Att spegla det jag gillar.

Balkongfika..

Nu har tiden kommit när man kan ta en fika på balkongen i solens varma sken.. och det behövs ingen tröja ens.. ett flertal blommor är införskaffade och planterade under veckan som var, några till ska kompletteras om några veckor när dom blommorna finns att införskaffa.. Nu var det Penséer, Pelargoner och en Murgröna som planterades.. efter förra årets extremvarma sommar så har även nya och större blomkrukor införskaffats som kan innehålla betydligt mer med jord och även mer med vatten via en typ av 'vattenreservoar' längst ner i blomkrukan, nu kanske det räcker att vattna en gång i veckan även om det blir en varm sommar igen.. fotat nu på eftermiddagen med 80-400 mm.

De vassa 'grillpinnarna' i trä som är vända med spetsarna uppåt i krukorna är för att hålla ett par Ringduvor borta från blomkrukorna, eftersom dom varje år kommer och vill häcka i någon av mina blomkrukor.. dom brukar trampa ner mina Penséer eller Pelargoner.. dom här 'grillpinnarna' håller dom faktiskt borta upptäckte jag förra året, och kan plockas bort om några veckor! Den hängande falken skrattar dom bara åt.. Talgoxar brukar hoppa jämfota på dess vingar.. ser kul ut, men jag har aldrig hunnit fånga det på bild..

En del skyar med nederbörd mot väst, men här var det sol hela eftermiddagen..

Nu är det vår på riktigt..    Tack för mig!

Inlagt 2019-03-31 18:57 | Läst 1366 ggr. | Permalink
Onekligen har vi en underbar tid framför oss var vi än befinner oss i vårt avlånga fina land.
Röjde på balkongen i går men loftgången är klar med blommor nu. Det är något visst med en första fika helt klart liksom med bilder av moln där kan fantasin ta fart.
Fortsatt bra söndag
///Gun-Inger
Svar från ehrsa 2019-03-31 21:52
Hej! Man blir glad när man märker att det går att ha balkongdörren helt öppen på eftermiddagen trots att det egentligen är kyligt i luften.. men på balkongen där solen flödade så märktes inte den kyliga vårluften.. jag satt där i bara T-shirt och byxor tillbakalutad, och det var ytterst nära att jag somnade.. :-) Då är det vår.. Tack! Gun-Inger.
Hälsn!
Ser trevligt ut där på balkongen! Visst är det härligt nu.

MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2019-03-31 21:56
Hej! Det var fantastiskt att få sitta där på eftermiddagen i bara en T-shirt på överkroppen.. jag var ytterst nära att somna där.. :-) Känslan av vår var påtaglig.. Gissar att slutet på oktober var senaste gången jag satt där med en fika.. Fin tid nu! Tack! Johnny.
Hälsn!
Ja det blir säkert en bra tid nu, så får man hoppas att det inte blir så varmt på balkongen (eller i lägenheten) som förra året. Så får du vänta in Tornseglarna
Svar från ehrsa 2019-03-31 22:40
Hej! När solen blir för varm på balkongen så åker markisen ner.. blir det för varmt inne så dras AC:n igång, då blir det svalt i lägenheten även med öppen balkongdörr.. drar jag igen balkongdörren runt 'utloppsslangen' för AC:n så blir det t.o.m. kallt i lägenheten.. Det är erfarenheterna efter förra årets extremvärme! Kanske det blev 1000:- kronor eller något lite mer i elkostnader totalt sett, gissa om det var värt det.. Det gäller att förbereda sig redan nu (köpa AC, dom tar slut fort..), om det nu skulle råka bli något liknande i år.. för mig får det gärna bli ett 'normalår' i år! Tornseglarna kommer den 20:e maj.. om vädret är extremt som förra sommaren så kommer dom några få dagar tidigare, förra året kom dom tre dagar tidigare, det har aldrig hänt förut! Men nu är det Sädesärlorna som kommer om en vecka här.. Tack! Peter.
Hälsn!
Ja nu är det skönt att leva! Vilken mysig balkong du har för fika och himlastudier. Lite roligt med Ringduvorna på din balkong, här är det Rådjuren som gärna tar det gröna som växer och planteras. Ser fram mot bild på de kloka talgoxarna som inte skyr din "fågelskrämma"! Ha en fortsatt fin vår! Yvonne
Svar från ehrsa 2019-04-01 19:02
Hej! Ja, tillvaron blir ganska enkel den här årstiden.. :-) Det tar inte längre emot att ta på sig en tröja och bara gå ut.. Ja, balkongen är bra med sitt västläge, man bjuds på många fina molnformationer och solnedgångar.. sen kommer ju Tornseglarna om mindre än 2 månader och bjuder på sina flyguppvisningar varje kväll sommaren ut.. det är riktigt fint! Ringduvorna har varit en följetong genom åren, men jag har inte sett någon här hittills denna vår, och kanske jag hann före dom med dessa vassa 'grillpinnar' som gör att dom avskräcks.. vi får se! Rådjur är ett gissel när man har planteringar i marknivå.. kan tänka mig att Harar också kan ställa till en del.. Tack! Yvonne. ha det bra!
Hälsn!
Ser väldigt trevligt ut! Och typiskt dramatiskt vackert aprilmoln på den andra bilden! Och visst är det vår även om det var några minusgrader inatt. Igår var det väldigt typiska "aprilmoln" på eftermiddagen men hade annat för mig så dom blev inte fotade och idag är det molnfritt. Men aprilmolnen kommer nog igen hoppas jag, hälsningar/ Björn T
Svar från ehrsa 2019-04-01 19:08
Hej! Ja, nu kan man njuta av den balkong man har, även denna eftermiddag kunde jag sitta där med bara en T-tröja på överkroppen.. men idag fanns det inga dramatiska moln alls! Det kan ha varit en del snöfall i det här molnet, men det mesta av den nederbörden som faller från molnen hinner ofta avdunsta innan den når marken.. har meteorologerna berättat i TV, det är visst rätt så vanligt för den här årstiden! Tack! Björn.
Hälsn!
I sanning hotande moln på den bilden!
Svar från ehrsa 2019-04-01 19:11
Hej! Ja, bymoln tror jag meteorologerna kallar dessa moln, ofta hinner inte nederbörden nå marken, den avdunstar innan den hamnar på marken.. enligt meteorologer på TV.. fast dessa moln kanske ändå når marken.. Det är vackert med såna här moln i alla fall! Tack! Stefan.
Hälsn!
Här blåste det alldeles för kallt i går för att få några vårkänslor . Så mysigt du fått det på balkongen.
Svar från ehrsa 2019-04-01 19:38
Hej! Det var lika fint och varmt på balkongen även den här eftermiddagen.. somnade nästan, och det räckte med en T-tröja på överkroppen.. Idag fanns det inga 'bymoln' alls, det var bara blå himmel.. Fick ta in balkongblommorna under natten, det var minusgrader, men det går bra! Får göra samma kommande natt, den blir kall och klar.. om mindre än två månader så kommer Tornseglarna, då kan 'sommarens föreställning' börja.. :-) Närmaste veckan är det dags att börja kika efter Sädesärlorna.. Tack! Ing-Marie.
Hälsn!