Att spegla det jag gillar.

Allt är nog inte guld som glimmar.. eller?

Kanske är det bara en solnedgång i motljus.. i söndags i Norrström i Stockholm.. Fotat med Z50 + 80-400 mm.

Manipulering nej, redigering ja..    Tack för mig!

Inlagt 2020-11-10 18:52 | Läst 621 ggr. | Permalink
Snygga bilder med blöt dramatik. Att det blir gult har jag lärt mig beror på hög halt av humus i vattnet. Typiskt efter perioder av mycket regnande. Dessutom gör humusen att vattnet blir lite extra löddrigt.
/Gunnar S
Svar från ehrsa 2020-11-10 19:05
Hej! Tack för info, låter trovärdigt! Plus lågt ljus från en fin solnedgång som slickade bara vågtopparna.. :-) Tack! Gunnar.
Hälsn!
Säkert både roligt och jobbigt! Definitivt bra armträning½ Finfina bilder med bra motljus i solen, gerhärligt synbara vattendroppar, hälsningar/ Björn
Svar från ehrsa 2020-11-11 10:41
Hej! Ja, den här aktiviteten ger nog mycket träning för rygg, axlar och armar! Gäller nog att man inte har några tidigare skador i dessa kroppsdelar gissar jag.. Notera att han inte använder några handskar! Solnedgången på vågtopparna och dropparna här blev extra fint! Tack! Björn.
Hälsn!
Fin bildserie. Kräver en del fysik det här. Hälsar NL
Svar från ehrsa 2020-11-11 10:43
Hej! Ja, jag inser att jag är diskvalificerad för såna här aktiviteter.. men för 30 år sen då jäk... Tack! Nils-Erik.
Hälsn!
Ny kul bildserie med solen som sätter färg på vattnet. Förr har man haft tävlingar där i Norrström men det var det kanske inte nu. Snyggt fotograferat.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2020-11-11 10:47
Hej! Ja, den här årstiden får man ta vara på det lilla ljus som finns.. Motljus motiv blir ofta bra även nu när solen står lågt! Kommer snart en ny blogg på det temat.. Vet att jag också sett tävlingar i Strömmen här, men jag tror att det är längesedan nu.. De här paddlarna övade nog bara, kanska dom åker ut till älvar och åar ute i landet när tillfälle ges! Tack! Stig. Ha det så bra!
Hälsn!
Underbart härliga bilder, Jan!
mvh
/B
Svar från ehrsa 2020-11-11 10:49
Hej! Ja, visst finns det motiv även den här 'mörka' årstiden! Dessutom är det ofta ett väldigt trevligt motljus.. men dagarna är korta, det är lite tråkigt! Tack! Börje.
Hälsn!
En aktivitet med guldkant, men ser ändå inte helt behagligt ut
Svar från ehrsa 2020-11-11 10:53
Hej! Såg ut som dom njöt av aktiviteten här trots allt.. Paddlaren här använder inte ens handskar! Fint motljus den här årstiden nu i alla fall, om solen nu behagar skina.. Tack! Peter.
Hälsn!
Riktigt snyggt, det blir häftigt i det ljuset med allt vattenstänk :)
Mvh
Fredrik
Svar från ehrsa 2020-11-11 10:58
Hej! Ja, jag hade turen att solens sista strålar slickade vågtopparna här! Det var inte planerat.. Men motljusbilder blir ofta fint den här årstiden, nu när solen står så lågt! Tack! Fredrik.
Hälsn!
Fina bilder, som får det lilla extra med de guldkantade vågorna. Ser ut som stormigt hav eller en norrländsk fors. Ha en fin dag!
Svar från ehrsa 2020-11-11 11:03
Hej! Ja, jag blev överraskad av aktiviteterna här.. rakt under Riksbron, dessutom i ett lågt motljus så allting var egentligen bara 'slump'.. Men min promenadväg byggde på att få maximalt med motljus i den nedåtgående solens sken (solen i ansiktet).. och det lyckades med råge den här söndagen! Tack! Yvonne.
Hälsn!
Inte illa att kajka runt i en gryta med guld ;)
men kommer han nån vart? tycker det ser ut som
han står stilla.
Krispiga actionbilder i vilket fall..
Mvh/Gunte..
Svar från ehrsa 2020-11-11 19:40
Hej! Näe, undrar om dom såg guldet själva.. :-) Nja, dom förflyttade sig mest i sidled utefter det här korta stråket med känslan av en fors.. dom paddlade i samma takt som vattnet strömmade sen gled dom i sidled åt höger där det var lugnt vatten när dom blev trötta.. Det här 'upprörda' vattnet kommer sig av att det finns en höj och sänkbar bom rakt under Riksbron, det är mestadels den man reglerar vattenståndet i Mälaren med, har själv kört den upp och ner några gånger.. rätt kul att plötsligt stänga av det strömmande vattnet, för att en liten stund senare dra på flödet igen.. Det här övade vi på med viss oregelbundenhet i brandförsvaret om nån olycka krävde att vi behövde dyka, då är man tvungen att minska ner flödet rejält annars är det 'svårsimmat', men allt är historia sedan länge.. Tack! Gunte.
Hälsn!
LÄckert! Det blir dessutom mer och mer guld ju längre han kämpar. Guldet t o m skvätter runt honom.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2020-11-11 19:48
Hej! Ja, lite av 'guldfeber' blev det ju mer man paddlade.. :-) Lustigt vilka effekter en lågt stående sol kan ge med viss 'färgförstärkning'.. Motljuset där överraskade mig och 'slickade' bara vågtopparna, det blev effektfullt! Tack! Lena.
Hälsn!
Han utmanar verkligen sig själv, verkar vara en riktig kraftkarl, en knubbig liten kajak specialbyggd för tuffa tag i flodsafari, jag har sett på youtube från USA där dom utmanar vattnets krafter i såna här små tåliga kajaker, ser dramatiskt ut, riktigt häftiga bilder med läckra färger - kanonbra! LO
Oj, vilket häftigt guldvatten !
Undrar om han såg guldet från sin vinkel i kajaken.
ing-marie