Att spegla det jag gillar.

Moln..

Med ojämna mellanrum så bjuder västhimlen på både vackra och dramatiska moln, ihop med solnedgångar.. så var det igår kväll, efter en lite regnig eftermiddag så blev det en skarp uppklarning där molnets undersida belystes lite extra fint, och framkallade något som meteorologerna kallar för ett 'asperitasmoln'.. om jag har förstått det rätt..

Tack för mig!

Inlagt 2018-09-11 21:49 | Läst 1024 ggr. | Permalink
Vilka ulliga bulliga moln! Fint som bara den.

Hälsar
Eva
Svar från ehrsa 2018-09-11 22:04
Hej! Det var verkligen fina moln, har bara sett den här typen av moln med den här bulliga undersidan på bild tidigare.. Tack! Eva.
Hälsn!
Häftiga härliga moln! Hils, LO
Svar från ehrsa 2018-09-12 11:04
Hej! Dessa moln kändes väldigt ovanliga, kan inte påminna mig att jag har sett såna här moln tidigare annat än på bild.. Tack! LO.
Hälsn!
Hej Jan.
Interessante vejr oplysninger.
Med fine fotos som illustration til teksten.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från ehrsa 2018-09-12 11:08
Hej! Det här var spännande när jag såg dessa ovanliga moln. Har nog aldrig sett den här typen av moln i verkligheten tidigare, bara på bild! Det är bra med en fri västhimmel, det händer mycket där.. Tack! Erik.
Hilsen!
Oj så otroligt maffigt! Du har häftig utsikt från din balking.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2018-09-12 11:14
Hej! Det kändes verkligen 'maffigt' när dessa moln kom från sydväst, och det blir ofta extra dramatiskt när det sker just när solen är på väg ner! Det låga ljuset belyser molnen lite underifrån så att dom blir extra spännande! Den fria himlen mot väst bjuder verkligen på många spännande och vackra motiv, den är jag tacksam för.. Tack! Lena.
Hälsn!
Oj, dina moln skulle nog slå ut alla bilder på TV där de skickas in väderbilder.
Svar från ehrsa 2018-09-12 16:58
Hej! Faktum är att jag skickade in första bilden till vader@svt.se samma kväll (i förrgår), men jag såg den ingenstans dagen efter, kanske måste vara mer 'mysbilder'.. :-) Tack! Margareta.
Hälsn!
Nä, inga moln jag gillar, lite undergångsstämning i dem.
Svar från ehrsa 2018-09-12 17:00
Hej! Det var lite så man fick huka sig när dom passerade förbi.. så jag kan hålla med dig! Kul ändå att få se den här typen av moln, har bara sett dom på bild tidigare.. Tack! Stefan.
Hälsn!
Läckra moln. Undrar hur molnen ser ut för jänkarna snart.
Vädrets makter är stora.
Fina bilder.

MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2018-09-12 17:25
Hej! Ja, 'over there' skulle man inte vilja vara nu.. orkansäsongen verkar vara igång där nu.. Det var kul att få se dessa moln, har bara sett sådana på TV och bild tidigare! Dom kändes väldigt speciella när man såg dom 'live'.. Tack! Johnny.
Hälsn!
Asperitasmoln, aldrig hört talas om och kan inte påminna mig att jag sett heller! Har en plansch med molnformationer och namn på desamma, men dessa finns inte med. Läckert med naturfenomen och att få lära sig något nytt igen. MVH Yvonne
Svar från ehrsa 2018-09-12 19:11
Hej! Det kändes väldigt speciellt när jag fick syn på det här molnet! Jag kände igen den 'bulliga' undersidan från bilder som jag har sett, men det var första gången jag fick se det här 'live'.. Tack! Yvonne.

Här är en länk till olika sådana moln: https://www.google.se/search?q=asperitasmoln&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiUtP7k-bXdAhXHKywKHY4yCLMQ_AUICigB&biw=1280&bih=669
Hälsn!
Oj oj vilken häftig Sthlms-himmel! Påpassligt av dej att fånga den.
Svar från ehrsa 2018-09-12 19:14
Hej! Ja, det var som att man ville huka sig lite när molnet passerade.. kändes som ett levande väsen på något sätt.. :-) Har sett såna här moln på bild men aldrig i verkligheten tidigare.. Tack! Lena.
Hälsn!