Att spegla det jag gillar.

Lite mer från mina senaste morgonpromenader..

Trevligt sätt att möta dagen på, en timmes morgonpromenad i fint väder runt 'lilla' delen av Årstaviken här i Stockholm. Och det känns som det ofta lönar sig att ta med kameran.. Motiv finns det och ljuset är ofta bra! Fotat med 80 - 400 mm.

Ett kraftigt stålstaket kan också vara rätt så vackert i morgonsol..

På andra sidan Liljeholmsbron finns några träd..

Längst in mot Liljeholmskajen låg vikens sista is.. den försvann under dagen!

Vid sista delen av Liljeholmskajen höll betongarna på med sitt.. redan vid sju på morgonen..

I den lilla skogen på Årstasidan var även Hacke i full gång..

Duvhökens bo.. till höger om Tallen.. när löven slagit ut så ser man inte boet längre..

I Tantolunden fanns det ett par Koltrastar som turades om att bada lite..

Och Rödhakarna exponerar sig fortfarande fint här i Tantolunden..

Min senaste 'vårfågel' blev denna Strandskata som flög runt över viken och lät sitt höga läte ljuda idag.. Det är ju egentligen en skärgårdsfågel men brukar dyka upp här var je år och häckar troligen också!

Kanske den häckar på taket här..

Tack för mig!

Inlagt 2018-04-19 19:44 | Läst 707 ggr. | Permalink
När jag jobbade på Gävle godsbangård häckade strandskatan mellan spåren, trotts livlig tågtrafik. Det gjorde den i flera år men när det tog slut häckade dom uppe på taket till lokstallet. Så dom kan välja udda platser.
Sten
Svar från ehrsa 2018-04-19 21:42
Hej! Intressant! Lustigt att dom är så anpassningsbara! Vet inte om du varit ner till Ottenby på våren, men där brukar Strandskator häcka i den låga slänten vid den smala vägen ner till fyren där, och dom ligger kvar fast man bara passerar 1 meter ifrån.. Minns att jag tog en del analoga bilder på dom just där, från bilen. Dom är ju väldigt vackra! Förmodligen så är det på nått av taken här som dom häckar.. Spännande att få se och höra dom även i 'staden' så här! Jag har sett och hört dom även från min lägenhet ibland.. Tack! Sten.
Hälsn!
Strandskator kan dyka upp på märkliga platser, de hörs lång väg. Annars trevlig mix av stad och land.
Svar från ehrsa 2018-04-19 21:46
Hej! Kan bara hålla med, man förvånas att dom som man förknippar med skärgård eller havets stränder även trivs och vill häcka här straxt utanför tullarna.. Och dom hörs verkligen.. Lätet skär som en kniv genom luften.. Min första vadare för året i alla fall.. det är inte helt ovanligt att det just är en Strandskata som blir det! Tack! Stefan.
Hälsn!
Dom där två första gillar jag extra, spännande form o färg! Med vänlig hälsning, LO
Svar från ehrsa 2018-04-19 21:50
Hej! Visst är staketet fint! Det är en rejäl stålkonstruktion som dessutom är lite högre än 'normala' staket. Det hägnar in en annars öppen innergård till ett äldreboende här nere vid Hornstull. Tack! LO.
Hälsn!
Hej Jan.
Det var et rødt trækplaster, der ville noget - super og godt set.
Dine fuglebilleder gillas som vanligt.
Mvh. Erik.
Svar från ehrsa 2018-04-20 11:44
Hej! Tack! Erik. Det fina och kraftiga staketet blev extra vackert i morgonsolen, en riktig 'färgklick'! Ha en trevlig helg!
Hilsen!
Fina bilder på strandskatan! Intressant att de kommer inåt land och häckar. Såg en med unge vid stranden ute på Gräsö förrförra året. Hade precis skaffat kamera då så bilderna blev inget att hurra över.

MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2018-04-20 17:49
Hej! Känns rätt bra att Strandskatorna trivs även här inne i 'stan'! Gillar att höra deras skarpa läte så här på våren! Har sett dom gå nere vid de stora gräsytorna här nedanför Tantoberget. Det dom brukar äta då är oftast myror, detta har jag sett när jag var barn, då kom dom ofta till en sandig fotbollsplan där man kunde se att dom hittade myror, jag tror det var mindre svartmyror som hade sina bon där.. I ytterskärgården har jag också sett en hel del ungar genom åren.. Tack! Johnny.
Hälsn!