dag här i 'stan', med bra utdelning vad gäller motiv! Jag tycker det är trevligt att skildra en 'vanlig' promenad som den kan se ut för mig, och just den här dagen fanns det ovanligt mycket att fota.. Din bild på Nötskrikan var också fin! Tycker det är en trevlig fågel som åtminstone här kan vara väldigt orädd! Ute i den 'riktiga' skogen känns däremot Nötskrikorna betydligt mer skygg.. som jag har upplevt! Tack! Stig.
Hälsn!
Fina bilder och den på läsande kvinnan ser så rogivande ut i det fina vädret!
Svar från ehrsa 2016-11-20 23:33
Instämmer till fullo, hade först råkat gå förbi kvinnan som satt och läste, så jag vände och gick tillbaks lite, och vände igen och tog ett 'höftskott' medans jag själv promenerade.. det gick rätt så bra trots allt! Jag insåg att det borde finnas en 'bild' där.. Tack! Dan.
Hälsn!
Jag tycker det var synd att snön försvann. När röjningen var avklarad hade den gärna fått ligga kvar för min del. Några minusgrader och vitt på backen hade passat mej perfekt. Nu är vi tillbaka i det mörka grå. Gräsänderna i eftermiddagsljuset gillar jag verkligen i detta inlägg och den fina talgoxen i solen. Ibland är det de vanligaset fåglarna som går hem.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2016-11-20 23:49
Hej! Jag tycker också att den vackra snön borde ha kunnat få ligga kvar lite längre.. allt är ju borta nu, och det är lika otroligt som det var när det rekordsnöade så intensivt den där onsdagen! Man säger ju att klimatförändringar kommer leda till 'häftigare och intensivare' väder här i Sverige framöver, kanske detta var ett tecken på det.. Håller med dig, man får inte glömma våra 'vardagsfåglar' det är ju dom man mestadels ser och kan glädjas åt..! Hörde faktiskt en Koltrast sjunga en hel del av sin 'vårsång' för en vecka sen, 06:00 i Gubbängen.. sånt blir man glad av, även om den egentligen var lite knäpp.. Det fina ljuset med Gräsänderna var en spegling av solens ljus från Eriksdalsbadets fasad. Tack! Lena.
Hälsn!
Vilka fina fågelbilder Höken är fin häger och de andra bilderna Ha en fin söndagskväll :) // Gert
Svar från ehrsa 2016-11-20 23:53
Hej! Tack så mycket Gert! Ibland har man lite extra tur när man bara är ute och promenerar, precis så var det den här soliga dagen! Det fanns mycket att njuta av!
Hälsn!
Fascinerande bra bilder på fågellivet. Härligt att se!
Svar från ehrsa 2016-11-21 10:17
Hej! Tack! Mikael. Ibland 'stämmer' det bara.. Tror att det fina vädret efter tidigare snökaos även lockade fram en del fåglar.. Fint var det i alla fall!
Hälsn!
Fina bilder Jan. Duvhökarna och övriga fåglar. Nötskrikan är väl inte så lätt att få på bild. En vaksam kråkfågel.
/ Bengt
Svar från ehrsa 2016-11-21 10:21
Hej! Tack! Bengt. Tänk vad fort vädret kan förändras.. Först en halvmeter snö under en dag, och sedan är allt borta igen inom en vecka.. 'Ur led är tiden', som någon har sagt.. Nötskrikorna som man ser uppe i lunden känns faktiskt väldigt toleranta mot människor, tror att dom är så vana vid människor att dom blivit tämligen orädda här, däremot ute i en 'riktig' skog brukar det vara svårt att komma nära dom upplever jag.
Hälsn!
Kan inte vara många stockholmare som ser så många fåglar på sina stadspromenader som du gör Jan. Och duvhöksbilderna är minst sagt njutbara!/ Björn T
Svar från ehrsa 2016-11-21 10:36
Hej! 'Man' har lärt sig var man ska titta för att se lite extra med fågel här, det är ofta man ser de olika arterna hålla till på ungefär samma platser här, dom är ungefär som vi människor, vanedjur helt enkelt! Men det är trevligt! Och titt som tätt händer också något extra, som de bägge Duvhökarna som kom flygandes.. Sånt är extra fint att få se! Tack! Björn.
Hälsn!
Som vanligt fina fågelbilder och den här gången också mycket annat sevärt. Den där taggiga kvisten med vattendropparna har något speciellt!
Svar från ehrsa 2016-11-21 22:09
Hej Tack! Sture. Det finns verkligen mycket motiv av alla de sorter en så här fin dag! Gäller att inte ha för bråttom så man missar dom..
Hälsn!