Att spegla det jag gillar.

Och vi stressar på..

Satte mig ner på en bänk vid Årstavikens strand en gång i våras.. och man slås över hur bråttom vi ofta har.. även här..   Fotat med 50 mm.

1/4000 sek. då gick det att frysa folk i steget..

Vissa ska både löpträna, facebooka, och lufta barnet.. allt på en gång! Ska det vara så..

1/8 sek. räcker inte riktigt för att folk ska fastna helt på bild.. det blir bara vissa delar..

Som skuggfigurer..

Mobilen fastnade..

Delvis utsuddade ur tillvaron..

Tack för mig!

Inlagt 2018-06-05 13:27 | Läst 889 ggr. | Permalink
Vilka häftiga skuggfigurer du fotat, de förmedlar både fart och stress!
Svar från ehrsa 2018-06-05 19:59
Hej! Blir nog mer stressad av bilderna nu, än när jag satt där och då.. :-) Tack! Anne-Sophie.
Hälsn!
Bra illustrationer på vårt stressade samhälle. Man måste hinna med allt och även vara lite trendig.
Sten
Svar från ehrsa 2018-06-05 20:02
Hej! Ja, det gäller att hinna med allt.. helst redan igår eller i förrgår.. :-) Är glad att jag inte är en 'facebookare'.. dom verkar stressa mest! Tack! Sten.
Hälsn!
På något sätt kan du sitta där och i bild antingen frysa tiden, eller skynda på den, spännande tanke att ha en kamera med de egenskaperna om den fanns. Men slutartiderna ger ju intrycket helt klart. Själv har jag aldrig förstått varför man skall snabba på mot döden, det är ju dit vi skall till sist. Gör jag det själv brukar det vara ett symtom på en blodtryksförhöjning, och en bloodtryckssänkande tablett behövs. Har tyvärr ett blodtryck som kan svänga rätt kraftigt, och stressnivån med det.
Svar från ehrsa 2018-06-05 20:09
Hej! Kameran är väl egentligen den enda maskin som faktiskt kan 'frysa tiden'.. stoppa ögonblicken, som annars bara försvinner för gott.. Men är motivet i rörelse så gäller det att ha rätt slutartid, annars blir 'ögonblicket' utsmetat och kanske inte ens syns.. När man är ung tror man att man är odödlig.. med tiden kommer insikten att man inte är det.. och får då ofta en ökad förmåga att uppskatta lugnet.. Tack! Stefan.
Hälsn!
Roliga bilder, kanske går det att använda i någon vetenskap.
Svar från ehrsa 2018-06-05 20:11
Hej! He he, 'pseudovetenskap' kanske.. :-) Kameran är rätt bra på att skildra stress i alla fall.. Tack! Peter.
Hälsn!
Hej Jan - det var en sjov ide - gillas.
Mvh. Erik.
Svar från ehrsa 2018-06-05 20:20
Hej! Ja, man måste experimentera lite ibland.. :-) Kameran är bra på att kunna skildra stress.. kanske mer än det kändes i verkligheten där och då! Tack så mycket Erik!
Hilsen!
Intressanta bilder. De passar bra in temat.
Håller med nog stressar vi mycket i onödan.

MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2018-06-05 20:24
Hej! Ja visst stressar vi för mycket, absolut! Men det fungerar en tid.. sen går vi in i väggen, och kanske förstår sammanhangen bättre.. Det gäller att ha en fin och lugn fritid, om möjligt.. gärna nära naturen då kommer man orka med tillvaron lite bättre.. garanterat! Ja du vet.. Tack! Johnny.
Hälsn!
Vilken kontrast mellan slutartiderna! De med lång tid förmedlar stressandet extra bra.
Hälsningar, Bjarne
Svar från ehrsa 2018-06-05 20:29
Hej! Ja, det är knappt att folk ens kommer med i bilden med 1/8 sek.. för att dom har så bråttom.. hade dom stått helt still så hade dom varit knivskarpa! 1/8 sek är väl inte så långsamt egentligen.. Tack så mycket Bjarne!
Hälsn!
Så läckert det blev med de långa slutartiderna. Känns passande i dagens samhälle, i synnerhet i en storstad.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2018-06-05 20:32
Hej! Ja, stressen finns där.. hela tiden! En kamera kan ju verkligen skildra den bra dessutom! Men jag blir nog mer stressad av bilderna nu än jag kände där och då.. :-) Tack! Lena.
Hälsn!
Både dom korta och dom långa slutartiderna blev bra bilder, fast på helt olika sätt! Men att löpträna, kolla mobilen och ta barnet på promenad känns lite som ett svek, mot barnet men också mot henne själv, träning ska ju ge möjlighet att koppla av, kopplar ur en stund, tycker åtminstone jag. Hälsningar/ Björn T
Svar från ehrsa 2018-06-05 21:55
Hej! Delar din uppfattning helt! Kvinnan som sprang med sin barnvagn och samtidigt har mobilen i ena näven kanske ändå hade full koll..? Hon kanske bara valde skön musik att lyssna till medans hon sprang, samtidigt som barnet sov i vagnen.. men man tolkar gärna in det 'värsta'.. att hon är mer intresserad av 'facebook' eller annat på internet, än barnet i vagnen.. Tack så mycket Björn!
Hälsn!
Kul bildserie med dimfigurer som stressar framför din kamera.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2018-06-06 11:05
Hej! Ja, det blev mer 'stressrelaterade' bilder än vad jag tänkte just där och då, känns som kameran förstärkte det hela en del.. Man kan använda kameran till mycket.. Tack så mycket Stig! Ha det så bra idag på 'nationaldagen'!
Hälsn!