Att spegla det jag gillar.

Hägrar i lite stilstudie..

Besökte Isbladskärret på Djurgården för ett par dagar sen, och fick chans till fina närbilder på Hägrar som kom och landade alldeles framför mig i den större av de få vattenspeglar som finns där nu. Ljuset var ett helt perfekt snett motljus, så mycket bättre blir det nog inte.. Ni som inte gillar fågelbilder, och kanske också tycker bilderna är för skarpa.. får väl titta utan glasögon eller blurra skärmen på något sätt, eller kanske hoppa över den här bloggen helt enkelt! Var rädd om ögonen.. Fotat med 80-400 mm.

Dom blir väldigt fina vid landning..  Gracilt..

Inget stort byte..

Inget byte..

Tofsviporna gillar inte riktigt Hägrarna..

Tack för mig!

Inlagt 2018-06-12 19:16 | Läst 981 ggr. | Permalink
Väldigt fina bilder och fantastiskt ljus. Provade utan glasögon men bilderna var till sin fördel med glasögon.
/Janne
Svar från ehrsa 2018-06-13 12:13
Hej! Dom bjöd verkligen på fina fotomöjligheter dessa Hägrar! Sen råkade ljuset ligga helt rätt dessutom, då är det roligt att fota.. :-) Tack! Janne.
Hälsn!
Hej,
Det var en fin story om en häger. Hen är nog hungrig.
Ha det gott
Bob
Svar från ehrsa 2018-06-13 12:14
Hägrarna här var extra fina i det här ljuset, och att dom kom flygande och landade straxt intill var väldigt trevligt! Tack! Bob.
Hälsn!
Fin bildsvit på häger och den lilla tuffa tofsvipan! Inga problem med ögonen här! Ha det bra!
Svar från ehrsa 2018-06-13 12:18
Hej! Här hade jag tur, att både ljuset var rätt och Hägrarna samtidigt visade upp sig fint var en bonus! Det låga vattenståndet gjorde att Hägrarna kunde gå runt där, det brukar dom inte kunna göra när vattenståndet är normalt.. då ser man dom betydligt längre bort! Tack! Yvonne.
Hälsn!
Otroligt fin bildsvit på den hägern och ljuset är som du säger verkligen vackert. Läckert!/ Björn T
Svar från ehrsa 2018-06-13 12:21
Hej! Hade tur här, både med ljuset och att Hägrarna kunde promenera i det låga vattenståndet! Normalt så står Hägrarna längre bort för att vattnet är för djupt.. Skarpare än så här får inte jag.. Tack! Björn.
Hälsn!
Snyggt och stiligt fångade bilder! Hägrarna är ömsom graciösa, ömsom dråpligt roliga och vissa frysta ögonblick får mej att skratta!
Svar från ehrsa 2018-06-13 12:24
Hej! Jag tror att Hägrarna är nog bland de mest fotogeniska fåglar vi har! Dom kan verkligen se ut lite hur som helst och verkar väldigt 'uttrycksfulla'.. lite som vi människor.. :-) Tack! Anne-Sophie.
Hälsn!
Snyggt Jan!

Fint ljus på många av bilderna.

Daniel
Svar från ehrsa 2018-06-13 12:27
Hej! Ibland stämmer allt.. ja du vet! Ljuset ligger rätt och Hägrarna var extra 'bjussiga'.. då är det kul! Normalt så är det högre vattenstånd här, och då är Hägrarna längre bort.. Men nu är det torka.. Tack så mycket Daniel!
Hälsn!
Fina bilder och riktigt skarpa, finns många guldkorn här. Du måste ha fått en bra plats som fått en sådan fin serie, kanske är de mer vana till människor i storstaden
Svar från ehrsa 2018-06-13 12:32
Hej! Här är Hägrarna sällan rädda för människor, dom kan ibland stå 5 meter ifrån dig, oberörda.. Själv stod jag på en byggd 'obs brygga' som går ut i vattnet där, Hägrarna kom flygande och landade straxt intill.. Tack! Peter.
Hälsn!
Det är en ståtlig fågel med ett imponerande vingspann, och du har fångat inflygning och landning jättefint. Bra bildserie Jan.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2018-06-13 12:36
Visst är dom pampiga Hägrarna, rent fotomässigt så är dom lite extra fina, uttrycksfulla på något sätt! Hade tur här både med ljuset och att några individer kom flygande och landade straxt intill! Tack så mycket Stig! Ha det så bra!
Hälsn!
Härliga bilder Jan! Kul att se vilken tjusig fågel! Ha dt!/Per
Svar från ehrsa 2018-06-14 11:29
Hej! Det är en ståtlig fågel Hägern, som gör sig väldigt bra på bild dessutom! Och åtminstone här så är dom inte alls skygga.. Tack! Per.
Hälsn!