Att spegla det jag gillar.

Å folk stressar fram..

Bilder från cykelbanan på Strandvägen i Stockholm, fotade med ett 20 mm. f/1,4 men med minsta bländaröppningen som är f/16 och en lång slutartid som var 1/4 sek. - 1/8 sek. och lägsta ISO som blev 'LO 1' som motsvarar ISO 50, på en D750.

           

Tack för mig!

Inlagt 2019-04-26 12:21 | Läst 1631 ggr. | Permalink
Vilka spännande bilder med fina färger! Jag blir glad när jag tittar på dem.
//Anders
Svar från ehrsa 2019-04-26 17:18
Hej! Ja, det blir lite speciell effekt om man följer motivet med dom här exponeringsinställningarna och samtidigt 'panorerar' (vrider kameran) samtidigt som man håller ner avtryckaren! Skulle ha velat blända ner några steg ytterligare bara, då kunde fler detaljer ha fastnat istället för att bara bli utfrätt vitt.. men det är inte så tokigt det heller.. Tack! Anders.
Hälsn!
Fiffig och kul serie, blodtrycket stiger lite av dom ;)
Stress är inte min grej..
Mv/Gunte..
Svar från ehrsa 2019-04-26 17:22
Hej! Håller med om stress.. jag tål inte det numera! Mycket därför som jag är 'pensionär' nu.. Däremot tål jag att se andra stressa.. :-) som dessa trafikanter.. och visst tas det ett par tabletter för högt blodtryck.. och dom fungerar!
Hälsn!
Vad mycket kul man kan ha med en kamera bara man har fantasin.
Jättehärliga bilder !
Ing-Marie
Svar från ehrsa 2019-04-26 17:28
Hej! Ja, det är roligt att testa lite sånt här också.. det brukar bli ett par gånger den här årstiden när solen flödar.. Skulle ha behövt att kunna blända ner lite mer än de f/16 som det nu blev som mest, det vita blev väldigt utfrätt här, fast det kan bli rätt så fint det också, det blir lite sån här effekt som när man 'ljusar upp' redan vita fåglar lite extra, det blir ofta väldigt vackert det också! Tack! Ing-Marie.
Hälsn!
jisses här var det fart, å jag blev yr...
Men detta var väldigt intressanta/fartfyllda/spännande bilder du fått till :)
Svar från ehrsa 2019-04-26 17:41
Hej! Det händer saker hela tiden här i stan.. och viss 'yrsel' inträder.. så är det.. :-) Motiv finns i mängd.. bara fantasin sätter gränser.. he he! Tack! Joakim.
Hälsn!
Lyckat experiment! Nästsista blev min favorit!
Svar från ehrsa 2019-04-26 21:14
Hej! Ja, det är kul att prova lite udda exponeringar nån gång.. här skulle jag egentligen ha haft ett objektiv med mindre bländaröppning än de f/16 som mitt 20 mm. har, då hade jag kunnat få lite mer detaljer i det 'urfrätta' ljusa här, men ibland blir även lite för ljusa bilder ganska fina.. Tack! Ragnar.
Hälsn!
Läckra bilder som väl beskriver stadens puls! MVH Yvonne
Svar från ehrsa 2019-04-27 11:36
Hej! Ja, ibland är det kul att experimentera lite.. :-) Man är så van vid att få allting perfekt i en bild där alla inställningar är 'rätt', men det går ju att få intressanta bilder med helt 'annorlunda' inställningar också.. och dessutom utan att hålla kameran still.. Tack! Yvonne.
Hälsn!
Ja verkligen. En mycket kreativ serie med läckra mönster!
Hälsningar, Bjarne
Svar från ehrsa 2019-04-27 11:41
Hej! Ibland blir det spännande när man gör helt tvärtom.. helt fel inställningar, håller inte kameran still.. nästan allt inställt tvärtom mot hur man borde ta bilderna.. men även då finns det bilder att hämta från RAW-filen! :-) Tack! Bjarne.
Hälsn!
OJ! Så häftigt det blev och vilken färgexplosion! I synnerhet den orangefärgade mopeden eller vad det är och hen som sitter och cyklar (tror jag).
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2019-04-27 11:48
Hej! Ja, det är lite kul att experimentera ibland på 'rörliga mål' (kunde ha varit en fågel istället), dessutom med alla inställningar 'fel', och istället för att hålla kameran still så rör man den med objektet.. 'allt fel', ändå finns det spännande bilder att hämta från RAW-filen! Mopeden eller möjligen lätta motorcykeln (?) var ursnygg, troligen var det en äldre modell men renoverad till toppskick! Och det stämmer att det var en 'sittcyklist' i de sista bilderna. Tack! Lena.
Hälsn!