Att spegla det jag gillar.

Sommartider hej hej.. sommartider..

Det är ju ett tag sen nu.. Dagarna är korta och mörkret kommer dessutom en timme tidigare på eftermiddagen nu sedan helgen som var.. sånt känns! Kvällen kommer tidigt nu, är känslan varje dag.. Då får det bli en hel del bilder från sommaren som var.. då när det var alldeles för varmt, men det har man ju nästan glömt nu.. dags att påminna!

Tantobadet på Södermalm under den varma sommaren..

Trängseln var stor.. själv gled jag fram på cykel i måttlig fart för att få lite svag kylande 'fartvind'..

Hornsgatan..

Vid 'min' fikaplats på hörnet vid Järntorget i Gamla Stan..

Sergelgatan..

Riksbron..

Det var allt tillsvidare..     Tack för mig!

Inlagt 2018-11-01 11:57 | Läst 863 ggr. | Permalink
Egentligen inte så länge sedan men det känns ju lite konstigt nu i höstmörkret. Roligt med just de sommarbilderna nu!
Svar från ehrsa 2018-11-01 17:17
Hej! Ja, det får bli lite som en motvikt mot allt det mörka nu.. som du säger, det är inte så längesedan, men man glömmer ändå fort.. Tack! Dan.
Hälsn!
Många roliga bilder du fångat..allt från Nick Nolte ;) mumsandes jordnötter till kvinnans om vill truga på cementlejonet en slurk vatten..
Och bikerbilder känns i ett gammalt bikerhjärta..
Det var gott med värmen då även om vissa dagar var lite väl ansträngande..
Mv/Gunte..
Svar från ehrsa 2018-11-01 17:20
He he, Nick Nolte, den var bra! Tänkte inte på honom men när du säger det så.. Det är fint med lite värme men min gräns går vid +25°.. mer än så fyller ingen funktion känner jag, och det var väldigt många dagar med över +25°.. rekordmånga t.o.m..! Tack! Gunte.
Hälsn!
Hej jan Det ger de här goda sommarminnena här i mörkret. Jag är inte nervös eller rädd för att fotografera på gatan, men jag är inte säker på att jag vågade fotografera på stranden som du gör här. Men du håller dig på avstånd, men ändå modig.
Kvinnan på bild nummer 11, som tvättar händer, märkte jag och återvände till en gång till.
Hälsningar. Erik.
Svar från ehrsa 2018-11-01 17:25
Hej! Ingen fara med fotandet där, jag cyklar när bilderna tas. det är en cykel/gångbana där och kameran finns nära, diagonalt över axeln så det är klassiska 'höftskott'! Ibland hänger kameran på bröstet även när jag cyklar.. Såg flera som fotade med mobilen.. Tack! Erik.
Hilsen!
Fint att bli påmind för det känns verkligen som evigheter sedan som värmen och ljuset var här. Fin bildkavalkad, igen! MVH Yvonne
Svar från ehrsa 2018-11-01 17:29
Hej! Ja, jag tyckte det kunde vara fint att påminna om sommaren nu när det blivit så mörkt.. Jag har fortfarande en hel del opublicerade bilder kvar från sommaren.. så det kommer fler 'sommarminnen' framöver med en viss oregelbundenhet.. Tack! Yvonne. Ha det bra!
Hälsn!
Det var kul det där med att han rörde på sig.
Härlig humor i dessa bilder med hopp han fick lite slantar för det måste vara ett
tufft arbete det där.
Kul o mysigt alltid se alla olika människor ni har där uppe i kungliga staden.
Du hade inte fångat många i vår by.
Ha det bra
Gun-Inger
Svar från ehrsa 2018-11-01 19:41
Hej! Ja, han rörde lite på sig.. för övrigt så var han väldigt stilla! Det var just när det var som varmast så jag tror också att det var ganska tufft.. Och många människor det finns det verkligen här, speciellt sommartid! Väldigt många turister både från utland men också många från Sverige som är här, min känsla är att det har blivit fler och fler turister för varje år.. finns säkert statistik på det.. Ja, jag misstänker att det är lite färre med folk i din by.. :-) Tack! Gun-Inger. Ha det så bra!
Hälsn!