Att spegla det jag gillar.

Man prickar av..

Känns nästan så vad gäller vårtecknen.. Rent praktiskt så prickar jag inte av några vårtecken, men i mitt sinne känns det nästan så.. och det finns nått 'vällustigt' över det hela! Det känns helt enkelt rätt bra att se att naturen är sig lik ännu en vår till, i alla fall.. Fotat med 200 - 500 mm.

För några dagar sedan sågs dessa myror.. det är inte så tidigt men ändå mina första.. nära Kaknäs på Djurgården.

Och igår såg jag den första Humlan, den var av största 'sort' och fick syn på mina nyplanterade Penséer, imponerande hur snabba dom är att hitta dessa blommor på min balkong, 8 våningar upp..

Idag besökte jag skogarna bortom Hellasgården i Nacka, och även där fanns det 'nya' vårtecken! Knappt synlig här..

Min första Citronfjäril..

Och som vanligt de senaste dagarna så är det Rödhakarna som dominerar med sin vårsång..

Den enda konkurrenten vad gäller sång är Bofink..

Det må vara vår och +10° i luften men närheten till vintern finns ändå där..

Tack för mig!

Inlagt 2018-04-12 20:33 | Läst 1001 ggr. | Permalink
Suveränt fina bilder som vanligt. Toppen bilder på humlan och rödhaken. Gillar myror och har även jag svårt att låta bli att fota dom.Tog några bilder när jag var nere vid Kvismaren men dom blev inte bra. Fick för kort skärpedjup.
Sten
Svar från ehrsa 2018-04-13 11:04
Hej! Visst blir man glad när man ser dessa 'vårmarkörer'! En stor Humla ger samma fina känsla som när man ser första Sädesärlan.. speciellt när första Humlan dyker upp på den egna lilla balkongen! Naturen imponerar återigen! Såg också att flera av mina bilder på myrorna hade lite för kort skärpedjup.. de här var ändå de bästa av dom jag tog, men även dom kunde gärna ha haft lite bättre skärpedjup.. Tack! Sten.
Hälsn!
Härligt härligt! Bara sett nässelfjärilen hemma, citronfjärilen är så fin. Blev fina färger på rödhakebilderna.
Svar från ehrsa 2018-04-13 11:11
Hej! Man blir glad när första fjärilen dyker upp! Citronfjärilen är nog oftast den första fjäril som jag ser, men även Nässelfjäril är ibland den första även för mig! Och Rödhaken gäller det att passa på att fota nu när dom visar upp sig bra, snart kryper dom in i buskarna igen.. Känns som jag 'bockat av' många 'vårmarkörer' nu.. Det är nog egentligen 'bara' sångarna och lite svalor och sist Tornseglarna som kommer exakt 20:e maj här, som är kvar för mig.. sen kan man slappna av och låta kameran vila lite.. :-) Tack! Stefan.
Hälsn!
Så jättefina bilder och hur har du lyckats med rödhaken. Här har den spelat hela dagen, flera är det. Men jag ser dem inte. Hmmmmm
Fjärilar och humlor hoppas jag väntar ett tag för här är nog mest snö men det känns lite somrigt att se dina bilder.
/Lena
Svar från ehrsa 2018-04-13 11:21
Hej! Tack så jättemycket Lena! Ja, Rödhakarna har bjudit riktigt fint på sig senaste tiden! Tror att det varit ett överskott på 'hakar' här, individer som egentligen är på väg norrut men passat på att sjunga och visa upp sig lite extra! Så jag har inte gjort något mer än att smyga lite mot någon sjungande Rödhake, och oftast har den suttit och exponerat sig fint i några minuter medans den sjunger, gärna i fint ljus dessutom! Den vill synas precis som den 'sångartist' den vill vara.. :-) Fjärilar och humlor känns också som en sån där lite extra fin 'vårmarkör' som man lägger märke till lite extra när dom dyker upp! När första Humlan dessutom ses på den egna balkongen, då blir det lite 'extra' fint med det vårtecknet! Gissar att det kommer att 'explodera' av vårtecken uppe hos dig och Ing-Marie under kommande varma vårvecka! Ta ledigt och ladda kamerabatterierna!!
Hälsn!
Härliga vårbilder!
Svar från ehrsa 2018-04-13 11:23
Hej! Ja, nu är våren här på riktigt! Både mycket sol, och kommande vecka lär bli riktigt varm dessutom! Vi kanske blir 'kompenserade' nu för den kalla och utdragna vintern.. hoppas det! Tack! Dan.
Hälsn!
Det är ju något speciellt med våren och då bockar man nog gärna av, åtminstone mentalt, när olika saker händer i nature. Är man fotograf blir det också många bilder, den typen av bilder som man tar varje år. Här visar du en fin vårkavalkad. Sjungande rödhake kan man ju inte motstå och inte bofinken heller eller första fjärilen och humlorna som dyker upp.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2018-04-13 11:32
Hej! Lena. Visst är det så, vi har nog också våra egna 'vårmarkörer' som vi gärna vill se första gången varje vår.. vad gäller fåglar så är Sädesärlan den senaste av dessa markörer för mig, sedan är det första fjärilen och första Humlan, kul också att första Humlan sågs på min balkong! Det hade jag inte förväntat mig.. Gäller att passa på med Rödhakarna nu, dom visar upp sig fint! Annars är det nu de första sångarna och svalorna och sist men inte minst de första Tornseglarna som kommer hit den 20:e maj som är kvar att vänta på.. sen är 'allt' över, alla har kommit! Då först kan man slappna av.. :-) Tack!
Hälsn!
Nu önskade man att det hjälpte med att hälla lite bromsolja i klockorna :-)
Men man får väl njuta mycket det går.
Härliga hoppfulla bilder !
Myrbilderna blev verkligen läckra och rödhakarna kan man aldrig se sig mätt på.
ing-marie
Svar från ehrsa 2018-04-13 17:14
Hej! Ja, nån 'tidsstoppare' önskar man att det fanns nu, det kommer gå väldigt fort med allt i naturen framöver, eftersom allt är försenat..! Jag tror det bästa är att ta några dagar ledigt, tror det kan bromsa upp tiden lite.. Nästa vecka ska det ju bli rejält varmt dessutom, gissar att det kan bli väldigt vackert på många ställen, kanske speciellt där det finns strömmande vatten, med all snösmältning som sätter fart.. Håller med om Rödhakarna, det kan aldrig bli för mycket, samma som med Sidensvansar.. :-) Tack! Ing-Marie.
Hälsn!
Fina bilder Jan! Härligt att se humlor. Tycker vi haft lite ont av dem sista somrarna.
Vackert ljus på rödhaken. Såg själv första fjärilen häromdagen. En citronfjäril.
Härlig tid framöver nu.

MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2018-04-13 22:05
Hej! Tack så mycket Johnny! Det finns mycket man gläds åt den här årstiden.. Varje nytt vårtecken känns speciellt i sig, även om det är högst 'vanliga' arter! Humlan på min balkong gladde mig mycket, imponerande hur bra dom är på att hitta en blomma även här.. Humlan måste ju ha varit rätt så nyvaken! Kanske insekter och växtligheten är lite bättre tajmade mot varann i år än vad de var förra året, då var det problem med pollineringen har jag hört.. här i Tanto var det också ovanligt lite med äpplen förra året, och därmed också dåligt med Sidensvansar nu i vinter, även om jag såg några få.. men allt hänger ihop!
Hälsn!
Inte fel med mental avprickning! Rödhakebilderna är något extra för mig, riktigt snygga. Oj så mycket myror!
Hälsningar, Bjarne
Svar från ehrsa 2018-04-14 10:55
Hej! Visst är det lite så, man vill liksom bocka av de 'vanliga vårprimörerna' varje år.. känns bra på något sätt! I år har det varit väldigt mycket Rödhakar nu under en tid, tror dom blivit lite ihopklumpade på sin väg norrut, nu när våren blivit så sen! Men fina är dom! Senast i morse fick jag åter bra bilder på en Rödhake här i Tantolunden, 100 m. från mig under min morgonpromenad innan frukost.. Tack! Bjarne.
Hälsn!
Trevliga bilder, härligt att se att naturen har vaknat till liv nu med myror och humlor och fjärilar.
Fina bilder på rödhaken :)
Mvh
Fredrik
Svar från ehrsa 2018-04-16 10:31
Hej! Visst blir man glad för varje nytt vårtecken som man upptäcker! Det inger hopp på något sätt.. Känns som det är ovanligt mycket med Rödhakar i år, kanske att dom har klumpat ihop sig till en stor våg av dom som nu väller in över landet.. kanske försenade av den sena våren? Tack så mycket! Fredrik.
Hälsn!