Att spegla det jag gillar.

Stilstudie..

Nåja, kanske är det egentligen inte så ambitiöst, men någon rubrik måste man ju ha.. fast visst skiljer vi oss åt med de stilar vi framför våra transportsätt på.. likaväl som vi ser olika ut och klär oss med olika stil.. och det ger i alla fall en del fotomotiv.. själv sitter jag på en bänk i skuggan i den +30° värmen under allén på Strandvägen i Stockholm medans motiven far fram framför mig, med diverse olika transportmetoder.. som numera snart tycks domineras av det 'eldrivna', och det kanske egentligen inte är så bra.. dom ligger ju slängda mest överallt och framförs åt alla håll trots att det oftast finns bestämda körriktningar, och fort körs dom.. men fortfarande ses även en och annan ta sig fram elegant via trampor.. Fotat med 28-300 mm. med valet 200 mm..

Förr transporterade man sig med stil..

Men även idag kan man ju åka bil med stil..

Annars så är det väl cyklister och deras stilar man oftast har kunnat fota just härifrån..

          

Men sedan två eller tre somrar tillbaks så började dessa 'elsparkcyklar' att dominera allt mer.. hur det är med 'stilen' och kanske säkerheten får ni själva bedöma..

                   

Sen finns det ju annat eldrivet numera..

 

Tack för mig!

Inlagt 2019-08-02 21:59 | Läst 797 ggr. | Permalink
Helt underbara bilder! Åtminstone dom jag tittat på, du vet med min uppladdningshastighet (frånvaro av....) funkar inte att se så många, jag har valt det som ser ut som dom snyggaste tjejerna.......Sommarhälsningar!/ Björn T
Svar från ehrsa 2019-08-02 23:02
He he, helt rätt! Man tittar på det man kan och vill, valet finns där för betraktaren.. :-) För några år sedan hade jag ett par bloggar med bara cyklister och deras stilar ungefär så här.. men numera har nog cyklisterna delvis konkurrerats ut av dessa ibland 'eländiga' elsparkcyklar (folk bryr sig inte om elementära regler..), men det kanske kan vara kul med lite omväxling också.. Tack! Björn. Ha det så bra!
Hälsn!
Det var ett sant nöje att bläddra igenom dessa bilder! Vilket arbete du gjort där du suttit så skönt! Flera toppenbilder! Så för denna fotodokumentär om cyklar och olika elfortskaffningsmedel så utdelar jag en varm applåd! 👏
Svar från ehrsa 2019-08-03 12:06
Hej! Tack så mycket Ragnar! Ibland när det är riktigt varmt så är en skuggad bänk på Strandvägen det bästa stället att sitta med en kamera på.. Motiven är ofta så många att man hinner inte ens fota allt.. dom kommer från både vänster och höger mest hela tiden! Tror inte att jag suttit mycket mer än 30 minuter för att få dessa bilder.. fick 'aktivt' avbryta mig för att inte få för många bilder!
Hälsn!
Det var många stilar både på fordon och människor, men jag undrar vad myndigheterna tycker om att det är två personer på en bike. Oavsett så är det snygga bilder överlag.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2019-08-03 12:15
Hej! Ja, det är ett trevligt ställe att sitta på här i skuggan av allén på Strandvägen! Det händer så mycket hela tiden där och man hinner ofta inte ens med alla motiv som passerar.. och det krävs nog kring 200 mm. brännvidd för att kunna fota det man vill här! Jag måste erkänna att jag är inte helt säker på att myndigheterna själva har riktigt klart för sig om reglerna för dessa fordon, men det känns som det skulle behöva stramas upp en del.. Tror inte att två vuxna får åka på samma fordon, men möjligen får ett barn åka med, men bör väl ha hjälm kan jag tycka.. man åker ofta snabbare än cyklisterna! Det jag som cyklist har upptäckt är att 'elsparkcyklisterna' ofta kör precis som dom vill.. ofta mot trafiken på både cykelbanor och i bilarnas körbanor.. på ett sätt som sällan 'lite galna' cyklister också ibland gör.. dom är helt enkelt värre! Och jag blir oftast omkörd av dom, medans jag sällan kommer ikapp dom.. Tack! Stig. Ha det så bra!
Hälsn!
Håller med övriga här, underbara bilder :)
Svar från ehrsa 2019-08-03 12:21
Hej! Tack! Joakim. Ja, det är trevligt att sitta i skuggan där på Strandvägen när det är lite för varmt ute! I år har det ju inte varit något extremt alls jämfört med förra året, men är det ändå lite för varmt så tar jag mig gärna dit..
Hälsn!
Joakim88 2019-08-03 13:56
Jo det kan jag förstå, precis som jag och Maja gärna håller oss vid sjön dagar som dessa :)
Vilken kavalkad och många olika stilar finns det. Kul serie att titta på. Elcyklar ser jag inte så ofta men skotrarna kan man ju inte undgå att stöta på.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2019-08-03 12:29
Hej! Lena. Ja, det är riktigt kul att sitta på en bänk där i skuggan medans 'motiven' passerar förbi.. Tror att jag kanske satt där i bara 30 minuter för just dessa bilder.. man hinner inte ens med att fota allt som passerar förbi.. Elsparkcyklarna har verkligen ökat just i år, det är fler bolag som tillhandahåller dom i år.. Men det skulle behöva stramas upp en del med regelverket.. som det är nu så tror dom som kör dom att man kan köra överallt, även mot den gängse trafiken.. ofta kör dom så fort det går dessutom.. Tack! Lena.
Hälsn!
Så du har en 28-300 också, det är väl inte så ofta som den får vara ute? Den ser ju ut att kunna ta riktigt fina bilder, även de mobbade superzommarna ger säkert helt likvärdiga bilder som de fasta i 90% av fallen, det är nog bara när man önskar de ljusstarka området typ 1,4-2,8 som man saknar dessa objektiv. Den cykeln på slutet (3:e sista bild) var ju intressant, det är ju nästan något sådant man själv skulle kunna använda när det är 5km till fotostället och bilkörning förbjuden
Svar från ehrsa 2019-08-03 12:45
Hej! Ja, mitt 28-300 mm. var det första objektiv jag köpte ihop med min D800E, år 2013 tror jag det var.. Det är väl ett objektiv som kanske inte har fått de bästa betygen i tester.. men jag tycker att det bara är på 300 mm. och med största bländare som det inte är så jättebra.. men det duger! Och bländar man ner bara lite så blir det betydligt bättre! På övriga brännvidder med den zoomen så har jag nog inget att anmärka på! Det är praktiskt att ha tillgång till alla brännvidder från vidvinkel 28 mm. ända till tele 300 mm. i ett och samma objektiv! Skulle jag resa bort och bara ha med ett objektiv så skulle jag inte tveka om att ta med just det här objektivet, bara just för mångsidigheten! Sen har alla andra fasta objektiv som jag har klart bättre prestanda, men de är inte lika flexibla, ibland är det flexibla helt avgörande.. och ibland är det dessutom skönt att inte behöva byta objektiv på kameran utomhus.. beroende på 'miljön' där man fotar, bättre att bara zooma istället.. Dessutom slipper jag ha en 'väska' med andra objektiv.. jag hänger bara kameran med 'alla brännvidder' från 28 mm. - 300 mm. över axeln och går.. Jag tror att det här objektivet, och mitt 105 mm. makro f/2,8 och även mitt zoom 16-35 mm. är de som jag använder absolut minst.. det kan gå halvår mellan gångerna eller kanske mer.. Elcykeln 'moppen' kanske är nått att kika på absolut! Möjligen har den inte plats för nån extern liten väska, som man kanske skulle vilja ha.. Tack! Peter.
Hälsn!
Här var det "don efter person" i en del fall och resten är lika underhållande dom med..riktigt rolig serie och många snyggingar var det , cyklar alltså ;)
Mv/Gunte..
Svar från ehrsa 2019-08-05 11:57
Hej! Ja, här finns det många 'stilar'.. Strandvägen är nog lite av 'Catwalk' både på hur folk är klädda eller bara är lätt klädda, men också hur man transporterar sig när det är en varm sommardag som här.. man hinner inte ens med att fota alla som kanske 'sticker ut' lite, det är en ständig ström med 'motiv' här på eftermiddagen, och det är rätt så roligt också att bara sitta i skuggan där och titta.. Tack! Gunte.
Hälsn!
Fina och roliga bilder! Kul att se alla olika stilar folk har. Inte kul att se barnen. Det lär kännas när förälder hamnar över barnet vid en olyckssituation...

MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2019-08-05 12:49
Hej! Ja, vi människor är ju rätt så roliga att dokumentera även så här.. så man behöver inte alltid gå runt på gatorna med en kamera på magen.. det går även bra att bara sitta på en skuggad bänk på Strandvägen när det är lite för sommarvarmt.. man kan ju inte heller sitta hemma och krama AC:n hela tiden.. :-) Och jag håller med dig om barnens säkerhet här, de här elsparkcyklarna körs ju minst lika fort som när man cyklar, och då har ju barn alltid en 'sittstol' och hjälm på sig, här har dom ingenting.. det är lite läskigt! Tack! Johnny.
Hälsn!