Att spegla det jag gillar.

Promenadfoton..

Jag gör ju det nästan varje dag, promenerar alltså.. och just Nyårsafton bjöd på ett makalöst fint väder här i Stockholm och eftersom solen står så lågt så är en promenad runt Riddarfjärden extra fint, där flödar solen även när den står lågt som nu.. men jag utökade den promenaden även med Skeppsbron och Norrström, och det blev då ett motsols varv runt fjärden. Och det blev den 'lättpromenerade' Z50 + FTZ-adaptern + 28-300 mm. som jag använde mig av, som då blir 42-450 mm. Det täcker mycket av eventuella motiv under en promenad.. Och här fotar jag det som är intressant och vackert och kanske lite komiskt ibland.. konstigare än så är det ju inte! Och det blev en del bilder under den här fina Nyårsaftonen..

Slussen..

Skeppsbron..

Många turister intar lite spännande poser vid fotografering..

Vacker Skrattmås i vinterdräkt fotad vid Norrström..

Mälaren bjuder i år på högt vattenstånd efter allt tidigare regn speciellt i västra Svealand, men har nu börjat att sjunka! Men fortfarande strömmar det mycket vatten under Norrbro.. detta brukar forspaddlare ofta utnyttja..

                     

Sen gick jag vidare mot Riddarfjärden.. Mycket turister även nu vid nyår..

Vasabron..

Under Vasabron..

Stadshuset..

Några Knölsvanar flög förbi..

Lunchen blev två Kabanoss med bröd och en Pucko vid macken nedanför Kungsholms torg.. där observerades denna Gråsparv som bara satt där på ett räcke och observerade omgivningen.. slängde till den en liten brödbit, men den bara tittade på den och satt kvar..

     

Skinnarviksberget på Söder var det många som promenerat till för att se på solnedgången..

Västerbron..

Vissa jobbar..

Någon har markerat nått..

Tack för mig!

Inlagt 2020-01-02 11:13 | Läst 1483 ggr. | Permalink
Ser ut som en strålande dag och du har hittat mycket,både vackert och roligt. Kajakbildernär väldigt fina, där finns flera riktiga höjdarbilder. Jag gillar också de enkla skycingsbilderna med belysnuíngsstolpana.God fortsättning Jan!/ Björn
Svar från ehrsa 2020-01-02 12:08
Hej! Ja, Nyårsafton var verkligen fin, fån morgon till kväll dessutom.. Och dom hade verkligen fina förhållanden här forspaddlarna, man undrar om dom verkligen orkar vara vakna till midnatt, det är nog rätt så fysiskt ansträngande att paddla så här.. stolparna gjorde sig fint med den vackra himlen och månen därtill! Tack! Björn. God Fortsättning! Bra väder här idag också ser jag.. måste ut nu! :-)
Hälsn!
Mycket fina bilder från Stockholm city :)
Svar från ehrsa 2020-01-02 12:09
Hej! Tack! Joakim. Ja, vilken fin dag det var! Det är ju inget man väntar sig den här årstiden, speciellt efter den gråa och mörka hösten.. Ha det fint!
Hälsn!
Intressant dessa typer av korta kanoter. Verkar ju smidiga och mer bärvänliga än de på en 4m. Får ta och läsa på och se om de är hanterliga eller om man snurrar runt hela tiden. Borde vara kallt iaf för kanotisterna. Fräck bild med personerna i skugga
Svar från ehrsa 2020-01-02 17:23
Hej! Jag får en känsla av att den här typen av 'forskajak' är ganska stabila, dom känns lite tillplattade så att dom borde inte vara så 'ranka', men hur är dom om man ändå slagit runt.. är det lätt att vända runt tillbaks igen.. kan man undra! Är det svårt då kanske man tvingas lämna kajaken, det är ju inte så bra.. Ger man sig ut i såna här 'forsar' så är det ju bra om man klarar av att göra en 'Eskimåsväng'.. gissar att dom har torrdräkter och våthandskar, sen blir man nog rätt så varm av den fysiska ansträngningen.. När jag jobbade som räddningsdykare/brandman så hade vi ju torrdräkter, och när man dök vintertid så var det alltid dom som stod på land som frös, sällan vi som dök.. Tack! Peter.
Hälsn!
Så vackert det blir med lite ljus.
Vet inte om jag skulle vilja byta plats med dom som paddlar.
ing-marie
Svar från ehrsa 2020-01-02 17:27
Hej! Ja, så fort som det bjuds på blå himmel en hel dag så blir man ju alldeles lycklig.. man lider nog av ett underskott på ljus.. men nu har det ju vänt! :-) Skulle inte heller vilja byta med 'paddlarna'.. kanske för 20 år sen.. eller längre tillbaks!.. Tack! Ing-Marie.
Hälsn!
Läckert blev det med kanotisten som paddlar mot guldgula området i sjunde paddelbilden..och den lilla bevingade innevånaren ser härlig ut där på räcket..Mycket sköna färger och vinklingar överlag..
Mvh/Gunte..
Svar från ehrsa 2020-01-02 17:35
Hej! Ja, det blev fint när hon paddlar mot den nedåtgående solens ljus.. Gråsparven var hur cool som helst där den bara satt och kikade på omgivningen! Kanske den var mätt.. matad av fler som stannat till här för att fika eller äta nån korv..? Jag såg en Skata komma och ta den lilla brödbiten som jag slängt till sparven, och när jag skulle titta på sparven igen så var den borta.. troligen blev den skrämd av Skatan.. Det finns mycket motiv under en sån här promenad, av alla möjliga slag.. det är riktigt trevligt! Fint ljus blir det också med den låga solen.. Tack! Gunte.
Hälsn!
Forspaddlare verkar veta hur de ska roa sig! Kul de har möjligheten mitt i storstaden.
Sen uppskattar jag din goda lunchsmak, god korv och Pucko till gör gott ute i kylan.
Svar från ehrsa 2020-01-02 17:42
Hej! Ja, forspaddlarna imponerar! Dit ingen annan vill ta sig den här årstiden.. dit vill dessa paddlare ta sig! Säkert en bra träning, men mina axlar skulle protestera rejält.. trots att jag är en 'gammal' kajakpaddlare.. Korv och Pucko är fantastiskt, och alltid godare ute så här, än hemma! :-) Tack! Stefan.
Hälsn!
Hej,
Första klass reportage. Mångsidighet och aktion.
Ha det väl
Bob
Svar från ehrsa 2020-01-02 17:46
Hej! Ja, det bjuds på mycket motiv bara på en promenad runt Riddarfjärden så här.. Det blev bra att jag 'bestyckade' mig med den här zoomen ända från 42-450 mm. tror jag använde de flesta brännvidderna här.. Tack! Bob.
Hälsn!
Vilken trevlig dag du haft! Vackert väder och många trevliga motiv. Snyggt fångade bilder!

MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2020-01-02 21:29
Hej! Vid fint väder som det var här på Nyårsafton, så känns det som det finns väldigt mycket vackra motiv på den här rundan! Det låga ljuset betyder också mycket.. Tack! Johnny.
Hälsn!
Kul med dina stadsbilder och att man har forspaddling i Norrström hade jag ingen aning om men det blev många fina bilder därifrån.
Ha det gott /Stig
Svar från ehrsa 2020-01-03 13:14
Hej! Ja, det var en fin dag årets nyårsafton, det gillar man extra mycket! Forspaddling har man kört i flera årtionden här i Norrström när vattnet har flödat.. oftast är det nog på våren när snösmältningen har satt igång som man är där och paddlar! Det finns en klubb här vet jag som heter 'Strömstararna'.. men jag vet inte om dom här paddlarna kanske tillhörde den klubben? Tack! Stig. Ha det så bra!
Hälsn!